Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpory.docx
Скачиваний:
719
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
4.64 Mб
Скачать

2 Мета, терміни і місце проведення контрольного огляду

3 На вогневій позиції батарея 152-мм СГ 2С3 , снаряди БП-540, заряд спеціальний. Висота цілі 1,5 м. Визначити дальність прямого пострілу за допомогою таблиць стрільби.

Розв’язання: По висоті траєкторії, рівній висоті цілі 1,5 метра входимо в Таблицю стрільби для снаряда БП-540 і визначаємо, що дальність прямого пострілу 700 метрів.

Білет № 11

1 Визначення коректури трубки якщо факел догорає на землі.

Якщо факел догорає на землі, заміряють час догорання факела, множать його на 5 при стрільбі освітлювальними мінами. До результату додають 50 м і переводять у поділки трубки. Установку трубки зменшують:

В умовах стрільби над водною поверхнею, якщо факел не повністю згорів у повітрі і перестав горіти у момент доторкання до водної поверхні, на цих же установках здійснюють ще один постріл освітлювальною міною. У момент розриву у повітрі запускають секундомір і заміряють час горіння факела до моменту його доторкання до водної поверхні (з часу повного горіння віднімають фактичний час горіння), отриману різницю перемножують на середню швидкість зниження факела(5 м/с – для мінометів), та отриманий результат додають до найвигіднішої висоти затухання факелу (50 м).

Отриману величину коректури в метрах переводять в поділки трубки для мінометів. При цьому установку трубки зменшують

2 Сутність та принципи управління. Вимоги до управління підрозділами. Сили та засоби управління артилерійськими підрозділами.

Управління підрозділами полягає в цілеспрямованій роботі командирів і штабів щодо підтримання бойової готовності підрозділів, підготовки їх до бою і управління ними під час виконання бойових завдань.

Основою управління є рішення командира

Основні принципи управління:

- суворе дотримання законності (Конституції, законів, указів, наказів);

- єдиноначальність;

- особиста відповідальність командирів за прийняття рішення і результати виконання поставлених завдань;

- централізація управління із наданням підлеглим ініціативи у визначенні способів виконання поставлених їм завдань;

- знання і глибокий аналіз обстановки;

- передбачення ходу подій;

- твердість і наполегливість у втіленні прийнятих рішень і планів у життя;

- висока організованість, оперативність і творчість у роботі командира і штабу.

Для здійснення управління артилерійськими підрозділами створюється система управління. До органів управління артилерійських підрозділів входить командування. Це командири дивізіонів, батарей, заступники командира дивізіону. Штаб дивізіону - основний орган , який забезпечує управління підрозділами дивізіону. Управління бойовими діями здійснюється з пунктів управління.

Вимоги до управління артилерійськими підрозділами:

- стійкість;

- безперервність;

- оперативність;

- скритність.

Стійкість управління полягає в здатності системи управління зберігати і швидко відновлювати боєздатність в умовах протидії противника.

Безперервність управління - це здатність командирів і штабів реагувати на всі зміни обстановки і постійно впливати на підлеглі підрозділи з метою направлення їх дій для успішного виконання поставлених завдань у визначені терміни.

Оперативність управління полягає у своєчасному і швидкому здійсненню всіх заходів, пов'язаних з керівництвом артилерійськими підрозділами, при підготовці і в ході ведення бойових дій.

Скритість управління полягає в збереженні від противника в таємниці всіх заходів, які проводять командири при підготовці і в ході бойових дій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]