Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лекції.doc
Скачиваний:
72
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
1.59 Mб
Скачать

5. Розміщення веб-сторінок у мережі

Доки файли розробленого вами веб-ресурсу залишаються на вашому ПК, їх не може побачити широкий загал користувачів мережі. Веб-вузол потрібно опублікувати. Публікація — процес розміщення вуб-вузла в мережі Інтернет копіюванням сторінок вузла на веб-сервер, підключений до мережі.

Зазвичай веб-вузол розробляють на локальному комп'ютері, після завершення створення вузла його публікують в Інтернеті або локальній інтрамережі, щоб відвідувачі могли переглядати його сторінки за допомогою веб-оглядача.

Використання для публікації подання Удаленный веб-узел. Подання Удаленный веб-узел дає змогу здійснювати публікацію у двох напрямках, тобто легко переміщати файли між віддаленими і локальними папками.

У поданні Удаленный веб-узел на панелях Локальный веб-узел і Удаленный веб-узел відображуються файли і папки з описом, що показує стан публікації файлів.

Після відкриття подання Удаленный веб-узел потрібно насамперед настроїти його властивості. Це можна зробити, скориставшись командою Свойства удаленного веб-узла.

На вкладці Удаленный веб-узел потрібно вказати тип віддаленого веб-сервера і параметри підключення до нього:

FrontPage або SharePoint Services — набір програм і сценаріїв, що підтримують створення сторінок у Microsoft FrontPage і розширювані функціональні можливості веб-сервера;

WebDAV — протокол додатків для публікації і керування файлами в Інтернеті. Забезпечує підтримку збереження відомостей про файл і дає авторам змогу змінювати файл і його властивості, не переписуючи зміни, внесені іншими авторами;

FTP — протокол передавання файлів між віддаленими комп'ютерами в мережі або в Інтернеті. FTP-вузли часто використовують в Інтернеті, щоб зробити вузли й папки загальнодоступними;

Файлова система. Якщо віддалений веб-вузол розташований на сервері в локальній мережі, потрібно ввести його адресу.

Оптимізація HTML. FrontPage застосовує ці параметри тільки до копій файлів, які публікуються на віддалений веб-вузол. Вони не застосовуються до файлів локального веб-вузла. У такий спосіб гарантується легкість зміни файлів на локальному веб-вузлі і зменшується розмір цих файлів на віддаленому.

При публікації оптимізація досягається видаленням приміток HTML, порожнього простору в коді HTML, а також коду HTML, що автоматично генерується FrontPage.

На вкладці Публикация задаються параметри публікації. За замовчуванням публікуються всі файли. Існують певні файли, які не слід публікувати повторно. Наприклад, якщо веб-вузол містить гостьову книгу, повторна публікація файла гостьової книги призведе до втрати всіх записів у ній.

Після настроювання властивостей віддаленого веб-вузла приступають до публікації — у нижній частині вікна подання Удаленный веб-узел потрібно вибрати вид публікації:

Локальный на удаленном — копіювання файлів веб-вузла з локальної папки на віддалену;

Удаленный на локальном — копіювання файлів веб-вузла з віддаленої папки в локальну;

Синхронизация — виявляється різниця в файлах у віддаленій і локальній папках, проходить двостороннє копіювання файлів (синхронізація є доречною, коли в опублікований раніше вузол були внесено зміни).

Натискання кнопки Опубликовать веб-узел активізує копіювання файлів на віддалений сервер. Після завершення публікації можна Просмотреть журнал публикации (переглянути, які саме сторінки було скопійовано), Просмотреть удаленный веб-узел (для перегляду використовують установлений у системі веб-браузер), Открыть удаленный веб-узел в FrontPage (веб-узел відкривається для редагування).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]