Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kopia_pratsi_shpora.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.04.2019
Размер:
444.42 Кб
Скачать
  1. Розкрийте зміст поняття "виробниче середовище".

Виробниче середовище —сер, де людина здійснює свою труд дія-ть (предмети, праці, продук­ти праці, умови праці). Це більш широке поняття, ніж тільки умови праці. Ґрунтуючись на принципі системного підходу до вир-ва, він включає й організацію вир-ва з різними елементами упр-ня, серед яких одним з провідних є вдосконалення охорони праці, у тому числі з викор-ням ек стимулів. Взагалі, роботи відрізн величиною і структурою навантажень, умовами виробн середовища, що викликає певне трудове напруження організму прац-ка. Відмінності в напруженості певних фізіологічних систем зумовлені різними факторами та їх комбінаціями. Фактори важкості праці визначаються: 1. особливостями труд процесу; 2. умовами виробн середовища. Чинники трудового процессу показують навантаження на м’язову і нервову сист, співвідн між динамічними і статистичними навант, ритм і темп, робочу позу тощо. Фактори умов умов праці вкл. сук санітарно-гігєнічних елементів виробн. Середовища, які діють на прац0ка під час роботи.Відповідно до рекомендацій МОП визначають такі основні чинники виробн середовища, що впливають на працездатність людини в процесі вир-ва: 1. фіз зусилля; 2. нервове напруження; 3. роб поза; 4. монотонність роботи; 5. температура, вологість, теплове випромінювання; 6.забруднення повітря; 7. виробн шум; 8.вібрація, обертання, поштовхи; 9. освітленість у роб зоні. Ці чинники впливають на здоров’я і працездатність людини. Для оцінки працезд застос 3 групи показників — виробничі, фізіологічні і психологічні, які хар результати виробн дія-ті, фізіологічні зрушення і зміни у психічних функціях людини в процесі праці. Тому необх комплексна оцінка факторів виробн. Сер-ща і хар-ру праці.

  1. Розкрийте зміст поняття "умови праці". Які фактори впливають на формування умов праці?

Умови праці — це умови, які складаються в процесі праці людини — головної продуктивної сили суспільства. Вони поділяються на соціально-економічні та виробничі.

На формування умов праці впливає багато факторів, основними з яких є соц-ек, тех-орг та природні. Соц-ек фактори визначають характер умов праці. Серед них виділяються підгрупи: - НП (законод про працю, стандарти, санітарні та інші норми і правила, а також форми адмін й гром контролю за їх виконанням); - ек (матеріальне та ек стимулювання; моральне заохочення, система пільг і компенсацій за несприятливі умови праці); - соц-псих (псих клімат у колективі, умови оглядів, конкурсів); - сусп-пол (форми руху працюючих за створення сприятливих умов праці, винахідництво і раціоналізація).

Техніко-організаційні фактори впливають на формування умов праці на робочих місцях, ділянках, у цехах: - предмети праці та продукти праці; - технологічні процеси; - засоби праці; -організаційні форми виробництва, праці та управління.

Дія прир факторів не тільки зумовлена особливостями прир середовища, а й передбачає додаткові вимоги до устаткування, технологій, організації виробництва і праці: - географічні (кліматичні зони); - біологічні (особливості рослинного та тваринного світу в сільському господарстві);

Класифікація факторів, які впливають на формування умов праці, допомагає на рівні галузі, об’єднання окремого в-ва: - формувати та поліпшувати умови праці, аналізувати їх стан; -планувати заходи щодо полегшення умов праці; -розробляти проекти устаткування, споруджень, тех проектів, спрямованих на поліпшення умов праці; - зосереджувати ресурси на полегшення умов праці; - прогнозувати зміни в умовах праці у зв’язку зі змінами тех­нології, устаткування, впровадженням нових матеріалів та технологій.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]