Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Strahovi_poslugi.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.04.2019
Размер:
791.55 Кб
Скачать

145.Страхування відповідальності громадян. Види і форми страхування.

146.Страхування професійної відповідальності громадян.

Головним джерелом претензій до професіоналів є упущення,помилки або хибні дії, які призвели до фінансових збитків клієнтів або третіх осіб. Відповідальність професіонала полягає у додержанні необхідної обережності та майстерності під час виконання своїх обов’язків.

Страховик зобов’язується згідно з договором страхування виплатити страхувальникові компенсацію за будь-яким позовом третьої сторони за шкоду,заподіяну їй страхув-ом через недбалість або помилку. Як правило, договір С. укладається згідно з принципом «заявлених позовів».Позов може бути сплачений страховиками, якщо він пред’явлений під час дії договору С., незалежно від часу та місця, де сталася помилка або виникла підозра щодо її наявності.

Як правило, виключається відповідальність,що виникає з таких причин:

1) через дискредитацію та наклеп, поговір;

2) через нечесність,шахрайство,кримінальні дії страхувальника.

Виключаються позови, які підпадають під дію інших полісів страхування.

Поліс покриває всі позови,які були подані в період його дії. Не має значення, коли припустилися необережності, що викликала позов,-під час дії цього полісу чи раніше.Договір С. передбачає покриття робіт, виконуваних у межах країни. Під час роботи за кордоном страхув-к має додатково повідомляти страховика,щоб розширити страхове покриття.

Премія розраховується за одним із принципів: 1) відсотки від річного грош.обігу страхув-ка+фіксовані суми премій за кожну застраховану особу (тобто службовця); 2) згідно із сумами компенсацій з додаванням оплати за кожного службовця..

С. від наклепу, поговори та дискредитації.

У такому покритті мають потребу особи, пов’язані з друком та виданням книжок,журналів,газет,ведучі телевізійних та радіопрограм. Позови можуть висуватися,якщо через поговір завдано шкоди репутації інших осіб. Зі страх.покриття виключаються претензії,що виникають внаслідок особистої злоби та недоброзичлиивості; богохульства; шкоди,яка стосується комп.програм.забезпечення. Страх.премія призначається згідно із сумою тиражу,кіль-тю опублікованого матеріалу та величини обігу або гонорару страхув-ка.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]