Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс ФК, ЕП, УП Денне / ІІ курс денне Французька мова / Французька мова Збірка завдань та роздаткових карток Ден. 2 курс.doc
Скачиваний:
61
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.27 Mб
Скачать

Граматичне нагадування

Subjonctif у простому реченні

Subjonctif виражає спонукання до дії

  • наказ, заборона (3-ій особі):

Qu’il entre ! Нехай він зайде!

Qu’elle baisse les rideaux ! Нехай вона опустить штори!

Qu’on ne fume pas ici ! Нехай тут не курять!

  • побажання (будь-якій особі)

Pourvu que tout aille bien ! Тільки б усе було добре!

Que tu sois heureuse ! Будь щаслива!

Que je puisse la voir ! Якби тільки я міг її побачити!

Виконайте вправи:

17. Укажіть значення Subjonctif.

А – наказ, заборона

В – побажання

  1. Qu'elle soit heureuse ! 2. Qu'ils sortent. 3. Pourvu qu'il fasse beau ! 4. Que les papiers soient prêts vers midi. 5. Qu'on ne parle pas si fort! 6. Pourvu que nous ne soyons pas trompés ! 7. Que cela te serve de leçon, Madeleine. 8. Qu'on ne fasse pas de bruit ! 9. Qu'il soit en bonne santé ! 10. Que je puisse l'entendre chanter !

Домашнє завдання 13

Відпрацюй якісне щодо вимог публічного мовлення читання тексту, навчися писати нові слова, зробивши їх список у зошитах, вмій красивою рідною мовою перекладати текст як у виступі перед міжнародною аудиторією; щиро визначай питання до викладача про те, що не зрозумів, або те, що видалося дуже важким.

Домашнє завдання 14

Виконай вправу 165 у підручнику [Л1] на cтор.430. Дуже корисне для тебе самостійне монологічне висловлювання за темою. Підбадьорюй себе до спроб і не бійся говорити, бо можеш спиратися на допомогу викладача, бо вона з тобою однієї думки із цієї теми.

51-52. Cеместр 3

Організаційний модуль 6

Змістовий модуль 51-52

Спілкування та поведінка в офісі. Культура поведінки. Початкове опрацювання тексту. Лексика за підтемами: Поведінка працівника на підприємстві. Аудіювання, читання, переклад у обговоренні та письмо

Спілкування та поведінка в офісі. A quoi sert la culture d'une entreprise? Поглиблене опрацювання тексту: Монологічне і діалогічне мовлення. Граматика: Subjonctif у простому реченні (можливості для ділового спілкування).

Шановний студенте!

Це заняття тобі допоможе:

зрозуміти, чому важливо вміти висловлюватися французькою мовою на тему «Спілкування та поведінка в офісі. Культура поведінки», як це допоможе твоїй країні і може змінити обставини у твоєму житті.

самостійно працювати за текстом на тему «Спілкування та поведінка в офісі. Культура поведінки».

відпрацьовувати вимову наближену до якісних характеристик мовлення освіченої франкомовної людини за текстом на тему «Спілкування та поведінка в офісі. Культура поведінки».

навчатися мови і бути задоволеним від процесу і результату.

шукати повний смисл слів у тексті на тему «Спілкування та поведінка в офісі. Культура поведінки».

пов’язувати власні думки із знанням із французької граматики про Subjonctif у складнопідрядному реченні.

цінувати мовлення викладача, який стає взірцем іншомовного спілкування.

наближатися до такої провідної риси в навчанні в франкомовній реальності, як неможливість нечесної поведінки в освіті, як-то: списувань, підказок тощо.

подолати ніяковість і навчитися не боятися говорити іноземною мовою на тему «Спілкування та поведінка в офісі. Культура поведінки» перед людьми.

збирати зернята знань про французьку культуру у тексті на тему «Спілкування та поведінка в офісі. Культура поведінки».

готуватися за текстом на тему «Спілкування та поведінка в офісі. Культура поведінки» на манер його первинного опрацювання.

працювати із текстом на тему «Спілкування та поведінка в офісі. Культура поведінки» на манер поглибленого вивчення.

обов’язково навчатися писати текст на тему «Спілкування та поведінка в офісі. Культура поведінки»; готуватися до словникового диктанту, текстового диктанту та починати вільно висловлюватися на тему «Спілкування та поведінка в офісі. Культура поведінки» у своїх 5-7 реченнях.

усвідомити, що важливо читати текст на тему «Спілкування та поведінка в офісі. Культура поведінки» вголос, а при нагоді, разом із викладачем.

застерегтися заучувати текст на тему «Спілкування та поведінка в офісі. Культура поведінки», якщо ти невірно промовляєш слова.

розпізнавати граматичні форми Subjonctif в тексті і шукати повний смисл таких граматичних виразів.