Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
До вашої уваги пропонується оновлений збірник н...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
3.38 Mб
Скачать

8.3. Випробування типу (Модуль b)

Цей модуль описує частину процедури, за допомогою якої уповноважений орган визначає та підтверджує, що зразок, що представляє виробництво, відповідає вимогам ТР.

Заявник надає уповноваженому органу зразок продукції, іменований надалі "Тип" і наступні документи: технічну документацію, що містить технічні умови, інструкцію з експлуатації, комплект креслень, принципові електричні схеми, перелік офіційно опублікованих стандартів, які застосовуються повністю або частково, результати розрахунків й експертиз, протоколи випробувань та ін.

Уповноважений орган повинен:

- перевірити технічну документацію, підтвердити відповідність виготовленого типу технічної документації, ідентифікувати елементи, що розроблені згідно з офіційно опублікованими стандартами, а також елементи, розроблені без їхнього застосування;

- провести перевірки, що підтверджують дійсне проведення виготовлювачем необхідних випробувань, якщо він керувався вимогами офіційно опублікованих стандартів;

- провести перевірки і необхідні випробування для підтвердження відповідності рішень, прийнятих виготовлювачем, вимогам ТР, якщо офіційно опубліковані стандарти не застосовувалися.

8.4. Відповідність типу (Модуль c)

Цей модуль описує частину процедури, за допомогою якої виготовлювач гарантує і декларує, що продукція відповідає типу, описаному в сертифікаті випробування типу, і відповідає ТР.

Виготовлювач вживає заходів, що забезпечують стабільність якості на всіх етапах виробничого процесу та повну відповідність виготовленої продукції типу, описаному в сертифікаті випробування типу, і вимогам ТР, які до неї висуваються. На додаток до цього необхідно виконати такі вимоги:

- виготовлювач, під відповідальність обраного ним уповноваженого органу, повинен провести самостійно одне або більше випробувань окремих аспектів вибухозахисту кожного виготовленого виробу; або

- уповноважений орган через довільні проміжки часу повинен проводити перевірки продукції.

Для цього зразок кінцевої продукції, відібраний уповноваженим органом на місці виробництва, повинен бути ним досліджений і випробуваний відповідно до вимог офіційно опублікованих стандартів або повинні бути проведені рівноцінні випробування.

8.5. Перевірка якості виробництва (Модуль d)

Цей модуль описує частину процедури, відповідно до якої виготовлювач забезпечує і декларує, що продукція відповідає типу, описаному в сертифікаті випробування типу, і вимогам ТР.

У доповнення до всіх обов'язків виготовлювача, які входять у модуль C, у цьому модулі передбачена необхідність наявності у виготовлювача системи керування якістю і контролю за нею з боку уповноваженого органу.

Інакше кажучи, модуль D передбачає безперервний процес керування виготовлювачем системою якості виробництва, оціненої уповноваженим органом, огляд і випробування кінцевої продукції.

Уповноважений орган оцінює систему якості на відповідність європейському стандарту серії 29000 (ISO 9000). При цьому передбачається, що система якості відповідає вимогам, якщо застосовано відповідний гармонізований державний стандарт України. Процедура оцінки повинна передбачати аудит на підприємстві виготовлювача.