Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді_Основи_екзамен.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
2.55 Mб
Скачать

72. Організаційні основи і показники контролю якості продукції після монтажу реа. Особливості і об’єм випробування.

1) Візуальний контроль - правильність розкладання джгута, окремих проводів, надійність кріплення проводів на виводах РЕ, а якщо виріб призначений для використання на рухомих платформах, то й випробування на вібростендах.

2) Радіотехнічний контроль – перевірка правильності монтажу, справність РЕ.

  • продзвонювання;

  • перевірка правильності монтажу по карті опорів, яка складається на основі відрегульованого дослідного зразку приладу шляхом вимірювання опорів у певних точках відносно корпусу або плюсу джерела живлення при вимкненому джерелі живлення;

  • перевірка на відповідність карті напруг, яка складається на основі відрегульованого дослідного зразку приладу, в якому вимірюються напруги на електродах ламп, транзисторів або в певних найбільш характерних вузлових точках відносно корпусу. При наявності розходжень проводиться регулювання режимів;

  • перевірка працездатності на стендах контролю.

73. Особливості виробничих процесів і об’єми підготовки радіоелементів до монтажу реа в залежності від типу виробництва.

1) Підготовка проводів до монтажу:

  • нарізування мірної довжини проводу вручну або на автоматі;

  • зняття з кінців проводу ізоляції на довжину 6...10 мм вручну – щипцями чи об жигалками, а також на автоматі;

  • скручування жил, лудіння кінців проводів;

  • укладка проводів в джгут - вязання джгута.

2) Підготовка виводів радіодеталей – весь комплекс містить в собі: рихтування, формування, підрізування, зачищення та лудіння. Кількість операцій залежить від якості виводів РЕ (потрибують весь комплекс робіт чи його частку), а також від наявності досконалого обладнання (яке може виконувати весь комплекс робіт або по частинам).

Підготовка елементів до монтажу включає рихтовку, формовку, обрізку і лудження виводів. Рихтовка—виправленн(вирівнювання) форми виводів застосовується в основному, для осьових виводів. Формовка—надання певної форми виводам. Обрізка—видалення залишків виводів. Лудження, виконується в тому випадку, якщо виводи мікросхем або ЕРЕ не об луджені при поставці. Операції підготовки елементів до монтажу виконують на окремих або суміщених пристосуваннях.

Операції підготовки РЕ широкого застосування до складання:1. Контроль ре по номіналам(придатний-непридатний);2. Рихтування виводів;3. Підрізання виводів; 4. Зачистка вив.; 5. Укладка ре в технологічні касети; 6. Лудження виводів ре;7. Формовка вив. Ре;

Операції підготовки ре вузького застосування до складання:1. Контроль ре по номіналам(придатний-непридатний);2. Рихтування проволочних виводів ре;3. Підрізання виводів; 4. Зачистка проволочних вив.; 5. Лудження виводів ре;6. Формовка проволочних вив. Ре;7. Формовка стрічкових вив.8. підрізка стрічкових вив.; 9.формовка вив. Діодів; 10. Формовка вив. Транзисторів.

Операції складання друкованих плат: 1. Устан. На плату пустотілих заклепок-пістонів; 2. Устан. На плату контактів; 3. Устан. На плату перемичок; 4. Устан. Штирів; 5. Устан. На плату ре; 6. Підгин виводів ре; 7. Устан. На плату діодів; 8. Доскладання плати; 9.контроль правильності і якості установки ре.

Операції пайки монтажних зєднань на друкованих платах:1.знежирення плати; 2. Флюсування місць паяння; 3. Паяння зєднань на платі; 4. Допаювання зєднань; 5. Промивання плати; 6. Сушка плати.