Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Домашня контрольна робота.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
1.31 Mб
Скачать

Запитання для самоперевірки

  1. Розкрийте порядок отримання асигнувань із загального фонду бюджету.

  2. Розкрийте суть та призначення Єдиного казначейського рахунку.

  3. Перелічить умови відкриття реєстраційних рахунків.

  1. Назвіть документи, які подають розпорядники коштів в органи Державного казначейства для відкриття реєстраційних рахунків.

  2. Поясніть різницю між поточними та реєстраційними рахунками.

  1. Розкрийте порядок відкриття і ведення реєстраційного рахунка.

Питання 13. Облік надходження бюджетних коштів загального фонду та доходів цього фонду. Синтетичний і аналітичний облік дохо­дів загального фонду, їх документальне оформлення.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Єдиним джерелом доходів загального фонду бюджетних установ є асигнування з державного бюджету та місцевих бюджетів, якими визначаються бюджет Автономної Республіки Крим, обласні, районні бюджети, бюджети районів у містах та бюджети місцевого самоврядування.

Бюджетні асигнування надаються розпорядникам коштів, як правило, з деякого конкретного бюджету залежно від підпорядкованості установи, її територіального розміщення, народногосподарського значення та доцільності віднесення видатків на цей бюджет відповідно до економічних і соціальних завдань держави.

Для обліку доходів за загальним фондом і внутрішніх розрахун­ків, які виникають у процесі виконання кошторисів між вищими розпорядниками коштів і підвідомчими їм установами, призначено пасивний рахунок № 70 «Доходи загального фонду. Необхідно дати характеристику рахунку.

Необхідно розкрити порядок відображення в обліку операцій за доходами загального фонду.

Бухгалтерські записи операцій за доходами загального фонду відображаються в щомісячних накопичувальних відомостях ф. № 381 (бюджет), об’єднаних з меморіальним ордером № 2 «Накопичувальна відомість руху грошових коштів загального фонду в органах Державного казначейства України в установах банків» Необхідно вказати порядок проведення записів в обліковому регістрі.

Аналітичний облік отриманих асигнувань ведеться в картці аналітичного обліку отриманих асигнувань.

Для аналітичного обліку асигнувань, перерахованих розпоряд­никам коштів нижчого рівня, використовується книга аналітичного обліку асигнувань, перерахованих підвідомчим установам. Необхідно розкрити порядок здійснення записів до карток та книги аналітичного обліку отриманих та перерахованих асигнувань.

Запитання для самоперевірки

  1. Назвіть рахунки , які призначені для обліку доходів загального фонду бюджету.

  2. Дійте характеристику субрахункам обліку доходів загального фонду.

  3. Вкажіть порядок синтетичного обліку доходів загального фонду.

  4. Розкрийте порядок аналітичного обліку отриманих асигнувань.

  5. Розкрийте порядок аналітичного обліку перерахованих асигнувань підвідомчим установам.

  6. Вкажіть первинні документи призначені для обліку загального фонду.

Питання 14. Облік доходів спеціального фонду. Документальне оформ­лення операцій із доходами спеціального фонду.

Література

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Для обліку доходів спеціального фонду Планом рахунків бухгалтерського обліку для бюджетних установ передбачено рахунок 71 "Доходи спеціального фонду".

Необхідно дати характеристику субрахункам

За кредитом субрахунків 711 "Доходи за коштами, отриманими як плата за послуги" - 716 "Доходи за витратами майбутніх періодів" відображаються суми нарахованих доходів у розрізі видів за надані послуги та суми надходжень спеціального фонду з інших джерел. За дебетом відображається списання сум доходів, отриманих установою протягом бюджетного року, в порядку закриття рахунків з обліку доходів.

Внутрішні розрахунки, що виникають у процесі виконання кошторисів між розпорядниками коштів вищого ступеня і підвідомчими їм бюджетними установами, обліковуються на субрахунку 682 "Внутрішні розрахунки за спеціальним фондом". На цьому субрахунку розпорядниками коштів нижчого рівня обліковуються суми спеціального фонду, одержані від розпорядників коштів вищого рівня. Розпорядники коштів вищого ступеня на субрахунку 682 "Внутрішні розрахунки за спеціальним фондом" обліковують суми проведеного перерахування із спеціального фонду підвідомчим установам. За дебетом зазначеного субрахунку відображаються суми видатків, здійснених за рік, зменшення спеціального фонду кошторису доходів і видатків згідно з чинним законодавством, суми виявлених недостач і списання за рахунок бюджетної установи.

Головні розпорядники за дебетом субрахунку 682 "Внутрішні розрахунки за спеціальним фондом" відображають суми асигнувань підвідомчим установам і видатки, здійснені для підвідомчих установ за рахунок спеціального фонду за кошторисом на централізовані заходи. За кредитом - зменшення асигнувань підвідомчих установ і суми видатків, здійснені розпорядниками нижчого рівня за бюджетний рік.

Необхідно розкрити порядок відображення в обліку операцій за доходами спеціального фонду бюджетної установи.

Для синтетичного обліку руху грошових коштів спеціального фонду призначено меморіальний ордер № 3 «Накопичувальна відомість руху грошових коштів спеціального фонду в органах Державного казначейства України» (установах банків) — форма № 382 (бюджет) і форма № 382 авт. (бюджет). Необхідно вказати проведення записів до облікового регістру з операцій за доходами спеціального фонду бюджетної установи.

Для обліку нарахування доходів спеціального фонду призначено меморіальний ордер № 14 «Накопичувальна відомість нарахування доходів спеціального фонду бюджетних установ» — (форма № 409 (бюджет) і форма № 409 — авт. (бюджет). На кожний вид доходів спеціального фонду відкриваються окремі меморіальні ордери, які нумеруються відповідно № 14-1, 14-2.

У централізованих бухгалтеріях для обліку розрахунків з бать­ками на підставі відомостей за розрахунками складається меморіальний ордер № 15 «Зведення відомостей за розрахунками з батьками на утримання дітей» — форма № 406 (бюджет).

Необхідно розкрити схему обліку доходів спеціального фонду.