Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lektsiyi_GRS_Modul_1_2.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
2.85 Mб
Скачать

Термінологічний словник

Акредитив – розрахунковий чи грошовий документ, який засвідчує право фізичної чи юридичної особи отримати у банківській установі зазначену в ньому суму.

Вексель – цінний папір у вигляді довгострокового зобов'язання, складеного у письмовому вигляді за певною формою

Платіжне доручення – розрахунковий платіжний документ, що пред'являється одержувачем коштів у банк.

Платіжне вимога-доручення - розрахунковий платіжний документ, що пред'являється постачальником у банк, який обслуговує його.

Зобов'язання - заборгованість підприємства, яка виникла внаслідок минулих подій і погашення якої, як очікується, призведе до зменшення ресурсів підприємства, що втілюють в собі економічні вигоди.

Кредиторська заборгованість за товари, роботи, послуги – сума заборгованості постачальникам і підрядникам за матеріальні цінності, виконані роботи та матеріальні послуги.

Податки - це обов'язкові платежі підприємств та окремих осіб в державний або місцевий бюджети.

Податкове зобов'язання – загальна сума податку, одержана (нарахована) платником податку в звітному (податковому) періоді.

Податковий кредит – сума, на яку платник податку має право зменшити податкове зобов'язання звітного періоду.

Заробітна плата – це винагорода, обчислена зазвичай у грошовому виразі, яку за трудовим договором власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану ним роботу.

Платіжна відомість - бухгалтерський касовий документ, на основі якого провадиться виплата заробітної плати працівникам підприємства, окремим особам, інші види грошових виплат.

Обов’язкові платежі - це система встановлених законодавством внесків та відрахувань юридичних і фізичних осіб, що формують доходи до державного бюджету.

Кредит - позика, видана фізичній або юридичній особі у тимчасове користування на умовах повернення, як правило, під проценти.

Термінал – електронний пристрій, за допомогою якого здійснюють розрахунки платіжними картками

Тема 11. Облік витрат, доходів та фінансових результатів готельного господарства Методичні рекомендації

У цій темі необхідно освоїти поняття «витрати», вивчити порядок обліку витрат діяльності підприємств за їх видами і за елементами. За П(С)БО 16 «Витрати» вивчити склад витрат, порядок їх визнання, необхідність їх обліку за видами і елементами і зв’язок між ними.

За П(С)БО 15 «Дохід» освоїти поняття «дохід», порядок його визнання і види. Засвоїти поняття «валового», «чистого» доходу. Освоїти зв’язок класифікації витрат і доходів.

При вивченні обліку фінансових результатів необхідно освоїти порядок формування фінансових результатів і етапи їх визначення, визначення прибутку, його використання і розподілу.

Методичні поради до вивчення теми «Облік витрат, доходів і фінансових результатів» Перелік питань

  1. Порядок визначення, визнання і класифікація витрат підприємства за ПСБО 16 «Витрати»

  2. Облік витрат підприємства

  3. Порядок визначення, визнання і класифікація доходів підприємства за ПСБО 15 «Доходи»

  4. Облік доходів підприємства

  5. Облік фінансових результатів

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]