Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаб_15-27.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
18.03.2015
Размер:
913.92 Кб
Скачать

Вибір полів

Після вибору майстра форми з'явиться вікно вибору полів. У ньому втримуються список, що розкривається, Таблиці/Запити й списки Доступні поля й Обрані поля. У списку Таблиці/Запити можна вибрати будь-яку таблицю або запит, оскільки форми можуть містити поля з різних (зв'язаних) таблиць. При виборі таблиці або запиту список Доступні поля буде заповнюватися відповідними полями.

В області вибору полів утримується два простих списки й чотири кнопки. У списку Доступні поля представлені всі поля з обраної таблиці або запиту. У списку Обрані поля втримуються обрані для даної форми поля. Можна вибрати одне поле, всі поля або будь-яку їхню комбінацію. Порядок заповнення полів у списку праворуч визначає послідовність цих полів у готовій формі. Для розміщення або видалення полів у списку Обрані поля можна використовувати наступні кнопки.

> Додати обране поле

>> Додати всі поля

< Видалити обране поле

<< Видалити всі поля

Якщо вибрати поле в списку Доступні поля й клацнути на кнопці >, ім'я поля буде поміщено в список Обрані поля. У цей список можна додати будь-яке поле. Якщо ви додали поле помилково, виберіть його в списку й клацніть на кнопці < для видалення поля зі списку. Якщо ви вирішили змінити послідовність полів у формі, видалите всі поля зі списку Обрані поля й внесіть їх у потрібному порядку.

Для додавання поля в список Обрані поля двічі клацніть на ім'ї поля в списку Доступні поля.

Якщо ви, не вибравши поля, клацнули на кнопці Далі або Готово, Access автоматично вибере всі поля при створенні форми.

Створення заголовка форми

Діалогове вікно для заголовка форми звичайно є останнім вікном майстра форм. У ньому завжди втримується картатий прапор, повідомляючи вас, що ви вийшли на фінішну пряму. За замовчуванням поля заголовка форми містять ім'я таблиці або запиту, використане для дані форми. Ви можете погодитися із запропонованим заголовком, увести свій заголовок або видалити його.

Завершення створення форми

Готову форму можна відкрити в такий спосіб.

  • У режимі форми.

  • За допомогою конструктора форми для модифікації форми.

Відкриємо форму у вікні конструктора форм. Клацніть на опції Зміна макета форми й на кнопці Готово. Відразу після клацання на кнопці Готово у вікні Конструктор (мал. 9.10) з'явиться форма. Вікно можна збільшити до максимальних розмірів за допомогою відповідної кнопки вікна.

Вікно форми

Якщо ви подивитеся на вікно Режим форми, то побачите, що воно почасти схожо на вікно Режим таблиці. У верхній його частині перебувають рядок заголовка, рядок меню й панель інструментів. У центрі розташовуються дані для одного запису. У наведеному форматі форми в одному стовпці кожне поле займає один рядок. Якщо всі поля не містяться на екрані, варто скористатися вертикальною смугою прокручування або нажати <PgDn> для того, щоб побачити іншу частину запису.

У нижній частині вікна перебуває рядок стану. У ній виводиться опис відповідного поля. Якщо для заданого поля немає опису, Access видасть фразу Режим форми. Повідомлення про помилки й попередження звичайно з'являються в діалогових вікнах у центрі екрана (а не в рядку стану). У нижній частині екрана можна також виявити кнопки переходу. Вони дозволяють швидко переходити від одного запису до іншої.