Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Strahovi_poslugi.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.04.2019
Размер:
791.55 Кб
Скачать

68.Універсальні та спеціалізовані поліси медичного страхування та їх сутність.

Заруб досвід ДМС свідчить про те, що стр-ки пропонують страхув-кам різні види стр полісів, до яких належать універсальні та спеціалізовані.

Універсальний поліс мед с-ня страховими передбачає ті випадки (стан здоров’я), мед допомога при яких не потребує спец лікув-ня або консультацій лікарів вузьких спеціальностей. Як страхові м/розглядатись ті випадки, котрі потребують виклику дільнич лікаря додому, якщо має місце нездужання, ГРЗ тощо. Перелік стр випадких м/б уніфікований, а може визначатися за згодою між стр-ком і страхув-м з можливою участю клінічної обслугов бази. Орг-ція стр захисту за таким полісом м/полягати у зверненні до послуг сіиейного лікаря, яких готують спец мед установи.

Спеціалізовані стр поліси дають змогу скористатися мед послугами лікарів із вузьких спеціалізацій або брати під стр захист лише певний стан здоров’я (вагітність, пологи, СНІД). Такі поліси здебільшого укладають особи, які вже захворіли, або ті, що мають схильність до таких захв-нь. Якщо універс стр поліси зорієнтовані на приватних осіб, то спеціалізовані мед послуги надаються за колект договорами с-ня – фірми стр-ть своїх працівників від найб можливих профес ризиків. Для обслуг-ня клієнтів за спеціаліз полісами СК укладає договір або з окремими профільними лікарями, або із спеціаліз клініками.

Ищешь бесплатную музыку MP3? – www.multimix.com.ua

69.Медичне страхування громадян, що виїжджають за кордон.

Медичне страхування осіб, що виїжджають за кордон відносять до добровільного особистого страхування. ДС укладається на випадок раптового захворювання, тілесних ушкоджень внаслідок нещасного випадку, а також смерті під час перебування за кордоном, застрахованої особи, що тимчасово виїздить за кордон на відпочинок чи з діловою або іншою метою. Головна мета “асистансу” – швидке реагування в надзвичайних обставинах, надання клієнтові моральної, медичної, а також технічної допомоги.

Особливістю даного виду страхування є можлива участь в страхуванні третьої сторони, іншої, ніж страховик чи страхувальник (застрахована особа), а саме асистантської компанії, яка представляє собою організацію, що надає саме ці послуги, має в своєму штаті фахівців з першої допомоги, лікарів, технічних фахівців, юристів, що зможуть надати кваліфіковану допомогу в будь-якій ситуації клієнту, що перебуває за кордоном, для чого асистантські компанії (асистант) мають розгалужену мережу філії, відділень та представництв, до яких власне і звертається клієнт, перебуваючи за кордон.

Асистант укладає угоду про співробітництво з страховою компанією. Всі витрати, пов`язані із наданням таких послуг, медичних, технічних, юридичних, інших, а також визначену винагороду, асистанту відшкодовує страховик, що і є страховим відшкодуванням по даному виду страхування.

Максимальний розмір страхової суми встановлюється і максимальний розмір франшизи встановлюється при укладанні ДС.

Страховий тариф встановлюється в залежності від переліку медичних та інших послуг, що їх обирає страхувальник (застрахований), країни відвідування, строку перебування в даній країні, іноді, також, від специфічних умов договору між страховиком та асистантом.

На Україні даний вид страхування здійснюють багато страхових компаній. Це пов`язано не стільки із частими поїздками громадян України за кордон, а з тим, що переважна більшість посольств розвинутих країн вимагає наявність такої медичної страховки для відкриття візи або в`їзду в країну, перетинання кордону. Крім того, даний страховий продукт в Україні часто розглядають як засіб зацікавлення клієнтів в страхуванні взагалі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]