Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Домашня контрольна робота.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
1.31 Mб
Скачать

Перелік завдань для виконання контрольної роботи

  1. Бюджетна установа, її поняття, види і статус. Особли­вості фінансово-господарської діяльності бюджетних установ.

  2. Предмет бухгалтерського обліку бюджетних установ. Класифікація господарських засобів бюджетних установ за складом і розміщенням та джерелами їх утворення. Функції та завдання бухгалтерського обліку бюджетних установ.

  3. Бухгалтерський баланс бюджетних установ, його понят­тя. Будова та зміст бухгалтерського балансу.

  4. План рахунків бухгалтерського обліку бюджетних уста­нов: характеристика, принципи побудови та структура. Порядок застосування плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ.

  5. Форми бухгалтерського обліку бюджетних установ. Ха­рактеристика форми обліку в бюджетних установах. Облікові регістри аналітичного обліку бюджетних установ, їх призна­чення та використання.

  6. Державне регулювання бухгалтерського обліку та фінан­сової звітності бюджетних установ. Нормативне забезпечення організації бухгалтерського обліку в бюджетних установах. Дер­жавні органи, які здійснюють методологічне й організаційне ке­рівництво бухгалтерським обліком у бюджетних установах, їх функції.

  7. Організація бухгалтерського обліку в бюджетних уста­новах. Порядок ведення та форми організації обліку в бюд­жетних установах.

  8. Основні принципи бухгалтерського обліку та фінансової звітності бюджетних установ. Облікова політика бюджетних установ, її зміст.

  9. Перспективи та напрями розвитку обліку в бюджетних установах України.

  10. Розпорядники бюджетних коштів, їх права та обов'язки. Основні завдання бухгалтерського обліку доходів бюджетних установ.

  11. Класифікація і склад доходів бюджетних установ. Поря­док складання, розгляду та затвердження кошторису доходів бюджетних установ. Планування дохідної частини проекту кош­торису, вимоги до нього.

  12. Порядок отримання бюджетними установами асигнувань із загального фонду бюджету. Фінансування бюджетних установ через органи Державного казначейства України: відкриття реєс­траційних рахунків, порядок укладення договору між казначей­ством та бюджетними установами.

  13. Облік надходження бюджетних коштів загального фонду та доходів цього фонду. Синтетичний і аналітичний облік дохо­дів загального фонду, їх документальне оформлення.

  14. Облік доходів спеціального фонду. Документальне оформ­лення операцій із доходами спеціального фонду.

  15. Основні завдання бухгалтерського обліку видатків бюд­жетних установ. Класифікація видатків бюджетних установ: залежно від джерел покриття, від етапу руху бюджетних коштів, згідно з бюджетною класифікацією.

  16. Порядок формування видаткової частини проекту кошто­рису бюджетної установи, вимоги до нього. Норми бюджетних видатків, їх поняття і види. Обмеження бюджетних видатків, установлені чинним законодавством України.

  17. Облік видатків. Синтетичний і аналітичний облік касових видатків. Синтетичний і аналітичний облік фактичних видатків.

  18. Контроль за формуванням і здійсненням видатків бюд­жетних установ, його організація. Особливості ведення обліку зобов'язань і фінансових зобов'язань бюджетних установ.

  19. Суть розрахунків, принципи та форми грошових розра­хунків. Завдання обліку фінансово-розрахункових операцій у бюджетних установах.

  20. Готівкові кошти бюджетних установ, порядок та умови їх зберігання. Загальні положення порядку ведення касових опе­рацій у національній валюті України. Синтетичний та аналітич­ний облік касових операцій.

  21. Валютні операції бюджетних установ та їх характе­ристика. Синтетичний та аналітичний облік валютних операцій.

  22. Поняття інших грошових коштів, що знаходяться у роз­порядженні бюджетних установ: акредитиви, лімітовані чекові книжки, векселі, грошові документи тощо. Порядок здійснення операцій по зазначених грошових коштах. Синтетичний та ана­літичний облік.

  23. Облік розрахунків із підзвітними особами. Документаль­не оформлення видатків підзвітних осіб. Синтетичний та аналі­тичний облік.

  24. Облік розрахунків за виконані роботи та надані послуги. Синтетичний та аналітичний облік.

