Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаб_15-27.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
18.03.2015
Размер:
913.92 Кб
Скачать

Створення нової таблиці в запиті на створення таблиці

  1. Створіть запит, вибравши таблиці або запити, що містять записи, які варто помістити в нову таблицю.

  2. У режимі конструктора запиту натисніть стрілку поруч із кнопкою Тип запиту на панелі інструментів і виберіть команду Створення таблиці. На екрані з'явиться діалогове вікно Створення таблиці.

  3. У поле Ім'я таблиці введіть ім'я таблиці, яку необхідно створити або замінити.

  4. Виберіть параметр У поточній базі даних, щоб помістити таблицю у відкриту в цей момент базу даних, або виберіть параметр В іншій базі даних і введіть ім'я бази даних, у яку потрібно помістити нову таблицю. Якщо буде потреба вкажіть шлях.

  5. Натисніть кнопку OK.

  6. Перемістите поля, які повинна містити нова таблиця, зі списку полів у бланк запиту.

  7. Для полів, переміщених у бланк запиту, в осередку Умова відбору введіть умову.

  8. Для перегляду нової таблиці до її створення на панелі інструментів натисніть кнопку Вид. Щоб повернутися в режим конструктора запиту й внести необхідні зміни або запустити запит, на панелі інструментів натисніть кнопку Вид.

  9. Для створення нової таблиці двічі клацніть мишею по запиті у вікні бази даних.

Примітки

Установлені у вихідній таблиці властивості полів і ключові поля не переходять до даних у новій таблиці.

Додавання записів з однієї таблиці в іншу за допомогою запиту на додавання записів

  1. Створіть запит, що містить таблицю, записи з якої необхідно додати в іншу.

  2. У режимі конструктора запиту натисніть стрілку поруч із кнопкою Тип запиту на панелі інструментів і виберіть команду Додавання. На екрані з'явиться діалогове вікно Додавання.

  3. У поле Ім'я таблиці введіть ім'я таблиці, у яку необхідно додати запису.

  4. Виберіть параметр У поточній базі даних, щоб помістити таблицю у відкриту в цей момент базу даних, або виберіть параметр В іншій базі даних і введіть ім'я бази даних, у яку потрібно помістити нову таблицю. Якщо буде потреба вкажіть шлях.

  5. Натисніть кнопку OK.

  6. Зі списку полів у бланк запиту перемістите за допомогою миші поля, які необхідно додати, а також ті, які будуть використані при визначенні умови відбору. При бажанні можна додати ключове поле, якщо воно має тип даних лічильник. Якщо всі поля в обох таблицях мають однакові імена, то можна просто перемістити за допомогою миші символ «зірочка» (*) у бланк запиту.

  7. Якщо в обох таблицях виділені поля мають однакові імена, що відповідають імена автоматично вводяться в рядок Додавання. Якщо імена полів двох таблиць відмінний друг від друга, у рядок Додавання введіть імена полів, що додаються в таблицю.

  8. Уведіть умову відбору, по якому буде здійснюватися додавання, в осередок Умова відбору для полів, переміщених у бланк запиту.

  9. Для попереднього перегляду записів, що видаляються, натисніть кнопку Вид на панелі інструментів. Для повернення в режим конструктора знову натисніть кнопку Вид на панелі інструментів. Будь-які зміни варто вносити в режимі конструктора.

  10. Для додавання записів двічі клацніть мишею по запиті у вікні бази даних.