Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Strahovi_poslugi.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.04.2019
Размер:
791.55 Кб
Скачать

86.Організація роботи страховика по визначенню суми збитку і страхового відшкодування по страхуванню сільськогосподарських тварин. Порядок виплати страхового відшкодування.

Договір стр-ня. Умови стр-ня є однаковими як для господарств юридичних осіб і для господарств громадян. Договір стр-ня укладається як правило на 1 рік, але може бути укладений на невизначений час із щорічним корегуванням і уточненням страхової премії.

Стр-вий тариф. Середньоринкові тарифні ставки: велика рогата худоба до 1% страхової суми; свині 5-8%; вівці, кози, коні 2-3%; домашня птиця, хутрові звірі, кролики до 5%.

Стр-ве відшкодування. При настанні страхової події стр-ник протягом 3-х днів повинен сповістити компетентні органи. Стр-вик протягом 3-х днів складає акт. Цей акт, повинен бути підписаний крім стр-ка і стр-ника відповідними компетентними органми. На підставі акту стр-ва компанія оцінює розмір збитку. Він визначається шляхом встановлення середньої страхової суми на 1 голову тварини і множенням її на кількість загиблих тварин. При вимушеному забої тварини сума збитку зменшується на вартість реалізованого м’яса придатного для харчування, на вартість шкурок хутрових тварин, шкір великої рогатої худоби і коней, пуху і пера птиці, вовни, якщо не можна все це вживати то сума збитку відшкодовується як за повністю загиблих тварин.

Пільги. Цей вид стр-ня передбачає відчутні пільги для постійних стр-ників з метою заохочення укладати договір на невизначений термін. Починаючи з 2-го року знижка тарифу 20%, з 3-го – 30%, з 4-го – 40%.

Ищешь бесплатную музыку MP3? – www.multimix.com.ua

87.Страхування будівель та іншого майна сільськогосподарських підприємств.

Об’єктом у цьому стр-ні є будівлі, споруди машини, обладнання, с/г техніка, сировина, інвентар, передавальні пристрої, насіння, корми, продукція і інші матеріальні цінності. Риболовецькі госп-ва можуть страхувати також судна та засоби лову.

Не підлягають стр-ню тимчасові, дуже старі та непридатні для викор-ня будівлі, а також споруди, що перебувають у зоні зсуву, обвалу, повені або ін стих лиха (з моменту відпов оголошення, зробленого органами влади, гідрометеослужбою). Не є об’єктом стр-ня ділова деревина та дрова на лісосіках і під час сплаву, документи, ЦП, готівка.

Це стр-ня здійсн-ся на випадок знищення або пошкодження ч/з пожежу, вибух, удар блискавки, повінь, паводок, землетрус, бурю, ураган, зливу, град, зсув, незвичайні для даної місцевості снігопади, сель, припинення постачання електроенергії. Засоби тр-ту страх-ся на випадок ДТП. Крім того майно підпр-ва м/бути застраховане на випадок крадіжки та неправомірних дій 3-х осіб.

Збиток при пошк-ні (загибелі) кормів, насіння, гот пр-ції та ін тов-матер цінностей визнач-ся на підставі облікових даних про рух цих цінностей.

Стр сума за матеріалами, кормами, нас-ням, гот пр-цією та ін мат цінностями визн-ся у договорі с-ня, але не більше їх балансової вартості. ОЗ прийм-ся на с-ня за договірною ціною, але не більше їх залишкової вар-ті. Будівлі, обл-ня м/бути прийняті на с-ня у сумі, менщій їх баланс варт-ті. Тоді всі об’єкти відпов виду майна вваж-ся застрах-ми в тому % їх баланс варт-ті, в якому їх узято на стр-ня вцілому. Як пр, у цьому виді стр-ня встан-ся франшиза.

Стр платежі визнач-ся в цілому за договором і за кожним видом майна, що передається на стр-ня. Стр платежі мають бути сплачені у повному обсязі або в розмірі не меншеяк 50% річної суми зі стр-ня будівель та ін майна с/г підпр-тв до вступу договору с-ня в дію, але не пізніше 30 днів з дня його пілисання.

Договір с-ня укладається на підставі письмової заяви с/г підпр-ва. Невіддільною частиною договору є розрах-квартості майна та стр платежів. Договір м/бути укладений або на все майно, або на окремий його вид. Майно, що надійшло до страхув-ка в період дії договору, вваж-ся автом-но застрах-ним, а те, що вибуло, - вилученим зі страх захисту без зміни стр суми і стр платежів.

На р/р страхув-ка стр-к переказує різницю між остаточно визначеною сумою збитку, франшизою, передбаченою договором, і отриманим авансом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]