Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпори контрол нг.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
1.53 Mб
Скачать
  1. Концепція контролінгу, орієнтована на функцію координації

Найпоширенішою є концепція контролінгу, згідно з якою пріоритет надається функції координації різних підсистем управління, зокрема планування, контролю та інформаційного забезпечення (Вебер, Кюппер, Хорвач). З таким тлумаченням контролінгу узгоджується методологічний підхід, відображений у працях окремих російських авторів, які звертають увагу на те, що перебуваючи на перехресті обліку, інформаційного забезпечення та контролю, контролінг займає особливе місце в управлінні підприємством: він зв’язує всі ці функції воєдино, інтегрує та координує їх, причому не підмінює собою управління підприємством. Отже, згідно з цією концепцією контролінгу, він має бути сфокусований на координацію окремих функцій та підсистем менеджменту.

Ряд економістів головне завдання контролінгу вбачають у координації різних підсистем системи управління, що діють на підприємстві. Потреба в цьому зумовлюється поділом системи управління на складові: організація, система планування та контролю, інформаційна система, система управління персоналом, система цілей і принципів управління.

Виконуючи функцію координації, контролінг сприяє узгодженню стратегічних та оперативних цілей. Розрізняють вертикальну та горизонтальну координацію цілей. Горизонтальна спрямована на узгодження різних видів діяльності, що їх здійснює підприємство, а вертикальна – на координацію діяльності різних підрозділів, які забезпечують виробництво одного виду продукції.

Особливого значення функція координації набуває у процесі планування фінансово-господарської діяльності підприємства. Виконуючи функцію координації, контролінг має забезпечити узгодження:

  • дерева цілей із наявними в підприємства ресурсами;

  • довгострокових планів із визначеними цілями та стратегією розвитку підприємства;

  • оперативного планування зі стратегічними орієнтирами;

  • окремих бюджетів підприємства і зведення їх у єдиний план;

  • функцій контролю та планування;

  • системи забезпечення інформації з інформаційними потребами підприємства, які постають під час аналізу та планування;

  • організаційної структури підприємства з виробничими потребами.

Координація забезпечує ефективне використання всіх видів ресурсів (фінансовий, трудових, виробничих), що є в розпорядженні підприємства. Вимоги щодо координації окремих параметрів діяльності підприємства та його функціональних систем стають особливо актуальними у процесі розроблення та реалізації плану санації підприємства.

  1. Структура фінансово-економічних служб підприємства та місце служби фінансового контролінгу.

Служба контролінгу не заміняє керівництво й менеджерів у процесі планування, не веде облік витрат замість інших підрозділів й не накопичує контрольно-аналітичну інформацію для власних потреб, а здійснює методичну, організаційну, координаційну й консультаційну підтримку процесів планування, обліку, контролю й аналізу з метою забезпечення керівників усіх рівнів управління необхідною інформацією для ефективного управління підприємством в цілому, напрямками діяльності й структурними підрозділами.

Способи організації служби контролінгу:

  1. У відповідності з функціями менеджменту (за підтримку кожної функції відповідає контролер або група контролерів);

  2. У відповідності з функціональними сферами підприємства (за кожною сферою закріплюється контролер або група контролерів);

  3. Комбінація перших двох способів (в залежності від задач, які ставляться службі контролінгу, і кваліфікації персоналу служба організовується шляхом комбінування перших двох способів).

Структура служби контролінгу, сформованої у відповідності з функціональними сферами підприємства.

Способи позиціонування контролінгу в організаційній структурі підприємства:

  1. Створення централізованої служби. Варіанти: 1. Служба контролінгу входить у склад підрозділів фінансово-економічного блоку і підпорядковується фінансовому директору. 2. Служба контролінгу є самостійною структурою і знаходиться у безпосередньому підпорядкуванні директору підприємства.

  2. Створення різних аналітичних структур в рамках функціональних сфер (децентралізація контролінгу). Ці структури функціонально підпорядковані центральному контролеру або фінансовому директору.