Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KL2UA.DOC
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать

3. Життєвий досвід:

В одному місті жив хлопчик, який називався Гріша. Одного дня він попросив маму, щоб вона дозволила йому поїхати до своїх друзів. Він хотів погратися з ними м’ячем, але мама йому не дозволила. Гріша дуже засмутився, навіть плакав. Коли почув як їде автобус, то підбіг до вікна і довго дивився йому вслід. Мама підійшла до нього, обійняла і син перестав плакати. Ввечері, коли вони дивилися по телевізору „Новини”, почули про нещасний випадок, який стався з автобусом і саме з тим, яким мав їхати Гріша до друзів. Мати, коли не дозволила синові їхати до друзів - оберегла його від нещасного випадку.

Господь Бог, наш добрий Батько прагне для нас добра і щастя. Це Він чуває над нами і оберігає нас від різних нещасть. Говоримо, що Боже Провидіння чуває над нами. Сьогодні будемо говорити про Боже Провидіння.

4. Запис теми:

БОЖЕ ПРОВИДІННЯ

5. Розповідь про спасенне послання:

а) Боже Провидіння.

Господь Бог - це наш Батько, який чуває над своїми дітьми, над усіма своїми створіннями, заспокоює їхні потреби. Псалмист говорить: „”Ти їм своєчасно даєш поживу” (Пс 145, 15). А зараз уважно послухаємо слова Ісуса Христа (Мт 6, 25-33).

Ісус Христос вчить, що наш Небесний Отець знає що нам потрібно і турбується про нас з великою любов’ю.

- Як Бог турбується про рослин? (дає сонце, дощ)

- А як про тварин і птахів?

- А як Бог піклується про людину? (Дає нам батьків, опікунів, віддав нам цілий світ). Цю чуйну, повну любові, турботу Бога за своє створіння називаємо Божим Провидінням.

б) Бог опікується нами через інших людей.

Господь Бог не лише сам безпосередньо опікується нами, дає нам життя, сонце, дощ, рослини, тварини, квіти, ліс і воду, але ще опікується нами через інших людей - через батьків, друзів і т.д. Господь Бог, наш найкращий Батько і Будівельник - Творець цілого світу взиває людей і запрошує співпрацювати разом з Ним, щоб поліпшувати і прикрашати світ.

в) Господь хоче щоб ми Йому довіряли.

Господь Бог Всезнаючий і Всемогутній - Він керує всім, знає навіть про те, що має статися. Ісус Христос вчить нас, що Бог вирішує все, без Нього з нами нічого не станеться. Ісус сказав, що навіть волосся на нашій голові пораховане і жодне з них не випаде без Його волі. Людина часто щось планує, про щось думає, але вирішує Бог , без Бога даремні всі старання і прагнення людини, тому Господь прагне, щоб ми Йому довірились. Лише Бог знає, що для людини справді добре. „ На Господа здай твою дорогу, вповай на Нього, і Він учинить” (Пс 37, 5). Ісус Христос, який найкраще знає Бога, вчить нас, щоб ми зверталися до Бога, як до найліпшого Отця - Отче наш - і просили в Нього про щоденний хліб. Тільки Бог знає нас і наші потреби і в усьому діє для нашого добра.

г) Провидіння і зло на землі.

Ми знаємо - все, що вчинив Бог - сотворив - було добре і навіть дуже добре. А де ж взялося стільки зла на світі? Зло не походить від Бога. Бог - це сама Любов. Бог, створюючи людину, обдарував її вільністю - дав їй вільну волю. Людина може вибирати добро чи зло, Божу волю і щастя, або спокушена дияволом може вибирати зло і гріх. На щастя Господь Бог, який нас так сильно любить і завжди про нас турбується, може і зі зла, яке робить людина, вивести добро. Наприклад, Йосиф з Єгипту, про якого написано в Біблії, доводить це. Брати продали Йосифа в рабство, але завдяки цьому Господь врятував Вибраний Народ від голоду, який настав пізніше і про який Господь знав. Тому Йосиф через декілька років неволі, коли вже був правителем цілого Єгипту, міг сказати своїм братам: „Це не ви мене сюди відправили, але Господь Бог, а зло, яке ви хотіли мені вчинити Бог обернув в добро, щоб врятувати життя Цілого народу”.

Провидіння не щадило навіть самого Ісуса, який переніс страшні, криваві страждання і смерть на хресті, але завдяки цьому зло, диявол і смерть були переможені на хресті. Ісус відкупив нас, відкрив нам небо і дає нам вічне життя і як добрий Пастир веде свої овечки в Дім Отця, до Неба тому, що Бог ніколи не залишає того, хто Йому довіряє.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]