Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лекції.doc
Скачиваний:
72
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
1.59 Mб
Скачать

Лекція №10

Тема: Основи створення комп’ютерних публікацій.

План

1. Запуск програми і вигляд вікна.

2. Створення публікації на основі шаблону.

3. Публікації для друку.

4. Створення резюме.

5. Поняття текстового блоку.

6. Застосування стилів.

1. Запуск програми і вигляд вікна.

Видавнича система Microsoft Publisher призначена для підготовки професійних публікацій. Запуск програми здійснюється з головного меню Windows. Після виконання команд Файл → Створити → Публікації для друку → Швидкі публікації.

Мал.1 Початок роботи

Видавнича система MS Publisher призначена для підготовки поліграфічних продуктів (публікацій, брошур, рекламних листівок, каталогів, книг).

Після завантаження програми відкриється її вікно, інтерфейс якого має багато спільних елементів з рештою програм Microsoft Office. У вікні програми ліворуч знаходиться Область завдань у вигляді окремої панелі (містить команди, що часто використовуються. Її розташування та невеликі розміри дають змогу застосовувати ці команди, не припиняючи роботу над файлами).

Тут обирають варіант публікації:

Публікація для друку (Публикации для печати) містить шаблони основних видів публікації використовується для швидкого створення макету публікації;

Веб-вузли та електронна пошта (Веб-вузлы и электронная почта) призначена для створення веб-сайту чи веб-публікацій, які планується відправити як повідомлення електронною поштою;

Набори макетів (Набори макетов) містить впорядковані за кольоровим рішенням макети публікацій;

Пусті публікації (Пустые публикации) використовується для створення власного макету публікації.

2. Створення публікації на основі шаблону

Обрати в Області завдань пункт Публікації для друку ð відкриється перелік категорій (Швидкі публікації, Бланки, Буклети, Бюлетні тощо) ð у вікні перегляду (відкриється в центральній частині) клацанням обрати потрібний макет публікації ð в Області завдань встановити параметри обраного макету (здійснити його форматування) ð замінити текстові фрагменти та графічні об’єкти на свої.

Форматування публікації полягає у виборі макету, колірної схеми та шрифтової схеми.

Вибір колірної схеми:

у Області завдань вибрати пункт Колірні схеми (Цветовые схемы), обрати назву схеми (Альпійська, Водопад, Гори тощо) і клацнувши по, ній застосувати її.

Вибір шрифтової схеми

(набору шрифтів, призначеного для оформлення публікацій): у Області завдань вибрати пункт Шрифтові схеми (Шрифтовые схемы), обрати назву схеми (Архівна, Базова тощо) і клацнувши по ній, застосувати її.

Вікно, крім вже відомих елементів, містить ліворуч вузьку вертикальну панель для роботи з об'єктами і область задач з командами для розв'язування задачі створення швидкої публікації відповідно до зразка макета чи шаблону. Програма містить велику кількість зразків макетів і шаблонів стандартних публікацій. Достатньо у вибраний з меню зразок макета ввести потрібні тексти, змінити розташування об'єктів до вподоби — і отримаємо майже оригінальну публікацію. Файл публікації зберігається з розширенням назви .pub.

Програма має заготовки веб-сайтів і бланків для електронних листів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]