Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаб_15-27.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
18.03.2015
Размер:
913.92 Кб
Скачать

Які типи форм можна створювати

Ви можете створити п'ять типів форм.

  • В один стовпець (цей тип також відомий як полноэкранная форма)

  • Стрічкова

  • Головна/підлегла

  • Таблична

  • Діаграма

Чим форми відрізняються від таблиць

У режимі таблиці ви стиснуті способами відображення даних. Хоча ви можете змінювати тип і розмір шрифту, з, змінювати розміри й приховувати стовпці, ви все-таки не можете істотно змінити вид даних. У формі кожне поле можна розмістити в точно заданому місці, вибрати для нього колір або заливання й додати елемент» керування текстом для ефективного уведення даних.

Форми надають більшу гнучкість при уведенні даних у порівнянні з рядками й стовпцями. Ви можете не тільки поміщати обчислюються поля, що, у форму, але й додавати розширені правила перевірки коректності уведення й елементи керування (наприклад, опції, прапорці й списки, що розкриваються). Лінії, рамки, кольору й растрові зображенні поліпшують зовнішній вигляд даних, полегшують сприйняття форми й підвищують продуктивність роботи.

На додаток до цьому OLE-Об'єкти (такі, як малюнки й графіки) можна побачити тільки у формі або звіті. Там ви можете збільшити висоту рядка в режимі таблиці, щоб побачити побільше інформації в поле типу MEMО. У формі набагато простіше працювати з більшими текстами в текстовому вікні зі смугами прокручування.

Створивши форму з елементами редагування або розширених правил перевірки коректності ви. можете перемкнутися в Режим таблиці, що дозволить використовувати правила перевірки значень і таких елементів, що як розкриваються списки.

Створення форми за допомогою кнопки Автоформа

Швидко створити форму можна за допомогою кнопок панелі інструментів Новий об'єкт (на ній зображена блискавка й форма) і Автоформа. Зробити це можна у вкладках Таблиці й Запити вікна бази даних, у режимі таблиці майже у всіх режимах конструктора в Access. Інший спосіб — використовувати команду Вставка\Форма й у діалоговому вікні, що з'явилося, вибрати один із запропонованих варіантів.

Використання кнопки Автоформа — це найшвидший спосіб створення форми. Однак звичайно в процесі створення форм потрібно в основному вашу участь, а майстри форми лише допоможуть створити форму, що цілком задовольняє вашим запитам.

Створення форми за допомогою майстрів форм

Майстри форм спрощують форматування даних. Майстер форм интерактивно запитує інформацію про тип форми, а потім створює її автоматично. У цій главі ви довідаєтеся, як створюються форми типу В один стовпець за допомогою майстра форми (результат роботи майстра використовується як основа для створення полноэкранной форми).

Вибір типу нової форми й джерела даних

Діалогове вікно Нова форма пропонує сім способів створення форми.

Конструктор Відображає зовсім порожню форму у вікні конструювання форми

Майстер форм Створює форму в одному із трьох прийнятих за замовчуванням форматів (у стовпець, стрічкова або таблична) на підставі відповідей користувача на задані майстром питання

Автоформа: у стовпець Автоматично створює форму з полями в один або кілька стовпців

Автоформа: стрічкова Автоматично створює стрічкову форму

Автоформа: таблична Автоматично створює табличну форму

Діаграма Створює форму з діаграмою

Зведена таблиця Створює зведену таблицю для Excel

Відповідаючи на питання майстра створення форми, звертайте увагу на те, як змінюється малюнок у лівій частині майстра форм.