Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpory.docx
Скачиваний:
717
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
4.64 Mб
Скачать

Білет № 1

1 Міра кутів в артилерії.

Завчасна підготовка стрільби та ведення самої стрільби пов'язані з необхідністю виміряти кути.

Загальноприйняті одиниці виміру кутів - градуси, хвилини, секунди при проведенні розрахунків в польових умовах є незручним.

Тому в артилерії за одиницю кутових одиниць прийнята поділка кутоміра.

Якщо коло радіуса R поділити на 6000 однакових центральних кутів. Центральний кут, довжина дуги якого дорівнює частини довжини кола, називається 1/6000 поділкою кутоміра.

Рис. 1. Поділка кутоміра.

АВ=даного кола. Таким чином, центральний кут, який опирається на дугу, що дорівнюєR, тобто поділка кутоміра, називається тисячною: 0-01 = 1 п.к. = 1 тис.

Для зручного усного передавання кута в поділках кутоміру сотні поділок вимовляють окремо від десятків та одиниць. Цей засіб, тобто відокремлення, використовують і для запису для чого сотні поділок кутоміру відділяють від десятків і одиниць рискою.

Приклади:

Кут в п.к.

Записують

Вимовляють

6000

60-00

шістдесят нуль

3784

37-84

тридцять сім вісімдесят отири

2000

20-00

двадцять нуль

106

1-06

один нуль шість

69

0-69

нуль шістдесят дев’ять

1

0-01

нуль нуль один

Значення поділки кутоміру до риски називають великими поділками кутоміру (ВПК), а після риски – малими поділками кутоміру ( МПК). Малою поділкою кутоміру називають одну поділку кутоміру (одну тисячну). Великою поділкою кутоміру називають кут в 100 малих поділок кутоміру:

1 ВПК = 100 МПК = 1-00.

При практичних розрахунках зручно вважати, що довжина дуги, яка відповідає куту в одну поділку кутоміра, дорівнює 1/1000 радіуса , яким проведено коло. Тому поділку кутоміра називають ще "тисячною". В коло входить 6000 поділок кутоміра, або 6000 "тисячних”.

2 Збройні сили України, їх склад і призначення.

Збройні Сили України складаються з видів Збройних Сил

1. Сухопутні війська.

2. Повітряні Сили.

3. Військово-Морські Сили.

Сухопутні війська призначені для розгрому угрупувань військ противника і можуть брати участь у армійських, повітрянодесантних, морських і протидесантних операціях на континентальних і приморських напрямках військових дій. Сухопутні війська складаються з родів військ, з’єднань і частин спеціальних військ і тилу Сухопутних військ. Механізовані і танкові війська складають основу Сухопутних військ. Основу механізованих (танкових) військ складають механізовані (танкові) об’єднання, з’єднання і частини.

Повітряні Сили призначені для надійного прикриття з повітря угрупувань військ Збройних Сил, основних адміністративних і економічних центрів країни. У взаємодії з іншими видами Збройних Сил України вони можуть виконувати завдання на континентальних і морських ТВД по: знищенню засобів ЗМУ, основних угруповань противника (особливо авіаційних); здійсненню повітряних перевезень; веденню повітряної розвідки; десантуванню військ; забезпеченню зв’язку і управління.

Повітряні сили призначаються для ураження з повітря авіаційних, сухопутних і морських угрупувань противника, об’єктів системи державного і військового управління, об’єктів тилу, військово-економічного потенціалу, транспортних комунікацій противника, авіаційної підтримки Сухопутних військ, десантування повітряних десантів, ведення повітряної розвідки, завоювання переваги в повітрі, тобто надійно прикрити з повітря Сухопутні війська, адміністративні і економічні центри країни.

До складу Повітряних Сил входять: зенітно-ракетні війська; радіотехнічні війська; авіація (ППО, військово-транспортна, бомбардувальна, винищувальна, винищувально-бомбардувальна, розвідувальна).

Військово-Морські Сили призначені - для ураження об'єктів військового і військово-економічного потенціалів противника і розгрому його військово-морських сил на морських театрах воєнних дій.

Організаційно ВМС складаються з об’єднань; надводних сил; підводних сил; авіації ВМС; берегових військ; морської піхоти; військово-морських баз; з’єднань, частин, закладів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]