Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаб_13.docx
Скачиваний:
30
Добавлен:
18.03.2015
Размер:
27.66 Кб
Скачать

Лабораторна робота № 13 Тема: Робота з обраними сторінками Інтернет

Цілі: навчитися роботі з обраними сторінками Інтернет; в

иконати завдання; відповісти на питання

Відвідування обраних вузлів

У папці C:\Windows\Обране вашого комп'ютера зберігається список обраних, тобто найбільш популярних Вузол-вузол-Web-вузлів. Відкрити обрані Вузол-вузол-Web-вузли можна з будь-якого місця на комп'ютері: їхній список доступний з головного меню Пуск, з меню у вікнах «Мій комп'ютер», «Мережне оточення», «Провідник Windows», на панелі завдань і навіть у кошику.

Завдання. Запустите програми «Мій комп'ютер» або «Провідник». Щоб відкрити одну з обраних сторінок, у меню Обране даних програм виберіть зі списку посилання на необхідну сторінку.

Завдання. Переглянете список посилань Обране з меню Пуск (для цього натисніть кнопку Пуск, укажіть на команду Обране й клацніть потрібну Web-сторінку), а також використовуючи панель завдань (для цього повинна бути активізована панель Посилання).

Завдання. Запустите Internet Explorer і на панелі інструментів натисніть кнопку Обране.

Виберете на панелі Обране оглядача необхідну для перегляду сторінку.

Щоб сховати панель оглядача, ще раз натисніть кнопку Обране.

Після перегляду Web-сторінок можна зберегти посиланняна них (властиво, URL-адреси) у папціОбране, що дозволить легко відкрити сторінки згодом.

Завдання. Додайте посилання на Web-сторінку в папку «Обране». Для цього:

  1. Перейдіть на сторінку, адресу якої потрібно зберегти (наприклад, сторінку МДУ).

  2. У меню Обраневиберіть пунктДодати в обране.

  3. Укажіть назву для даної сторінки.

  4. Натисніть кнопку Додати в>>, потімСтворити папку, уведіть назву папки (наприклад,Наука) і натисніть кнопкуОk(клавішуEnter).

Активна сторінка буде поміщена в створену папку в списку Обране. Щоб згодом відкрити цю сторінку, необхідно кожним з перерахованих вище способів одержати доступ доОбраногой вибрати цю сторінку зі списку.

Додавання сторінки в Обране за допомогою миші

Посилання на сторінку можна помістити в Обране (або будь-яку іншу папку на комп'ютері) більше простим способом, якщо використати технологію Drag and Drop (дослівно, тягни й роняй). Для цього необхідно нажати ліву кнопку миші на ярлику обраного посилання й перемістити її в потрібне місце на комп'ютері.

Завдання. Перетягнете значок обраної сторінки з адресного рядка Internet Explorer на панель Обране (значок розташований лівіше URL-адреси сторінки і являє собою зображення синьої букви é на білому аркуші паперу).

Завдання. Перетягнете гіперпосилання з Web-сторінки на панель Обране оглядача.

У список Обраневходить папкаПосилання. Ця папка може відображатися у вигляді панелі, розташованій паралельно адресному рядкуInternet Explorer, завдяки чому на ній зручно розміщати посилання на часто, що використаються Web-сторінки. Якщо панель посилань відсутній, відкрийте менюВид, виберіть командуПанелі інструментіві клацнітьПосилання.

Потрібна адреса також можна помістити на панельпосиланьоглядача.

Завдання. Перетягнете значок обраної сторінки з адресного рядка Internet Explorer або з Web-сторінки на панель посилань.

За допомогою технології Drag and Drop ви можете впорядкувати ваші посилання просто переміщаючи їх у меню Обране.

Завдання. Упорядкуйте список Обране в меню Пуск. Для цього натисніть кнопку Пуск, укажіть на підменю Обране й перетягнете в ньому потрібний елемент (папку, додаток або ярлик) на нове місце. Можна таким же способом переміщати елементи меню Пуск.