Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
деньги и кредит / ДиК Прогр.семнарських занять 2013.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
872.45 Кб
Скачать

Реферативні питання:

  1. Необхідність та методи державного регулювання грошового обороту.

  2. Методи регулювання грошового обороту в Україні.

  3. Цілі грошово-кредитної політики центрального банку.

  4. Інструменти грошово-кредитної політики та особливості їх застосування в Україні.

Семінарське заняття 8 тема: «інфляція та грошові реформи»

Мета: визначити теоретичні знання щодо походження та сутності інфляції, аналізувати та оцінювати проблемні ситуації, активізувати пізнавальну діяльність при обговорюванні питань.

Студенти повинні знати:

  • соціально – економічну суть, причини, форми прояву і наслідки інфляції ;

  • сутність поняття «інфляційний процес», його роль в процесі створення чи радикального вдосконалення грошових систем;

  • механізм дії повзучої, галопуючої і гіперінфляції на виробництво, зайнятість, життєвий рівень населення та грошову систему;

  • особливості інфляційного процесу в Україні, основні напрями державного регулювання інфляційних процесів.

Студенти повинні вміти: розв'язувати тести та аналізувати проблемні ситуації, приймати участь в обговорюванні питань теми.

Література:

  1. Гальчинській А.С. Теорія грошей. – К.: Основи, 1996.

  2. Гроші та кредит: Підручник / За ред. М.І. Савлука. – К.: КНЕУ, 2001.

  3. Гроші та кредит: Підручник / М.І. Савлук, А.М. Мороз, М.Ф. Пуховкіна та ін. – К.: Либідь, 1992.

  4. Гроші та кредит: Підручник / За ред. Б.С. Івасіва. – К.: КНЕУ, 1999.

  5. Гроші та кредит. О.М. Колодізєв, О.Р. Яременко. – Х.: Видавничий Дім «ІНЖЕК», 2004 р. – 156 с.

  6. Гроші та кредит: Підручник / За ред. М.І. Савлука. – К.:КНЕУ, 2006.

  7. Демківський А.В. Гроші та кредит. – К.: Дакор., К: Вира – Р., 2003. – 528 с.

  8. Долан З. Дж., Кемпбелл К.Д., Кемпбелл Р.Д. Гроші, банківська справа і грошово-кредитна політика. – СПб: Оркестр, 1994.

  9. Кочетков В.Н., Бондарева О.В., Басюк Н.Б. Сучасна система грошових розрахунків: 2-е видавництво, перераб. і доп. – К.: Либра, 1994.

Методичні поради щодо підготовки до семінару

У процесі вивчення теми особливу увагу варто зосередити на трактуванні сутності інфляції. При цьому треба зрозуміти, що інфляція - це надзвичайно складне соціально-економічне явище, що виявляється в тривалому та швидкому знеціненні грошей унаслідок надмірного зростання їх маси в обороті. Слід зазначити, що стрімке та надмірне зростання маси грошей може бути як абсолютним (якщо маса грошей щомісячно зростає на10 - 15 % протягом двох-трьох років, то наслідком неминуче буде інфляція, оскільки неможливо відповідно збільшити пропозицію товарів), так і відносним (навіть якщо маса грошей протягом кількох років залишатиметься на незмінному рівні, але обсяги виробництва будуть щорічно скорочуватися на 10 - 15 %, то в результаті знову ж таки спостерігатиметься невідповідність між грошовою масою та пропозицією товарів, що і призведе до знецінення грошової одиниці). Вивчаючи цю тему, необхідно звернути увагу на те, що основною зовнішньою формою прояву інфляції є тривале та швидке зростання цін, у результаті якого і відбувається знецінення грошей.

Для того щоб глибше пізнати дане явище, доцільно визначити критерії, згідно з якими здійснюється класифікація видів інфляції. Класифікацію видів інфляції доцільно здійснювати за такими трьома критеріями:

  • за формами прояву;

  • за темпами знецінення грошей;

  • за чинниками інфляції.

При цьому треба зрозуміти, що форми прояву інфляції поступово змінювалися відповідно до змін, що відбувалися в самих грошових формах та грошових системах.

Для планово - адміністративної системи господарювання характерна так звана прихована форма інфляції, яка проявляється не в початковому підвищення цін, а в товарному дефіциті, зниженні якості товарів, підвищенні цін лише на нові товари. У разі прихованої форми інфляції уряд намагається «уникнути» інфляційних процесів суто адміністративними заходами, тобто «заморожуванням» цін, «заморожуванням» зарплати, затримкою виплати пенсій та стипендій, обмежує фінансування бюджетних сфер. З метою стримання зростання грошової маси вводяться обмеження для банків щодо видачі кредитів, здійснюється фіксація курсу національної валюти. Але при цьому, як правило, не проводяться справді ефективні заходи щодо розвитку виробництва, підвищення його конкурентоспроможності. Наслідком прихованої форми інфляції стають масові неплатежі (оскільки грошей в обороті не вистачає, і суб'єкти не можуть своєчасно здійснити розрахунків), суб'єкти господарювання починають переходити до бартерних відносин, або використовувати для розрахунків платіжні засоби іноземних держав. Усе це ще більше посилює недовіру до національних грошей, зменшує попит на національні гроші, призводить до їх знецінення.

Вивчаючи дану тему, особливу увагу треба звернути на закономірності розвитку інфляційного процесу. Зауважимо, що інфляція - це тривалий процес. Він має кілька стадій, які різняться не тільки рівнем зростання цін, а й впливом на економіку. Важливо визначати зміст кожної стадії, зрозуміти, чим вони різняться між собою, проаналізувати, які чинники і як впливають на розвиток інфляційного процесу на кожній стадії. Варто також звернути увагу на наслідки при інфляції на кожній стадії. Необхідно з'ясувати, що таке інфляційні очікування, коли і чому виникає критична точка інфляційного процесу.

При розгляді даного питання необхідно зрозуміти, що для кожної групи економічних суб'єктів, зокрема населення, фірм, держави, існує власна критична точка інфляції. Першими її відчувають суб'єкти з невеликими фіксованими доходами: студенти та пенсіонери, потім - працівники бюджетних установ, далі - малі та середні підприємці, і останніми - представники великого бізнесу. Держава починає відчувати суттєвий вплив інфляції, коли зменшується надходження від податків та прибутковість кожної нової грошової емісії.

Важливо розуміти, що інфляція понад критичну точку може мати тяжкі економічні й соціальні наслідки: руйнування виробничого потенціалу, зниження обсягів виробництва і скорочення зайнятості, падіння життєвого рівня населення, загострення соціальних і політичних суперечностей, посилення хабарництва та криміногенної ситуації в країні. Тому дійова антиінфляційна політика держави є пріоритетною і повинна забезпечити належну сталість грошей.

Антиінфляційна політика дає тим більший ефект, чим краще в країні функціонує реальний сектор економіки, чим кращі умови створюються для розвитку підприємництва та чим меншим є пряме втручання держави в процес виробництва.

Соседние файлы в папке деньги и кредит