Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Другий розділ Київ Оболонь.doc
Скачиваний:
170
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
2.19 Mб
Скачать

Розділ 2. Інженерно-технологічний розділ

2.1. Розроблення плану щодо розширення сфери діяльності комплексного закладу ресторанного господарства

Комплексний заклад ресторанного господарства «Аракс», до складу якого входить ресторан з кавказькою кухнею на 80 місць та винний-бар на 40 місць проектується по вул. Лайоша Гавро, 1б в м. Києві.

Сучасний комплексний заклад ресторанного господарств повинен запропонувати своїм клієнтам професійну організацію усіх можливих форм заходів: фуршет, банкет, coffee-break, презентація, дипломатичний прийом, барбекю. Технічні можливості сучасних ресторанів дозволяють максимально відповідати побажанням клієнтів. Як правило пропонуються приміщення для проведення заходу, декорації та квіти, кілька варіантів конфігурації та кольорового оформлення столів, крім того, адміністрація готова організувати експрес-прийом менш ніж за 24 години. Персонал ресторану працює з кожним клієнтом індивідуально, враховуючи усі побажання та вимоги.

Для успішного виконання виробничого процесу в комплексному закладі ресторанного господарства «Аракс» необхідно:

  • вибрати раціональну структуру виробництва;

  • виробничі приміщення повинні розміщуватися за ходом технологічного процесу, щоб уникнути зустрічних потоків сировини, напівфабрикатів і готової продукції; доготівельний цех повинен розташовуватися ближче до складських приміщень, але, в той же час, мати зручний зв'язок із гарячим та холодним відділеннями;

  • забезпечити потоковість виробництва і послідовність здійснення технологічних процесів;

  • правильно розмістити устаткування;

  • забезпечити робочі місця необхідним устаткуванням, інвентарем, посудом;

  • створити оптимальні умови для роботи.

Склад і площа виробничих приміщень визначаються будівельними нормами і правилами проектування залежно від типу і потужності закладу.

Площа виробничих приміщень повинна забезпечувати безпечні умови праці для виробничого персоналу і дотримання ним санітарно-гігієнічних вимог.

Важливим фактором у моделюванні сервісно-виробничого процесу є підбір працівників та їх розміщення з суворим розмежовуванням обов’язків кожного, що підвищує відповідальність.

Згідно отриманих результатів маркетингових досліджень нами було визначено перспективні напрями діяльності проектованого закладу ресторанного господарства.

Проектований заклад ресторанного господарства в майбутньому, при досягненні запланованих показників роботи, розширюватиме свою сферу діяльності, для чого передбачаються наступні заходи:

1) розширювати канали збуту, завдяки широкоплановій рекламі;

2) надавати нові послуги споживачам;

3) розробляти і впроваджувати у виробництво нові фірмові страви;

4) впроваджувати нові технології, які мають на меті зменшення собівартості продукції та, одночасно, підвищення якості; впроваджувати новітнє обладнання; використовувати нові види сировини.

2.2 Впровадження інноваційних технологій

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]