Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СПО Лекції.docx
Скачиваний:
122
Добавлен:
04.11.2021
Размер:
431.1 Кб
Скачать

Контрольні запитання для перевірки досягнення результатів навчання

  • Які складові містить поняття статус суддів?

  • Які нормативні визначенні вимоги ставляться до претендентів на посаду судді?

  • В якому порядку відбувається призначення та обрання суддів?

  • Яке значення має спеціальна підготовка суддів? З чого вона складається?

  • Якими є гарантії незалежності суддів?

  • Визначте підстави звільнення судді з посади та припинення його повноважень?

  • Який статус має ВККС? Надайте загальну характеристику її повноважень?

  • Як формується склад ВККС?

  • Охарактеризуйте організацію роботи ВККС.

  • Який статус має Вища рада правосуддя Надайте загальну характеристику її повноважень?

  • Як формується склад Вищої ради правосуддя?

  • Дайте характеристику організації роботи Вищої ради правосуддя.

Лекція № 9

Тема

Конституційний Суд України

Основний зміст

1. Конституційний Суд – орган конституційної юрисдикції в Україні.

 Конституційний Суд України (далі - Конституційний Суд або Суд) є органом конституційної юрисдикції, який забезпечує верховенство Конституції України, вирішує питання про відповідність Конституції України законів України та у передбачених Конституцією України випадках інших актів, здійснює офіційне тлумачення Конституції України, а також інші повноваження відповідно до Конституції України.

Засади діяльності Суду. Конституційний Суд здійснює свою діяльність на засадах верховенства права, незалежності, колегіальності, гласності, відкритості, повного і всебічного розгляду справ, обґрунтованості та обов’язковості ухвалених ним рішень і висновків.

Суд діє відповідно до повноважень, визначених Конституцією України.

Порядок організації і діяльності Суду, порядок конституційного провадження, процедуру розгляду справ та виконання рішень і висновків установлює цей Закон.

Організацію внутрішньої роботи Суду та відповідні правила процедури розгляду ним справ установлює згідно з цим Законом Регламент Конституційного Суду України (далі - Регламент).

Суд ухвалює інші акти, що регламентують організацію його роботи, відповідно до цього Закону та Регламенту

2.Історія розвитку конституційної юрисдикції в Україні. Виникнення Конституційного Суду України співпадає з питання 1 цієї теми.

Конституція як основний закон держави вимагає особливої правової охорони, що може здійснюватися різними засобами, іноді прямо передбаченими в основному законі. Охорона конституції — задача й обов'язок всіх органів і посадових осіб, що здійснюється ними шляхом застосування різних правових засобів у границях наданої їм компетенції. Однак найбільш ефективної є судова охорона конституції, особливо у формі конституційного судочинства.

Конституційне судочинство — це діяльність судових органів, що складається в розгляді справ, предметом яких є конституційно-правові питання, зв'язані з забезпеченням дотримання конституції державними органами, і прийнятті по них рішень, що тягнуть за собою правові наслідки.

Конституційне судочинство покликане забезпечувати верховенство конституції як основи національної правової системи, охорону конституційних прав і воль, дотримання принципу розподілу влади у всіх його аспектах. Необхідним, стрижневим елементом конституційного судочинства є здійснювана судовим органом перевірка нормативних актів по їхній відповідності з конституцією. Саме це складає сутність конституційного судочинства.

Інститут судової охорони конституції виник у США на основі судових прецедентів. Його доктрина була сформульована Верховним судом США в рішенні 1803 р.: «Саме судова влада має право і зобов'язана сказати, що є закон». Цей прецедент заклав основи так називаної американської моделі судової охорони конституції, головною особливістю якої є здійснення його судами загальної юрисдикції. На першому етапі становлення світового конституційного процесу американська модель залишалася єдиної. З тими або іншими модифікаціями вона затверджується в деяких країнах Латинської Америки (Аргентина, Болівія, Бразилія, Колумбія), Скандинави (Данія, Норвегія, Швеція), англійських домініонах (Австралія, Канада, Нова Зеландія, Південно-Африканськ Республіка).

На другому етапі виникає принципово нова, європейська модель конституційного судочинства, концепція якої була розроблена австрійським ученим Г. Кельзеном, її головна відмінність від американської моделі полягає в тому, що конституційне судочинство виділяється з загального судочинства і здійснюється не судами загальної юрисдикції, а спеціалізованим органом — конституційним судом, або конституційною радою або конституційною палатою вищих судових органів загальної юрисдикції.

Новий етап у розвитку інституту конституційного судочинства почався на рубежі 80—90-х років. Він починається у всіх країнах, де відбувається перехід від авторитарних і тоталітарних режимів до демократії. Конституцією України продекларирован курс на побудову правої держави в Україні, що припускає поділ державної влади на три самостійних галузі влади: законодавчу, виконавчу і судову. Паритетне (рівне) співіснування перерахованих галузей влади покликано обезпечить судовий конституційний контороль. Досвід побудови правових держав (ФРН, Австрія й ін.) показує, що судовий конституційний контроль з найбільшою ефективністю може бути забезпечений спеціально предназначеным органом судового конституційного контролю - Конституційним судом.

В Україні за час СРСР такого органа як Конституційний Суд не існував, оскільки контроль за дотриманням Конституції покладався на Верховну Раду і її Президію. Лише в 1990 р. було прийняте рішення про створення в Української РСР Конституційного Суду, прийнятий і відповідний закон, але цей орган так і не був сформований.

Конституція України 1996р. передбачила створення Конституційного Суду і присвятила йому спеціальний XII розділ «Конституційний Суд України». У жовтні 1996 р. був прийнятий Закон України «Про Конституційний Суд України», що відповідно до положень Конституції України врегулював основні питання, зв'язані з організацією і діяльністю цього нового для нашої держави органа.

Конституційний Суд України - єдиний орган конституційної юрисдикції в Україні і від 13 липня 2017 року  в Україні діє новий закон Про Конституційний Суд України.