Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВСТУП ДО СПЕЦІАЛЬНОСТІ для студентів 1 курсу.doc
Скачиваний:
96
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
2.94 Mб
Скачать

46 Міжнародні інформаційні системи та технології

Сучасні міжнародні інформаційні системи. Основи теорії міжнародної інформації. Технологія передачі інформації. Комп'ютер - головна технологічна та технічна база інформаційних систем. Інформаційний аспект алгоритмічних та програмних засобів розв'язку завдань на комп'ютері. Типові аспекти прикладних програм – засіб системного процесу переробки інформації інформаційними системами. Захист інформації міжнародних комунікацій інформаційних систем. Вірусні та антивірусні програми інформаційних систем. Правовий аспект міжнародних інформаційних систем. Класифікація та архітектура міжнародних інформаційних систем. Видавничі міжнародні інформаційні системи. Аналогові міжнародні інформаційні системи. Міжнародні інформаційні агентства. Універсальні гібридні інформаційні системи. Спеціалізовані гібридні міжнародні інформаційні системи. Мережеві міжнародні інформаційні системи. Локальні обчислювальні мережі. Інформаційна супермагістраль Internet. Мережеві з'єднання Internet. Основні принципи роботи та функціонування Internet. Основні особливості користування системою Internet. Електронна пошта та система телеконференцій. Глобальна система WWW мережі Internet. Технології пошуку в індексованих базах даних мережі Internet. Культурологічні міжнародні інформаційні системи. Владні міжнародні інформаційні системи. Науково-технічні міжнародні інформаційні системи. Соціальні міжнародні інформаційні системи. Фінансово-економічні міжнародні інформаційні системи. Інформаційні системи міжнародних організацій.

47 Теорія масової комунікації

Загальне поняття про масову комунікацію. Структура і зміст теорії та соціології масової комунікації. Соціологія громадської думки і журналістика. Вивчення комунікатора. Дослідження змісту комунікації. Канали комунікації як об’єкт дослідження. Дослідження аудиторії засобів масової комунікації. Вивчення ефективності роботи засобів масової комунікації. Методи дослідження засобів масової комунікації. Формалізовані методи вивчення засобів масової комунікації.

48 Зв'язки з громадськістю

Роль зв’язків з громадськістю в сучасному світі. Зв’язки з громадськістю у функціональній структурі організації. Теорія комунікації – наукова основа зв’язків з громадськістю. Громадськість і громадська думка в сфері паблік рілейшнз. Кампанія зі зв’язків з громадськістю. Теорія управління паблік рілейшнз. Аудиторія в структурі кампанії зв’язків з громадськістю. Контент-аналіз. Відносини із засобами масової комунікації. Подвійні комунікації в системі зв’язків з громадськістю. Імідж і репутація в паблік рілейшнз. Методи впливу на громадськість: вербальні та невербальні комунікації. Промови, їх написання та виголошення. Особливості роботи спічрайтерів у структурі відділу зв’язків з громадськістю. Зв’язки з громадськістю в умовах кризової ситуації. Побудова служби зв’язків з громадськістю в державних інституціях. Зв’язки з громадськістю у політичних структурах. Застосування політичних технологій у виборчих кампаніях. Зв’язки з громадськістю у фінансових і бізнес структурах. Лобіювання: сутність, легітимність, практика. Зв’язки з громадськістю у силових структурах і спецслужбах. Зв’язки з громадськістю у культурі і шоу-бізнесі. Зв’язки з громадськістю у міжнародних відносинах.