Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс ФК, ЕП, УП Денне / ІІ курс денне Французька мова / Французька мова Збірка завдань та роздаткових карток Ден. 2 курс.doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.27 Mб
Скачать

Словникова довідка №5 Le nouveau Petit Robert de la langue française

traité [tʀete] nom masculin

étym. 1300 ◊ de traiter

Famille étymologique ⇨ traire.

1. Dr. Vieilli Convention entre des particuliers, ou entre un particulier et une autorité. ➙ contrat.

2. (xiielatin tractatus) Ouvrage didactique, où est exposé d'une manière systématique un sujet ou un ensemble de sujets concernant une matière. ➙ -graphie, -logie. « Traité de l'éducation des filles », de Fénelon. « Traité de radioactivité », de Marie Curie.

3. (fin xive) Acte juridique par lequel des gouvernements d'États compétents établissent des règles ou des décisions. ➙ accord, engagement, entente, pacte, protocole. Traité d'alliance. Traité de paix. paix. Traité de commerce. Conditions, clauses, articles, stipulations d'un traité. Négocier, conclure, signer, ratifier un traité. Le respect des traités. Le traité de Versailles (1919). Le traité de Rome (1957), instituant la C. E. E. Traité de Maastricht, de l'Union européenne (7 février 1992).

Змістовий модуль 41-44 Мотиваційна пауза 5-10 хв. Лінгвокультурний матеріал: вірші французького дитинства як основа фонетичного вдосконалення

Aimer est si beau,

c'est un joli cadeau,

la vie est amour,

et cela tout les jours ...

Quand on aime sa dulcinée,

on lui répète toute l'année,

pour elle on ferait des folies,

et un jour on dire oui ...

Pour elle on ferait tout,

on en devient même fou,

elle sait qu'elle a notre coeur,

et qu'elle est la seule à nous combler d'un parfait bonheur ...

Elle sait à quel point on l'aime,

et comment on le sème,

on crie autour de nous notre amour,

pour cette belle chaque jour ...

Домашнє завдання 5

Відпрацюй читання тексту 3 із урахуванням вимог публічного мовлення, навчайся писати нові слова, практикуючись у зошитах та складаючи їх список; вмій перекладати текст красивою рідною мовою; приготуй питання до викладача про те, що не зрозуміли. Ще можна порадити складати самостійну розповідь про деяке цікаве явище у економіці Франції на 5-7 речень. Виконай вправу148 за підручником: [Л1] на cтор.415.

Домашнє завдання 6

Виконай вправу 149 із підручника [Л1] на cтор. 416.

Більш корисним варто вважати самостійне монологічне висловлювання за темою. Не бійся говорити, твої спроби висловлюватися можуть спиратися на допомогу викладача, який їх підтримує на манер «ми з тобою однієї думки з цього приводу».

43-44. Cеместр 3

Організаційний модуль 5

Змістовий модуль 43-44

Цікаві факти з життя знаменитих економістів. Лексика. Початкове опрацювання тексту: Аудіювання, читання, переклад у обговоренні та письмо.

Поглиблене опрацювання тексту: Монологічне і діалогічне мовлення. Граматика: Вживання часів у складному реченні з умовним підрядним (можливості для ділового спілкування).

Шановний студенте!

Замислимося про твій досвід навчання французької мови на заняттях 43-44? Такі питання тобі в цьому допоможуть. Якщо тобі важко зробити висновок про свою роботу, спитай у викладача про це:

Чому це важливо висловлюватися французькою мовою на тему «Цікаві факти з життя знаменитих економістів» у твоїй країні, і як це може змінити обставини у твоєму житті?

Як самостійно працювати із текстом на тему «Цікаві факти з життя знаменитих економістів», додаючи до зусиль викладача?

Як відпрацьовувати вимову наближену до якісних характеристик мовлення освіченої франкомовної людини? Які слова або речення у тексті на тему «Цікаві факти з життя знаменитих економістів» тобі важко промовляти?

Як навчатися вимови, співаючи, і чи тобі це подобається?Чи розумієш важливість цієї роботи?

Як шукати повний смисл слів у тексті на тему «Цікаві факти з життя знаменитих економістів»?

Як пов’язати власні думки із знанням із французької граматики Conditionnel

Як ставитися до мовлення викладача, який стає взірцем іншомовного спілкування?

Як наближатися до провідної такої риси в навчанні в франкомовній реальності, як неможливість нечесної поведінки в освіті, як-то: списувань, підказок тощо?

Як подолати ніяковість і навчитися не боятися говорити іноземною мовою за темою «Цікаві факти з життя знаменитих економістів» перед людьми?

Які зернята знань про французьку культуру можна знайти у тексті за темою «Цікаві факти з життя знаменитих економістів»?

Як працювати із текстом за темою «Цікаві факти з життя знаменитих економістів» на манер первинного вивчення?

Як працювати із текстом за темою «Цікаві факти з життя знаменитих економістів» на манер поглибленого засвоєння?

Чому необхідно обов’язково навчитися писати текст за темою «Цікаві факти з життя знаменитих економістів». Словниковий диктант, текстовий диктант, вільне висловлювання змісту, який ти пам’ятаєш про текст у своїх 5-7 реченнях, як тобі допомагають такі види роботи?

Чому важливо читати текст за темою «Цікаві факти з життя знаменитих економістів» вголос?

Чому небезпечно заучувати текст за темою «Цікаві факти з життя знаменитих економістів», якщо невірно промовляються слова?

Як розпізнавати граматичні форми Conditionnel в тексті і шукати повний смисл таких граматичних виразів?