Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СПО Лекції.docx
Скачиваний:
122
Добавлен:
04.11.2021
Размер:
431.1 Кб
Скачать

4. Організація роботи Міністерства юстиції України.

Службова дисципліна в апараті Мін’юсту ґрунтується на засадах сумлінного та професійного виконання державним службовцем своїх обов'язків, створення належних умов для ефективної роботи, їх матеріально-технічного забезпечення, заохочення за результатами роботи.

Правила внутрішнього службового розпорядку в апараті Мін’юсту затверджуються конференцією державних службовців Мін’юсту (далі – Конференція) за поданням Державного секретаря на основі Типових правил внутрішнього службового розпорядку, затверджених наказом Національного агентства України з питань державної служби від 03 березня 2016 року № 50. Правила внутрішнього службового розпорядку апарату Мін’юсту (далі – Правила) доводяться до відома всіх працівників, які працюють у Міністерстві, під підпис.

Державні службовці повинні дотримуватись вимог етичної поведінки.

Державні службовці усвоїй роботі повинні дотримуватись принципів професійності, принциповості та доброзичливості, дбати про свою професійну честь і гідність.

Державні службовці повинні уникати нецензурної лексики, не допускати підвищеної інтонації під час спілкування. Неприпустимими є прояви зверхності, зневажливого ставлення до колег та громадян.

Державні службовці під час виконання своїх посадових обов'язків повинні дотримуватися взаємоповаги, ділового стилю спілкування, виявляти принциповість і витримку.

Тривалість робочого часу державного службовця становить 40 годин на тиждень.

В апараті Мін’юсту встановлено п'ятиденний робочий тиждень із тривалістю роботи по днях: понеділок, вівторок, середа, четвер - по 8 годин 15 хвилин, п'ятниця - 7 годин; вихідні дні - субота і неділя.

Робочий день в Мін’юсті розпочинається о 9 годині 00 хвилин та закінчується о 18 годині 00 хвилин, перерва, що надається для відпочинку і харчування, розпочинається о 13 годині 00 хвилин та закінчується о 13 годині 45 хвилин.

У зв’язку зі службовою необхідністю, зумовленою специфікою та особливостями роботи, у структурному підрозділі апарату Мін’юсту може встановлюватися інший режим роботи відповідно до законодавства про працю.

Перерва не включається в робочий час, і державний службовець може використовувати її на свій розсуд. На цей час він може відлучатися з місця роботи. У зв’язку зі службовою необхідністю, зумовленою специфікою та особливостями роботи, у структурному підрозділі апарату Мін’юсту час перерви може бути змінено.

Контрольні запитання для перевірки досягнення результатів навчання

  • Які основні завдання поставлені перед Мін’юстом ?

  • Які структурні підрозділи входять до складу Мін’юсту ?

  • Вкажіть тривалість робочого дня в Мін’юсті.

Лекція № 17

Тема

Служба безпеки України. Військова служба правопорядку у Збройних силах України.

Основний зміст

1.Служба безпеки України – орган спеціального призначення, який забезпечує державну безпеку України: завдання, принципи та правові основи діяльності.

Служба безпеки України - державний правоохоронний орган спеціального призначення, який забезпечує державну безпеку України.

Служба безпеки України підпорядкована Президенту України. На Службу безпеки України покладається у межах визначеної законодавством компетенції захист державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності, економічного, науково-технічного і оборонного потенціалу України, законних інтересів держави та прав громадян від розвідувально-підривної діяльності іноземних спеціальних служб, посягань з боку окремих організацій, груп та осіб, а також забезпечення охорони державної таємниці.

До завдань Служби безпеки України також входить попередження, виявлення, припинення та розкриття злочинів проти миру і безпеки людства, тероризму, корупції та організованої злочинної діяльності у сфері управління і економіки та інших протиправних дій, які безпосередньо створюють загрозу життєво важливим інтересам України.

Діяльність Служби безпеки України, її органів і співробітників грунтується на засадах законності, поваги до прав і гідності особи, позапартійності та відповідальності перед народом України.

В оперативно-службовій діяльності Служба безпеки України дотримується принципів поєднання єдиноначальності і колегіальності, гласності і конспірації.

Правову основу діяльності Служби безпеки України становлять Конституція України, Закон України «Про Службу безпеки України» та інші акти законодавства України, відповідні міжнародні правові акти, визнані Україною.