Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс ФК, ЕП, УП Денне / ІІ курс денне Французька мова / Французька мова Збірка завдань та роздаткових карток Ден. 2 курс.doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.27 Mб
Скачать

22. Укажіть значення підрядних речень.

A – час E – спосіб дії

B – причина F – умова

C – мета G – уступка

D – слідування

1. Je vais attendre, pourvu qu'elle tiennes sa promesse.

2. Des hommes sautaient du train avant qu'il ne soit arrêté.

  1. C'est trop vague pour que je puisse le comprendre.

  2. Je vais vous renseigner à condition que vous disiez votre nom.

5. Elle restera chez elle, ce n'est pas qu'elle soit faiguée, mais elle est de mauvaise humeur.

6. Bien qu'il pleuve, je sortirai.

  1. J'ai retenu ce chiffre sans que j'aie fait quelque effort.

  2. Nous sommes restés sur le quai jusqu'à ce que le train soit parti.

  3. Il faut élargir cette porte afin qu'elle ne soit pas trop étroite.

  4. Та question est assez compliqée pour que je puisse у répondre facilement.

Домашнім завданням 21

можна вважати таку роботу: відпрацювати читання тексту до якостей публічного мовлення, навчитися писати нові слова, зробивши їх список в зошитах, вміти перекладати текст красивою рідною мовою на слух із читання викладача; приготувати питання до викладача про те, що не зрозуміли.

Домашнє завдання 22

Виконай вправу 189, 190 у підручнику [Л1] на cтор.449-450. Дуже корисне для тебе самостійне монологічне висловлювання за темою. Підбадьорюй себе до спроб і не бійся говорити, бо можеш спиратися на допомогу викладача, бо вона з тобою однієї думки із цієї теми.

59-60. Cеместр 4

Організаційний модуль 7

Змістовий модуль 59-60

Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. Початкове опрацювання тексту. Лексика за підтемами: le Nord-Pas-de-Calais, les Pays de la Loire, l'Aquitaine, La Bretagne. Аудіювання, читання, переклад у обговоренні та письмо

Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. Le Nord-Pas-de-Calais, les Pays de la Loire, l'Aquitaine, La Bretagne. Поглиблене опрацювання тексту. Граматика: Узгодження часів Subjonctif (можливості для ділового спілкування).

Шановний студенте!

Це заняття тобі допоможе:

зрозуміти, чому важливо вміти висловлюватися французькою мовою на тему «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. Le Nord-Pas-de-Calais, les Pays de la Loire, l'Aquitaine, La Bretagne» , як це допоможе твоїй країні і може змінити обставини у твоєму житті.

самостійно працювати за текстом на тему«Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. Le Nord-Pas-de-Calais, les Pays de la Loire, l'Aquitaine, La Bretagne».

надалі відпрацьовувати вимову наближену до якісних характеристик мовлення освіченої франкомовної людини, що можна зробити за текстом на тему«Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. Le Nord-Pas-de-Calais, les Pays de la Loire, l'Aquitaine, La Bretagne».

навчатися мови і бути задоволеним від процесу і результату.

шукати повний смисл слів у тексті на тему«Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. Le Nord-Pas-de-Calais, les Pays de la Loire, l'Aquitaine, La Bretagne».

пов’язати власні думки із знаннями французької граматики про узгодження часів Subjonctif .

цінувати мовлення викладача, який стає взірцем іншомовного спілкування.

наближатися до такої провідної риси в стилі навчання в франкомовній реальності, як неможливість нечесної поведінки в освіті, як-то: списувань, підказок тощо.

подолати ніяковість і навчитися не боятися говорити іноземною мовою на тему «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. Le Nord-Pas-de-Calais, les Pays de la Loire, l'Aquitaine, La Bretagne»перед людьми.

збирати зернята знань про французьку культуру у тексті на тему«Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. Le Nord-Pas-de-Calais, les Pays de la Loire, l'Aquitaine, La Bretagne».

працювати із текстом на тему«Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. Le Nord-Pas-de-Calais, les Pays de la Loire, l'Aquitaine, La Bretagne»» на манер первинного опрацювання.

працювати із текстом на тему «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. Le Nord-Pas-de-Calais, les Pays de la Loire, l'Aquitaine, La Bretagne» на манер поглибленого опрацювання.

зрозуміти необхідність обов’язково навчитися писати текст «Періодичні видання. Французька преса і франкофонні видання». Підготуйся до словникового диктанту, текстового диктанту та починай вільно висловлюватися на тему «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. Le Nord-Pas-de-Calais, les Pays de la Loire, l'Aquitaine, La Bretagne» у своїх 5-7 реченнях.

усвідомити, що важливо читати текст на «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. Le Nord-Pas-de-Calais, les Pays de la Loire, l'Aquitaine, La Bretagne»вголос, тим більш разом із викладачем.

берегтися заучувати текст на тему«Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. Le Nord-Pas-de-Calais, les Pays de la Loire, l'Aquitaine, La Bretagne», якщо ти невірно промовляєш слова .

розпізнавати граматичні форми Subjonctif в тексті «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. Le Nord-Pas-de-Calais, les Pays de la Loire, l'Aquitaine, La Bretagne»і шукати смисл цих граматичних виразів.