Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpory.docx
Скачиваний:
719
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
4.64 Mб
Скачать

2 Дії взводу управління та робота командира взводу в обороні.

Основними завданнями взводу управління в бою є:

вибір і підготовка місця розгортання КСП та СП, їх топогеодезична прив’язка; розгортання і підготовка до роботи КСП та СП батареї; ведення розвідки з метою добути відомості про противника і місцевість; інженерне обладнання місць КСП та СП; організація зв’язку в батареї.

Взвод управління батареї призначений: для ведення розвідки; обслуговування стрільби; забезпечення зв’язку.

Робота командира взводу управління з організації бойових дій в обороні:

Завдання КВУ отримує від командира батареї. Після отримання завдання КВУ зобов’язаний:

з’ясувати отримане завдання і оцінити обстановку; вибрати місце, розгорнути КСП, провести його топогеодезичну прив’язку і керувати інженерним обладнанням;

довести до особового складу умовні найменування місцевих предметів, орієнтири і завдання;

перевірити підготовку приладів до ведення розвідки і засобів зв’язку до роботи;

установити і безперервно підтримувати стійкий зв’язок з вогневими взводами батареї і загальновійськовим підрозділом;

особисто вести розвідку противника і місцевості, спостерігати за діями загальновійськових підрозділів, ставити завдання на засічку цілей і обслуговування стрільби, обробляти розвіддані, контролювати точність визначення координат цілей, визначати їх висоту і доповідати за результати розвідки командиру батареї;

визначати (отримувати від доданих засобів розвідки ) відхилення розривів від цілі при коректуванні вогню;

контролювати виконання поставлених завдань особовим складом взводу;

своєчасно (заздалегідь) готувати КСП до переміщення і управляти взводом при пересуванні; готувати прилади і машини до роботи вночі;

організовувати захист особового складу від ЗМУ, безпосередню охорону і самооборону КСП; вести необхідну документацію; контролювати виконання особовим складом вимог СіУВ; бути готовим прийняти на себе управління вогнем батареї.

Дії взводу управління при переході до оборони залежать від отриманого завдання, умов переходу до оборони та наявності часу.

У ході артилерійської заборони висування та розгортання військ противника взвод управління веде розвідку артилерійських і мінометних батарей, танкових і мотопіхотних підрозділів противника, що висуваються та розгортаються, обслуговує стрільбу своєї батареї по розвіданих цілях.

У ході артилерійського відбиття атаки противника особовий склад взводу управління веде спостереження з метою встановлення напрямку атаки та складу атакуючих підрозділів противника, в першу чергу танкових, обслуговує стрільбу своєї батареї по атакуючих танках та піхоті противника.

У ході артилерійської підтримки військ, які обороняються в глибині, взвод управління встановлює сили противника, який вклинився, та рубіж, на який він вийшов, підхід його резервів до ділянки вклинення, переміщення артилерійських і мінометних батарей на нові ВП, розташування пунктів управління та РЕЗ.

3 Розрахувати поправку бусолі якщо з точки вивірки бусолі визначили п’ять магнітних азимутів на орієнтир: Аm1 = 18 – 45, Аm2 = 18 – 42, Аm3 = 18 – 44, Аm4 = 18 – 42, Аm5 = 18 – 43. Дирекційний кут еталонного напрямку α = 19 – 31.

Розв’язання: ΔАm = (Аm1 + Аm2 + Аm3 + Аm4 + Аm5) / n = [(18 – 45) + (18 – 42) + (18 – 44) + (18 – 42) + (18 – 43)] / 5 = 18 – 43. α = (18 – 43) – (19 – 31) = – 0 – 88.

Білет № 32

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]