Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаб_13.docx
Скачиваний:
30
Добавлен:
18.03.2015
Размер:
27.66 Кб
Скачать

Завдання. Проведіть курсором миші над посиланнями Web-сторінки, що переглядає в автономному режимі, і простежите за зміною форми курсору.

Перед відкриттям нової Web-сторінки по гіперпосиланню з поточної сторінки ви можете довідатися, чи доступна вона в автономному режимі: якщо ця сторінка доступна, покажчик миші приймає форму долоні, якщо ця сторінка недоступна, покажчик миші приймає форму долоні з перекресленим колом.

Спробуйте здійснити перехід на сторінки, посилання на які є на поточній сторінці.

Після завершення автономного режиму відкрийте меню Файл й, вибравши команду Автономна робота, зніміть із її прапорець.

Робота з тимчасовими файлами Інтернету

Папка Temporary Internet Files на вашому жорсткому диску зберігає переглянуті вами Web-сторінки. Це прискорює відображення часто відвідуваних Web-сторінок, оскільки оглядач Internet Explorer може відкрити їх з вашого жорсткого диска, а не з Інтернету. Файли Інтернету зберігаються на вашому комп'ютері, коли ви використаєте перегляд в автономному режимі.

Збільшення місця для папки Тимчасових Файлів Інтернет може збільшити швидкість відображення Web-сторінок, що раніше були відвідані, але зменшити обсяг вільного дискового простору на комп'ютері. Ви можете змінити розмір цієї папки, або очистити її вміст для контролю за використанням вільного дискового простору.

Завдання. Збільште місце на диску для тимчасового зберігання сторінок Інтернет:

  1. В оглядачі Internet Explorerу менюСервісвиберіть пунктВластивості оглядача.

  2. Перейдіть на вкладку Загальній натисніть кнопкуНастроювання.

  3. Щоб збільшити місце на диску, виділюване для тимчасового зберігання сторінок, перемістите покажчик Займати місце на диску не більшвправо.

Завдання. Очистите папкуТимчасових Файлів Інтернетдля чого натисніть кнопкуВидалити файлина вкладці ЗагальнівікнаВластивості оглядача.

Internet Explorer можна настроїти таким чином, що при поверненні до раніше переглянутої сторінки буде здійснюватися перевірка, чи змінилася дана сторінка з моменту останнього перегляду. Такий підхід істотно сповільнює перегляд сторінок, що раніше були відвідані.

Можна встановити перевірку при кожному запуску оглядача, тодіInternet Explorer буде перевіряти зміни тільки на тій сторінці, що відвідувалася в ході попередньої сесії роботи або в попередній день.

Завдання. Скасуєте перевірку відновлення збережених сторінок, для чого в менюСервісвиберіть пунктВластивості оглядача, перейдіть на вкладкуЗагальні,натисніть кнопкуНастроюванняй установите прапорецьПеревірка відновлень збережених сторінокуНіколи(при виборі пунктуАвтоматичноInternet Explorer самостійно визначає періодичність відновлень.).

Примітка. Щоб переглянути самий останній варіант якої-небудь сторінки, при поверненні на сторінку натисніть на панелі інструментів оглядачаInternet ExplorerкнопкуОбновити(ця ж дія здійснюється клавішеюF5).

Контрольні питання до лабораторної роботи № 3

  1. Що таке Обрані Web-вузли? Як одержати доступ до списку Обране з різних додатків Windows?

  2. Як зберегти посилання на активну Web-сторінку в папці Обране Internet Explorer? Як включити/виключити панель Обраного в Internet Explorer? Що являє собою панель Посилання? Як її візуалізувати?

  3. Що таке технологія Drag and Drop? Як з її допомогою помістити посилання на сторінку в Обране (або будь-яку іншу папку на комп'ютері)? Як за допомогою миші впорядкувати посилання?

  4. Як розподілити обрані сторінки по папках? Як створити, перейменувати, перемістити, видалити папку в списку Обране?

  5. Що таке режим автономної роботи? Його переваги. Як перейти в режим автономної роботи? Як переглянути сторінку в автономному режимі роботи? Які особливості переходу по гіперпосиланнях в автономному режимі?

  6. Як зробити активну сторінку доступної автономно? Що таке глибина завантаження? Що такий розклад відновлення даної сторінки? Як настроїти ці параметри?

  7. Як надати доступ до обраних сторінок для автономного перегляду? Як змінити розклад відновлення Web-сторінок? Як управляти параметрами завантаження Web-сторінок (глибиною завантаження, обмеженням використовуваного простору)? Які існують способи прискорення завантаження?

  8. Що таке синхронізація Web-сторінок? Як безпосередньо обновити зміст обраних Web-сторінок?

  9. Що таке тимчасові файли Інтернет? Де вони зберігаються? Як збільшити місце для папки тимчасових файлів інтернет? Як видалити тимчасові файли?

  10. Як настроїти перевірку відновлення збережених сторінок при поверненні до раніше переглянутої сторінки? Як переглянути самий останній варіант якої-небудь сторінки?