Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПМ НМП_спец_Ф_заоч_2011.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
10.11.2018
Размер:
1.55 Mб
Скачать

Тема 7. Контроль оподаткування доходів фізичних осіб

Перевірка правильності нарахування податку на доходи фізичних осіб - найманих працівників. Достовірність об’єкта, бази оподаткування, ставки податку. Перевірка бази оподаткування під час нарахування доходів у формі: заробітної плати; у будь-якій негрошовій формі; у вигляді валютних цінностей. Перевірка оподаткування доходів, нарахованих (виплачених, наданих) платнику податку податковим агентом (роботодавцем).

Перевірка перерахунку податку на доходи фізичних осіб та податкових соціальних пільг. Перевірка підстав для надання податкових соціальних пільг. Перевірка правильності розміру застосування податкової соціальної пільги та строку її дії.

Перевірка повноти і вчасності сплати (перерахування) податку на доходи фізичних осіб до бюджету.

Перевірка оподаткування доходів, отриманих фізичною особою  підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування. Перевірка вірності застосування ставки оподаткування, об’єкта оподаткування. Розрахунок авансових сум податку, терміну їх сплати. Перевірка декларацій про фактично одержані доходи. Перевірка Книги обліку доходів та витрат.

Перевірка оподаткування доходів, отриманих фізичною особою, яка провадить незалежну професійну діяльність. Перевірка ставки оподаткування і розрахунку оподатковуваного доходу. Перевірка обліку доходів і витрат.

Тема 8. Податковий контроль за спрощеною системою оподаткування

Поняття суб’єкту малого бізнесу. Умови переходу суб’єктів малого бізнесу до спрощеної системи оподаткування. Облік платників єдиного податку – юридичних і фізичних осіб. Порядок видачі свідоцтва про сплату єдиного податку. Заява про видачу свідоцтва. Перевірка даних, наведених у заяві. Термін дії свідоцтва.

Ставки і строки сплати єдиного податку для юридичних і фізичних осіб. Звітність платників єдиного податку. Попередня перевірка розрахунків сплати єдиного податку. Документальна перевірка. Книга обліку доходів і витрат.

Перспективи застосування спрощеної системи оподаткування суб’єктів малого бізнесу.

Тема 9. Контроль справляння платежів за ресурси

Контроль за нарахуванням та сплатою плати за землю як інструменту раціонального використання земельних угідь і регулювання розміщення продуктивних сил. Форми плати за землю: земельний податок та орендна плата. Основи побудови земельного податку: платники, об’єкт оподаткування, база оподаткування, ставки. Диференціація ставок залежно від призначення земельних ділянок, їх місцезнаходження та якісних характеристик. Податковий період. Порядок обчислення плати за землю. Строк сплати плати за землю. Орендна плата та її основні елементи. Індексація нормативної грошової оцінки земель. Порядок зарахування до бюджетів плати за землю.

Збір за користування радіочастотним ресурсом України. Платники збору. Об’єкт оподаткування збором. Ставки збору. Порядок обчислення збору. Порядок сплати збору.

Збір за спеціальне використання води. Платники збору. Об’єкт оподаткування збором. Ставки збору. Порядок обчислення збору. Особливості обчислення збору при встановленні лімітів використання води. Порядок сплати збору.

Збір за спеціальне використання лісових ресурсів. Платники збору. Об’єкт оподаткування збором. Ставки збору. Порядок обчислення збору. Порядок перерахунку збору. Порядок сплати збору.