Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді_Основи_екзамен.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
2.55 Mб
Скачать

15. Класифікація способів обробки металів та особливості цехів для виготовлення заготовок.

Обробка матеріалів різанням — технологічний процес надання матеріалу-заготовці, необхідної форми і конфігурації за допомогою різноманітного різального інструмента. Способи обробки металів тиском і литтям, як правило, не дають необхідної точності розмірів і чистоти поверхні заготовок (виключення складають спеціальні види лиття і холодне штампування). Тому куваннямштампуванням і литтям в більшості випадків виготовляють заготовки (напівфабрикати), що потребують додаткової обробки. Остаточна обробка виконується різанням, яке полягає в знятті з поверхні заготовок визначеного шару металу, що залишається спеціально для цього. Шар металу, що знімається з металу, називається припуском на обробку. В результаті видалення припуску заготовка здобуває більш правильну форму, точні розміри і необхідну чистоту поверхні, тобто перетворюється в деталь.

Обробка різанням є складним і дорогим процесом, який відрізняється великою трудомісткістю і значними втратами металу (при масовому виробництві зі стружкою втрачається 5 — 15 % металу, а при дрібносерійному і одиничному — до 25 %).

Токарна обробка.

Види токарних робіт: обробка зовнішніх циліндричних і конічних поверхонь; в) – обробка торців і уступів; г) – точіння пазів, канавок, відрізка; д) – розточка внутрішніх циліндричних і конічних поверхонь; е) – свердління, зенкування, розвертання отворів; ж) з) – нарізання зовнішньої, внутрішньої різі; і) – обробка фасонних поверхонь, д) – накатка рифлень.

Токарною обробкою або точінням називається спосіб отримання деталей циліндричної форми різанням. Більшість деталей машин і механізмів є тілами обертання (вали, осі і т.п.), тому точіння є одним з основних способів механічної обробки. При точінні на токарному верстаті (рис.) заготовка обертається (рух різання) назустріч різцю, який переміщується в горизонтальній площині в подовжньому і поперечному напрямках (рух подачі). Для досягнення високопродуктивних режимів різання необхідно щоб матеріал різального інструменту мав великутвердість, зносо- і теплостійкість, малу крихкість і достатню механічну міцність. Матеріалом для виготовлення різців служать вуглецеві інструментальні сталі, леговані інструментальні сталі, металокераміка і металокерамічні сплави.

Токарна обробка включає обточування зовнішніх поверхонь різної форми (циліндричних, конічних, фасонних), розточування отворів, підрізання торців і уступів, відрізання і розрізання металу, нарізання зовнішньої і внутрішньої різьби.

СВЕРДЛІННЯ 

один зі способів утворення в заготовках і деталях наскрізних і глухих отворів за допомогою свердла. Свердління виконують спіральними свердлами з високоякісної сталі, а також свердлами з різальними кромками із твердих сплавів. При роботі свердлувального верстату свердло закріплюється вшпинделі верстата і робить водночас обертальний рух різання і поступальний рух подачі. Деталь при цьому нерухома (рис.).

Крім свердління отворів часто доводиться збільшувати діаметр вже існуючих отворів, що здійснюється розсвердлюванням (при діаметрах отворів до 80 мм) і розточуванням (при діаметрах отворів більше 80 мм). Розточуванняздійснюється на розточувальних верстатах (рис.).

Деталь закріплюється на столі верстату, який переміщується по направляючим (рух подачі). Різці розміщуються на шпинделі, який проходить через деталь (рух обертання). Розточувальні верстати бувають горизонтальні і вертикальні.

СТРУГАННЯ

Процес обробки плоских поверхонь різцями, що здійснюють зворотно-поступальний рух, називається струганням. Стругання процес переривчастий, тому що різець робить поперемінно робочий і холостий хід (рис.).

Стругання виконується на стругальних верстатах різної конструкції. На поперечно-стругальних верстатах головний рух (рух різання) робить різець, а рух подачі – заготовка. На подовжньо-стругальних верстатах, навпаки, рух різання робить заготовка, а різець – рух подачі.

Стругання використовують для обробки поверхонь плит, рам, станин, кромок листів, виїмки канавок, пазів і т.д.

ПРОТЯГУВАННЯ

Протягування — операція механічної обробки, в якій використовується багатолезовий інструмент — протяжка, що являє собою стержень з різальними зубцями на поверхні. В повзуні протяжного верстату закріплюється протяжка, яка пропущена через отвір деталі (рис.).

Протяжка за допомогою повзуна переміщується поступально, при цьому метал знімається малими шарами кожним зубцем протяжки. Висота зубців протяжки поступово збільшується і діаметр отвору збільшується.

Протягуванням можна обробляти внутрішні і зовнішні поверхні з використанням протяжок різного профілю.

ФРЕЗЕРУВАННЯ

спосіб обробки різанням за допомогою багатолезового інструмента — фрези. Фрезерування — один з найбільш продуктивних і розповсюджених видів механічної обробки площин, фасонних поверхонь, канавок, пазів. Фрези мають вигляд диска, циліндра або іншого тіла обертання, що обладнане зубцями — різцями (рис.).

При обертанні фреза врізається зубцями (рух різання) в заготовку, що насувається (рух подачі) на фрезу, яка знімає з поверхні заготовки кожним зубцем шар металу.

ШЛІФУВАННЯ

процес різанням за допомогою абразивних матеріалів (алмаз,корунднаждаккарбід бору і ін.). При шліфуванні гострі кромки граней зерен зрізують з поверхні тонкий шар металу(0,05 — 0,005 мм). Мала товщина стружкиі високі швидкості різання обумовлюють застосування шліфування як способу остаточної обробки, коли необхідно забезпечити високу точність і чистоту поверхні деталі,що оброблюється. При обертанні абразивний шліфувальний круг зрізує шар металу (рух різання) з деталі, що переміщується (рух подачі) відносно круга в подовжньому і поперечному напрямках