Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс ФК, ЕП, УП Денне / ІІ курс денне Французька мова / Французька мова Збірка завдань та роздаткових карток Ден. 2 курс.doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.27 Mб
Скачать

Граматичне нагадування

24. Поставте в тексті потрібний час і спосіб.

Il s’arrêta devant son neveu, le cigare entre deux doigts.

  • Tu me (détester), n’est-ce pas? ... Si, si, tu me (détester). Voilà à quoi vous (être) bon, à détester. Si je ne (être) pas ton oncle, et si tu (avoir) un autre tour de poitrine, je sais bien que tu (faire).

La porte de cuisine (s’ouvrir) brusquement et ils (tourner) la tête. Ils (voir) Clémentine sur le seuil.

25. Поставте в тексті потрібний час і спосіб.

Faut-il publier les œvres posthumes ? C’est-à-dire des œuvres que leurs auteurs (modifier) encore beaucoup, (compléter), (améliorer), s’ils en (avoir) le temps.

Il y (avoir) encore des gens pour en douter. C’est oublier tout ce que nous (perdre) alors, à commencer par «l’Enéide », que Virgile (demander) à ses amis de brûler. Jusqu’au « Temps retrouvé » que Marcel Proust ne (corriger) pas non plus.

Домашнє завдання 25

Відпрацюй читання тексту до якісних показників публічного мовлення, навчися писати нові слова, складаючи їх список у зошитах, перекладай текст на манер професійного перекладача, тобто красивою рідною мовою на слух із читання викладача; приготуй питання до викладача про те, що не зрозумів.

Домашнє завдання 26

Виконай вправу 187 у підручнику [Л1] на cтор. 445. Дуже корисне для тебе самостійне монологічне висловлювання за темою. Підбадьорюй себе до спроб і не бійся говорити, бо можеш спиратися на допомогу викладача, бо вона з тобою однієї думки із цієї теми.

63-64. Cеместр 4

Організаційний модуль 7

Змістовий модуль 63-64

Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. L’Oréal. Початкове опрацювання тексту. Аудіювання, читання, переклад у обговоренні письмо.

Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. L’Oréal. Поглиблене опрацювання тексту. Граматика: Узгодження часів Subjonctif (можливості для ділового спілкування).

Шановний студенте!

Це заняття тобі допоможе:

зрозуміти, чому важливо вміти висловлюватися французькою мовою на тему «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. L’Oréal», як це допоможе твоїй країні і може змінити обставини у твоєму житті.

самостійно працювати за текстом на тему «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. L’Oréal».

відпрацьовувати вимову наближену до якісних характеристик мовлення освіченої франкомовної людини за текстом на тему «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. L’Oréal».

навчатися мови і бути задоволеним від процесу і результату.

шукати повний смисл слів у тексті на тему «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. L’Oréal».

пов’язати власні думки із знанням Subjonctif.

цінувати мовлення викладача, який стає взірцем іншомовного спілкування.

наближатися до такої провідної риси в навчанні в франкомовній реальності, яка пов’язана із нетерпимістю до нечесної поведінки в освіті, як-то: списувань, підказок тощо

подолати ніяковість і навчитися не боятися говорити іноземною мовою на тему «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. L’Oréal» перед людьми.

збирати зернята знань про французьку культуру у тексті на тему «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. L’Oréal».

працювати із текстом на тему «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. L’Oréal» на манер первинного оволодіння.

практикуватися за текстом на тему «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. L’Oréal» на манер поглибленого опрацювання.

згодитися, що необхідно обов’язково навчитися писати текст «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. L’Oréal»; готуватися до словникового диктанту, текстового диктанту та починати вільно висловлюватися на цю тему у своїх 5-7 реченнях.

засвоїти, що важливо читати текст на тему «Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. L’Oréal» вголос, а при нагоді разом із викладачем.

остерігатися заучувати текст на тему«Економічно цікаві франкомовні райони та виробництва. L’Oréal», якщо ти невірно промовляєш слова.

розпізнавати граматичні форми Subjonctif тексті і шукати повний смисл цих граматичних виразів.