  25. Облік розрахунків із різними дебіторами та кредиторами. Синтетичний і аналітичний облік розрахунків із різними дебіто­рами та кредиторами.

  26. Облік внутрішніх розрахунків. Синтетичний та аналітич­ний облік.

  27. Праця та заробітна плата в бюджетних організаціях: їх характеристика й особливості.

  28. Оперативний облік особового складу працівників. Облік використання робочого часу та виробітку.

  29. Форми оплати праці в бюджетних організаціях. Характе­ристика погодинної та відрядної форм оплати праці й особли­вості їх застосування в діяльності бюджетних установ. Струк­тура фонду оплати праці.

  30. Порядок нарахування заробітної плати в разі погодинної та відрядної оплати праці. Доплати та надбавки до заробітної плати працівників бюджетних установ. Утримання із заробітної плати працівників.

  31. Документальне оформлення розрахунків та виплати заробітної плати. Синтетичний та аналітичний облік розрахунків із заробітної плати.

  32. Порядок нарахування внесків (зборів) на загальнообо­в'язкове державне соціальне та пенсійне страхування. Облік розрахунків зі страхування.

  33. Економічна характеристика категорії "стипендія". Поря­док призначення стипендії у навчальних закладах. Система пільг для студентів вищих навчальних закладів. Синтетичний та аналітичний облік розрахунків зі стипендіатами та аспірантами.

  34. Характеристика, класифікація та оцінка необоротних ак­тивів бюджетних установ. Завдання обліку необоротних активів бюджетних установ.

  35. Документування та облік надходження необоротних ак­тивів.

  36. Облік зносу та ремонту необоротних активів.

  37. Документальне оформлення та облік вибуття необорот­них активів.

  38. Облік інших необоротних матеріальних активів.

  39. Облік нематеріальних активів.

  40. Порядок проведення інвентаризації необоротних активів та відображення в обліку її результатів.

  41. Характеристика, класифікація та оцінка запасів бюджет­них установ. Завдання обліку запасів.

  42. Документальне оформлення операцій із руху запасів. Синтетичний та аналітичний облік запасів.

  43. Особливості обліку матеріалів і продуктів харчування.

  44. Облік малоцінних та швидкозношуваних предметів.

  45. Інвентаризація запасів бюджетних установ.

  46. Науково-дослідна діяльність бюджетних установ, її особ­ливості та завдання обліку витрат. Господарські договори на проведення науково-дослідних робіт (НДР), порядок їх укла­дання.

  47. Склад і класифікація витрат на НДР. Синтетичний та аналітичний облік витрат на НДР. Облік розрахунків із за­мовниками за виконані НДР.

  48. Витрати виробничих (навчальних) майстерень бюджет­них установ, їх склад. Синтетичний та аналітичний облік витрат і продукції виробничих (навчальних) майстерень.

  49. Платні послуги, які можуть надаватися бюджетними установами. Особливості послуги як продукту діяльності бюд­жетних установ. Собівартість послуги, її склад. Методи каль­кулювання послуг. Облік витрат і методика калькулювання освітніх послуг.

  50. Визначення власного капіталу бюджетної установи; його структура та призначення. Завдання обліку власного капіталу.

  51. Облік фонду в необоротних активах. Порядок формуван­ня та зміни суми вкладень у фонд основних засобів, інших необоротних матеріальних і нематеріальних активів, що перебу­вають у безпосередньому розпорядженні установи.

  52. Облік фонду в малоцінних та швидкозношуваних пред­метах. Аналітичний облік фондів.

  53. Облік результатів переоцінок.

  54. Фінансовий результат діяльності бюджетної установи, його сутність.

  55. Порядок визначення результату виконання кошторису бюджетної установи. Облік результату виконання кошторису за загальним фондом.

  56. Порядок визначення результату виконання кошторису бюджетної установи. Облік результату виконання кошторису за спеціальним фондом.

  57. Сутність та значення звітності бюджетних установ. Види фінансової звітності бюджетних установ. Загальні вимоги до фінансової звітності.

  58. Порядок складання фінансової звітності бюджетних уста­нов. Форми фінансової звітності, які складають бюджетні уста­нови. Порядок подання фінансової звітності бюджетними уста­новами.

59 – 90. Задачі.