Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Strahovi_poslugi.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.04.2019
Размер:
791.55 Кб
Скачать

15.Функції страхової реклами.

Реклама – це платне, спрямоване на певну категорію потенційних споживачів повідомлення, що здійснюється через засоби масової інформації чи будь-яким іншим способом публічного звертання й агітує на користь певного товару.

Існують такі функції реклами:

1. Етап впровадження

 інформаційна реклама (доводить до відома споживачів інформацію про товари, їх види, призначення, показники якості, особливості, принципи дії; інформує про рівень і динаміку цін на них)

 реклама на імідж

2. Стадія зростання

 переконуюча реклама, яка демонструє вигоди від використання товару

3. Етап зрілості та насичення

 інформаційна реклама (щодо можливих знижок, тощо.)

 нагадуюча реклама

4. Етап спаду

 витрати на рекламу практично відсутні

Французькі вчені А. Катля І А. каде виокремлюють п ять функцій засобів масової інформації: 1. Функція «антени» 2. Функція «підсилювача» 3. Функція «фокуса» 4. Функція «призми» 5. Функція «відлуння» Реклама використовує кожну з цих п'яти функцій залежно від ста­новища на ринку та мети маркетингу.1) Ф-ція анкети -щоб ввести нові настанови поведінки на спож-ня (зелена картка), 2)Реклама посилювача -перебільшує зміни в соц стереотипах повед-ки, 3) Реклама-фокус -для пропоз-ції нового способу життя та послуг, 4)Реклама- призма -щоб пристос-ти рекламні звернення до різних груп спож-чів та видів страх послуг., 5) Реклама-відлуння _нагад-ня про відомі консервативні та поширені види страх-ня.

16.Текстове повідомлення: зміст, вимоги до нього.

Важливе значення в рекламній діяльності ст-ка має текстове повідомлення – найбільш важлива частина більшості рекламних засобів.

За своєю стр-рою рекламне повідомлення поділяється на:

  1. початок, як складова включає: інтригу рекламного засобу, ознайомлення з якою викличе бажання ознайомитися зусім рекламним повідомленням (початок спонукає дочитати)

  2. розяснення, що включає важливу інф-цію про обєкт страх реклами (тобто про умови, переваги договору)

  3. висновки, що що закріплюють основну думку рекламної обяви, розсіюють сумніви, сприяють звертанню стр-ника до СП даної СК.

Рекламні тексти можуть бути:

  • інформаційні

  • нагадуючі

  • навіюючі

  • переконуючі.

Інформаційні тексти використовуються тоді, коли необхідно повідомити про зміни в умовах діючих видів стр-ня або про введення нових видів стр-ня.

Нагадуючі тексти використовують тоді, коли страховику необхідно нагадати стр-нику про закінчення дії СД. Цей тест повинен нагадати стр-нику, що він може укласти СД на новий строк.

Навіюючий текст повинен допомогти потенційному стр-нику запамятати назву нового виду стр-ня (доречно багато повторювати).

Переконуючий текст– необхідно зробити акцент на перевагах даного виду стр-ня. Цей текст будується так, щоб показати найбільш привабливі сторони, аспекти страх продукту.

Текст рекламного повідомлення повинен відповідати наступним критеріям:

• конкретність

• достовірність

• привабливість

• оригінальність

• дохідливість

Рекламний процес в стр-ні являє собою комплекс дій, повязаних з орг-цією і проведенням реклами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]