Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Домашня контрольна робота.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
1.31 Mб
Скачать

Запитання для самоперевірки

  1. Назвіть субрахунки призначені для обліку доходів спеціального фонду.

  2. Дайте характеристику субрахункам спеціального фонду.

  3. Розкрийте порядок синтетичного обліку доходів спеціального фонду бюджетної установи.

  4. Розкрийте порядок аналітичного обліку доходів спеціального фонду.

Тема 4. Облік видатків

Основні завдання бухгалтерського обліку видатків бюд­жетних установ. Класифікація видатків бюджетних установ: залежно від джерел покриття, від етапу руху бюджетних коштів, згідно з бюджетною класифікацією.

Порядок формування видаткової частини проекту кошто­рису бюджетної установи, вимоги до нього. Норми бюджетних видатків, їх поняття і види. Обмеження бюджетних видатків, установлені чинним законодавством України.

Облік видатків. Синтетичний і аналітичний облік касових видатків. Синтетичний і аналітичний облік фактичних видатків.

Контроль за формуванням і здійсненням видатків бюд­жетних установ, його організація. Особливості ведення обліку зобов'язань і фінансових зобов'язань бюджетних установ.

Питання 15. Основні завдання бухгалтерського обліку видатків бюд­жетних установ. Класифікація видатків бюджетних установ: залежно від джерел покриття, від етапу руху бюджетних коштів, згідно з бюджетною класифікацією.

Література

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Видатки - один із найважливіших показників фінансово-господарської діяльності бюджетних установ. Вони є основою для визначення результатів виконання кошторису доходів і ви­датків, його аналізу з метою виявлення внутрішніх резервів.

Слід зауважити, що видатки бюджетних установ, які вони здійснюють у процесі надання нематеріальних послуг, за своїм економічним змістом відрізняються від витрат госпрозрахун­кових підприємств та організацій. Видатки бюджетних установ - це державні платежі, які не підлягають поверненню. Видатки - один із найважливіших показників фінансово-госпо­дарської діяльності бюджетних установ. Вони є основою для визначення результатів виконання кошторису доходів і видатків, його аналізу з метою виявлення внутрішніх резервів.

Завданнями бухгалтерського обліку видатків бюджетних установ є: 1) забезпечити правильну організацію обліку видатків , точність і своєчасність відображення операцій з обліку видатків відповідно до кошторису доходів та видатків

2) забезпечити раціональне та ефективне використання коштів бюджетної установи за цільовим призначенням відповідно до затвердженого кошторису;

3) забезпечити повноту та достовірність складання звітності; Потрібно зазначити, що бухгалтерський облік потребує такої його побудови, яка забезпечувала б отримання різнобічної інформації про видатки залежно від місця й часу їх виникнення. Побудова бухгалтерського обліку видатків здійснюється залежно від чинної їх класифікації.

Видатки бюджетних установ класифікують за такими ознаками:

  • залежно від джерел покриття;

  • залежно від етапу руху бюджетних коштів;

  • згідно з бюджетною класифікацією.

Залежно від джерел покриття видатки бувають видатка­ми загального фонду і видатками спеціального фонду.

Залежно від етапу руху бюджетних коштів видатки поді­ляються на касові та фактичні.

Згідно з бюджетною класифікацією існує:

  1. функціональна класифікація - проводиться залежно від функцій, з виконанням яких пов'язані видатки:

  2. відомча класифікація - визначає перелік головних розпорядників бюджетних коштів;

  3. економічна класифікація - це розмежування видатків за економічними ознаками.

Необхідно знати характеристику й особливості видатків кожної групи видатків.