Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Домашня контрольна робота.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
1.31 Mб
Скачать

Запитання для самоперевірки

1. На які цілі і кому видаються суми підзвіт?

2. Поясніть порядок видачі авансу на господарські потреби та звітування про його використання.

3. Поясніть порядок обліку сум на службові відрядження.

  1. На якому рахунку ведеться облік розрахунків з підзвіт­ними особами? Наведіть основні бухгалтерські проводки.

  2. Розкрийте порядок ведення аналітичного обліку розрахунків з підзвіт­ними особами.

Питання 24. Облік розрахунків за виконані роботи та надані послуги. Синтетичний та аналітичний облік.

Література.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

У процесі діяльності бюджетні установи здійснюють розрахунки з постачальниками та підрядниками.

Постачальники - це юридичні або фізичні особи, які надають послуги у наукових бюджетних установах, виробничих (навчальних) майстернях та підсобних (навчальних) сільських господарствах.

У випадках необхідності спорудження об'єктів будівництва необхідно укласти договір з підрядною організацією.

Учасником контракту, який визначає умови упорядкування контракту, що приймає виконані роботи та проводить розрахунки за них із підрядником є замовник (забудовник).

Виконавцем будівництва, що зобов'язується на свій ризик і за обумовлену ціну з матеріалів замовника виконати передбачені договором підряду будівельно-монтажні роботи, роботи зі спорудження об'єктів та передати їх замовнику у встановлені терміни, є спеціалізовані підприємства або фізичні особи - підрядники.

Порядок і форми розрахунків між постачальником і покупцем визначаються у господарських договорах.

Розрахунки з постачальниками та підрядниками здійснюються на підставі документів, що від них надходять: накладних; рахунків-фактур; рахунків; актів приймання-передачі виконаних робіт, наданих послуг; податкових накладних; товарно-транспортних накладних.

Рахунок і рахунок-фактура є розрахунковими документами, які обов'язково повинні бути акцептовані.

Акцепт розрахункових документів - це надпис уповноваженої особи (акцептанта) на рахунку, який засвідчує згоду оплатити рахунок.

Відображення в бухгалтерському обліку зобов'язань за виконані роботи (надані послуги) здійснюється на підставі акту приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг) в якому вказується місто дату проведення виконання робіт, замовника та виконавця робіт, зміст виконаної роботи, хто здав і прийняв

Розрахунки з постачальниками і підрядниками за виконані роботи з капітального будівництва і надання послуг у наукових бюджетних установах, виробничих (навчальних) майстернях та підсобних (навчальних) сільських господарствах обліковуються на рахунку 63 '"Розрахунки за виконані роботи".

Необхідно охарактеризувати субрахунки рахунку 63 «Розрахунки за виконані роботи» та порядок відображення в обліку розрахунків з постачальниками та підрядниками.

Для відображення операцій з розрахунків за виконані роботи використовується уніфікована форма меморіального ордеру № 274, записи в якому здійснюються як за окремими первинними документами, так і за групами однорідних документів.

Аналітичний облік за субрахунком 631 "Розрахунки з постачальниками га підрядниками" ведеться за кожним постачальником і підрядником на картках (ф. 292-а) в книзі (ф. 292).