Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
До вашої уваги пропонується оновлений збірник н...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
3.38 Mб
Скачать

7. Місцевий урядовий орган

Уряд, який не є центральним урядом (наприклад уряд штату, провінції, землі, кантону, муніципалітет тощо), його міністерства та відомства або будь-який орган, який підпорядковується такому уряду щодо діяльності, про яку йдеться.

8. Неурядовий орган

Орган, що не є центральним урядовим органом або місцевим урядовим органом, включаючи неурядові органи, що мають законні повноваження на запровадження технічних регламентів.

 

ДОДАТОК 2 


ГРУПИ ТЕХНІЧНИХ ЕКСПЕРТІВ

До груп технічних експертів, що створюються відповідно до положень Статті 14, застосовуються наступні процедури:

1. Групи технічних експертів підпорядковуються спеціальній групі експертів. Сфера їх повноважень та докладна розробка робочих процедур визначається спеціальною групою експертів; групи технічних експертів звітують перед спеціальною групою експертів.

2. Участь у роботі груп технічних експертів обмежується особами, що мають професійну репутацію та досвід у відповідній галузі.

3. Громадяни сторін суперечки не можуть брати участь у роботі групи технічних експертів без взаємної згоди сторін суперечки, за винятком надзвичайних обставин, коли спеціальна група експертів вирішить, що задовольнити потребу у спеціалізованій науковій кваліфікації іншим чином неможливо.

4. Групи технічних експертів можуть отримувати консультації з будь-якого джерела, яке вважатимуть за придатне, а також надавати запити на інформацію та технічні поради до таких джерел. Перед наданням запиту на інформацію чи технічні поради до джерела, що знаходиться в межах юрисдикції певного Члена СОТ, група технічних експертів повинна повідомити уряд такого Члена СОТ. Будь-який Член СОТ повинен оперативно і повною мірою відреагувати на будь-який запит групи технічних експертів на таку інформацію, яку група технічних експертів вважає за необхідну.

5. Сторони суперечки повинні мати доступ до всієї відповідної інформації, яка надається групі технічних експертів, якщо тільки це не інформація конфіденційного характеру. Конфіденційна інформація, яка надається групі технічних експертів, не повинна розголошуватися без офіційного дозволу уряду, організації або особи, що надала таку інформацію. У випадках, коли від групи технічних експертів вимагається надання такої інформації, а дозволу на її розголошення групою технічних експертів не отримано, уряд, організація або особа, яка надала цю інформацію, повинна представити неконфіденційне резюме такої інформації.

6. Група технічних експертів подає проект звіту зацікавленим Членам СОТ з метою отримання їхніх зауважень та належного їх врахування в остаточному звіті, який також розповсюджується серед зацікавлених Членів СОТ, коли він подається до спеціальної групи експертів.

 

ДОДАТОК 3 


КОДЕКС ДОБРОЧИННОЇ ПРАКТИКИ З РОЗРОБКИ, ПРИЙНЯТТЯ ТА ЗАСТОСУВАННЯ СТАНДАРТІВ

Загальні положення

A. Для цілей цього Кодексу застосовуються визначення, наведені у Додатку 1 цієї Угоди.

B. Цей Кодекс є відкритим для прийняття його будь-яким органом стандартизації на території Члена СОТ незалежно від того, чи це центральний урядовий орган, місцевий урядовий орган чи неурядовий орган; будь-яким урядовим регіональним органом стандартизації, один або більше членів якого є Членами СОТ; а також будь-яким неурядовим регіональним органом стандартизації, один або більше членів якого розташовані на території Члена СОТ (які у цьому Кодексі іменуються разом як "органи стандартизації" і окремо - як "орган стандартизації").

C. Органи стандартизації, які приймають цей Кодекс або виходять з нього, повинні повідомляти про це Інформаційний центр ІСО/ІЕЦ у Женеві. Це повідомлення повинно включати назву та адресу відповідного органу, а також зазначення обсягу його поточної та очікуваної діяльності зі стандартизації. Повідомлення може направлятися безпосередньо до Інформаційного центру ІСО/ІЕЦ через національний орган, що є членом ІСО/ІЕЦ, або, що бажано, через відповідний національний орган, що є членом ІСОНЕТ, або міжнародний філіал ІСОНЕТ залежно від того, що є придатним.