Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpory.docx
Скачиваний:
719
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
4.64 Mб
Скачать

2 Лафет артилерійської гармати та його склад

Лафет - при стрільбі - функції бойового станка;

- при транспортуванні - функції візка.

3 На вогневій позиції батарея 152- мм СГ 2С3, снаряди БП-540, заряд спеціальний. Висота цілі 1,1 м. Визначити дальність прямого пострілу за допомогою таблиць стрільби.

Розв’язання:

По висоті траєкторії рівній висоті цілі 1,1 метра входимо в Таблицю стрільби для снаряда БП-540 і визначаємо, що дальність прямого пострілу 600 метрів.

Білет № 20

1 Визначення вирахуваних даних по цілі.

Д - вирахована дальність стрільби, дальність при стрільбі, на яку дійсна траєкторія пройде через ціль.

Д = Д+ ΔД

ΔД - вирахована поправка дальності на вплив метео і балістичних умов стрільби від табличних;

- вирахований доворот цілі від основного напрямку на ціль -/правіше „+”, лівіше – „-” при стрільбі, на якому дійсна траєкторія пройде за напрямком через ціль:

= + Δ

Δ - вирахована поправка напрямку вплив метео і балістичних умов стрільби від табличних значень.

Δ - поправка на кут підвищення цілі відносно ВП:

Δ = ц + (Δ)

де Δae - поправка кута прицілювання на кут місця цілі.

2 Що вказують в наказі при введенні озброєння в експлуатацію?

3 На посаді командира артилерійської батареї розрахувати час початку і закінчення артилерійської підготовки контратаки (два вогневих нальоти) другим ешелоном на танках, якщо відомо:

Розв’язання:

1. Визначаємо тривалість другого вогневого нальоту по об’єктам атаки:

2. Визначаємо тривалість артилерійської підготовки контратаки:

3. Визначаємо час початку і закінчення АПКА:

4. Відповідь: час початку АПКА 9 годин 50 хвилин, час закінчення АПКА 10 годин 06 хвилин, тривалість АПКА 16 хвилин.

Білет № 21

1 Способи пересування військ. Марш підрозділів: мета маршу, умови проведення маршу, дистанція між машинами та підрозділами, величина добового переходу, привали, денний (нічний) відпочинок.

Підрозділи можуть пересуватися різними способами: проведення маршу своїм ходом; залізничним; водним; повітряним транспортом або комбінованим способом.

Основним способом пересування підрозділів є марш.

Марш - організоване пересування військ в колонах по дорогах і колонних шляхах з метою своєчасного виходу в призначений район або на вказаний рубіж. При цьому особовий склад, бойова техніка і необхідні матеріали, запаси (частин, підрозділів) повинні бути в повній готовності до виконання поставленого завдання.

Марш може здійснюватися в передбаченні вступу в бій або поза загрозою зіткнення з противником. Марш здійснюється скрито, як правило, вночі або в інших умовах обмеженої видимості, а в ході бойових дій та у глибокому тилу своїх військ і вдень.

Головними показниками маршу є:

- середня швидкість руху;

- величина добового переходу;

- загальна протяжність маршруту.

В умовах рівнинної середньо пересіченої місцевості для змішаних і танкових колон середня швидкість руху може бути 20-25 км/год. Автомобільні колони можуть рухатися зі швидкістю 25-30 км/год та більше.При здійсненні маршу у горах, лісисто-болотистій місцевості, взимку, в сильний дощ, туман та в інших несприятливих умовах середня швидкість руху може зменшуватися до 15-20 км/год. Під час здійснення маршу у пішому порядку середня швидкість руху може бути 4-5 км/год, на лижах - 5-7 км/год.

Величина добового переходу - це відстань, яку підрозділи проходять за добу при здійсненні маршу. Вона залежить від середньої швидкості руху і фізичних можливостей водіїв транспортних і бойових машин. При вказаній середній швидкості руху (для змішаних колон 20-25 км/год., для автомобільних 25-30 км/год. та безпосередньо на рух 10-12 годин (нормальна тривалість роботи водія при здійсненні маршу в середніх дорожніх умовах), величина добового переходу може бути:

- для змішаних колон - до 250 км;

- для автомобільних колон - до 300 км.

У горах, лісисто-болотистій місцевості, в хуртовину, в туман та в інших несприятливих умовах величина добового переходу може складати 200 км.

Місця привалів і денного(нічного) відпочинку призначаються для перевірки стану озброєння і техніки, їх технічного обслуговування, приймання їжі і відпочинку особового складу.

Привали призначаються через 3-4 години руху тривалістю до однієї години і один привал тривалістю до двох годин у другій половині добового переходу, а денний (нічний) відпочинок - у кінці кожного добового переходу.

Для піших колон привали призначаються тривалістю 10 хвилин, через кожні 50 хвилин руху.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]