Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Філософія 2.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
1.95 Mб
Скачать

Структура програми навчального курсу

ФІЛОСОФІЯ”

1. Опис предмета навчального курсу

П р е д м е т: ”філософія”

Підвищення спеціальність,

кваліфікації освітньо-кваліфікаційний

рівень

Курс 2. Підготовка Обов’язкова

бакалаврів Рік підготовки-1,2

Кількість кредитів Шифр та назва Семестр 2,3,4

ЕСТ5-2 напрямку - Лекції (теоретична

0101 Педагогічна освіта підготовка)-12год.

Усі спеціальності.Освіт- Семінарські заня-

ньо-кваліфікаційний рі- ття – 46 год.

1 модуль вень – бакалавр. Самостійна робота-25

ІНДЗ Індивідуальна робота-

Загальна кіль- навчальний проект

кість годин – 108 (ІНДЗ) – 25 год.

Тижневих годин - 4 Загальна кількість годин-108

Вид контролю - екзамен

2. Мета та завдання курсу

Швидкоплинні процеси сучасного глобалізованого світу ставлять кожну людину в надзвичайні, екстремальні (граничні) умови соціального життя. Радикальні зміни ціннісних орієнтацій, гостра необхідність постійного пошуку і швидкого знаходження життєво важливих рішень, стресові ситуації - все це проблеми повсякденного буття людини, сфера практичного втілення її власної та соціальної світоглядної культури, раціональне підґрунтя якої складає філософія. Тому опанування філософії (чи принаймні її основ) стає однією з головних передумов входження кожної молодої людини як в суспільний, так і в загальнокультурний світовий контекст.

В більшості країн світу філософія посідає чільне місце в системі гуманітарних дисциплін, які вивчаються у вищій школі. Загальновідомо, що від рівня гуманітарної освіти значною мірою залежить творчий потенціал особистості. Оволодіння основами філософських знань допомагає студенту стати фахівцем, який уміє широко та глибоко мислити і діяти самостійно.

Вивчення курсу має таку мету: дати методичний та теоретичний матеріал для отримання необхідних знань з філософії як навчальної дисципліни, забезпечити глибоке засвоєння специфіки філософського осягнення дійсності, високу світоглядно-методологічну культуру студентів, спрямувати їх на самостійні роздуми над найважливішими філософськими, індивідуально та соціально значимими життєво практичними і світоглядно теоретичними проблемами.

Цим зумовлені два види завдань: