Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лаб_15-27.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
18.03.2015
Размер:
913.92 Кб
Скачать

Зміна групи записів за допомогою запиту на відновлення записів

  1. Створіть запит, вибравши таблиці або запити, що включають записи, які необхідно обновити, і поля, які повинні бути використані в умовах відбору.

  2. У режимі конструктора запиту натисніть стрілку поруч із кнопкою Тип запиту на панелі інструментів і виберіть команду Відновлення.

  3. Перемістите за допомогою миші зі списку полів у бланк запиту поля, які необхідно обновити або визначити для них умова відбору.

  4. Якщо буде потреба в осередку Умова відбору вкажіть умову відбору.

  5. Для полів, які необхідно обновити, в осередок Відновлення введіть вираження або значення, що повинне бути використане для зміни полів.

  6. Щоб переглянути обновлювані записи натисніть кнопку Вид на панелі інструментів. Виведений список не буде містити нових значень. Для повернення в режим конструктора запиту знову натисніть кнопку Вид на панелі інструментів. Будь-які зміни варто вносити в режимі конструктора.

  7. Для створення нової таблиці двічі клацніть мишею по запиті у вікні бази даних.

Видалення записів за допомогою запиту, що включає обидві таблиці, зв'язані відношенням « один-до-багатьох»

  1. Створіть новий запит, що містить таблиці, з яких необхідно видалити запису або встановити умова відбору.

  2. У режимі конструктора запиту натисніть стрілку поруч із кнопкою Тип запиту на панелі інструментів і виберіть команду Видалення.

  3. З таблиці, що містить зв'язані записи (на стороні «багато хто» відносини « один-до-багатьох»), перемістите за допомогою миші символ «зірочка» (*) зі списку полів у бланк запиту.

  4. В осередку Видалення в цьому полі з'являється значення З, як показано на наведеному нижче малюнку.

  5. З головної таблиці (на стороні «один» відносини « один-до-багатьох») перемістите поля, для яких необхідно встановити умову відбору, у бланк запиту.

  6. В осередку Видалення в цьому полі з'являється значення Умова

  7. Уведіть умову відбору в осередок Умова відбору для полів, переміщених у бланк запиту.

  8. Для попереднього перегляду записів, що видаляються, натисніть кнопку Вид на панелі інструментів. Для повернення в режим конструктора знову натисніть кнопку Вид на панелі інструментів. Будь-які зміни варто вносити в режимі конструктора.

  9. Для видалення записів з таблиці на стороні «багато хто» двічі клацніть мишею по запиті у вікні бази даних.

  10. Для кожної таблиці на стороні «багато хто» виділите список полів, які необхідно видалити із запиту, і натисніть клавішу DELETE.

  11. Для головної таблиці, що залишилася в запиті й поля, для якого необхідно встановити умову відбору в бланку запиту знову натисніть кнопку Запуск. При цьому будуть вилучені зазначені записи з таблиці на стороні «один».

Завдання

Створіть не менш п'яти запитів на створення таблиць, додавання записів, зміна записів і видалення записів у базі даних, розробленої Вами раніше на попередній лабораторній роботі.

Контрольні питання

  1. Як створюються запити на відновлення даних?

  2. Як створюються запити на створення нової таблиці?

  3. Як створюються запити на видалення записів?

Лабораторна робота № 24 Створення форм уведення даних

Мета: освоїти основні принципи створення форм уведення даних, познайомитися із програмною реалізацією механізмів форм у середовищі MS Access

Теоретична частина

Форми уведення даних

Дані можна переглядати в різних режимах, але режим форми забезпечує максимальну гнучкість. Форма дозволяє відображати одночасно всі поля однієї або декількох записів. Режим таблиці також дозволяє переглядати кілька записів відразу, але в ньому не завжди можна відображати всі поля одночасно. Оптимально побудована форма може вміщати 20, 50 або навіть 100 полів на одному екрані, а якщо полів набагато більше, те можна створити бакшишник форму для кожного запису. Форми зручні для перегляду, уведення, зміни або видалення форматированных даних. Крім того, форми можна роздрукувати з усіма візуальними ефектами.