Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KL2UA.DOC
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать

3. Життєвий досвід:

Сергій разом зі своїми батьками перебрався з села до міста. Він був учнем другого класу, так як і ви. Сергій був дуже добрим і спокійним хлопцем, шанував старших, слухався своїх батьків, був завжди радісний, люблячий і доброзичливий до всіх, старанно вчився. Однокласники і однокласниці швидко полюбили новенького.

Якогось дня Сергій приніс до школи св. Письмо, показав його своїм ровесникам і почав розповідати їм, як багато доброго навчився він з цієї КНИГИ. Говорив їм, що Книга св. Письма передусім навчає, як любити Бога та інших людей, і що він старається дотримуватися всього того, що навчає Бог. Говорив їм, що кожного дня по декілька хвилин уважно читає слова св. Письма, і що Біблія, тобто Святе Письмо, займає в його домі серед усіх речей перше місце. Стоїть на столику, накритому гарною скатертиною, між двома свічками, які запалені, коли читається св. Письмо. Часами там також стоять свіжі квіти. Це - спеціальний вівтарик для Святого Письма.

Діти з великим зацікавленням слухали свого однокласника і для них зрозумілим ставало те, чому Сергій такий хороший хлопець.

- А чи в нас в домі є св. Письмо?

- Де воно знаходиться? - Як часто ми його читаємо?

- Чи розуміємо, чому воно таке важливе?

Розповім вам сьогодні, чим є св. Письмо, чому воно - найважливіша Книга в світі.

4. Запис теми:

В СВЯТОМУ ПИСЬМІ БОГ ГОВОРИТЬ ДО НАС

5. Розповідь про спасенне послання:

а) Святе Письмо - Книга понад книгами - незвичайна Книга.

Певно вдома ви маєте багато різних, цікавих книжок, навіть з гарними кольоровими малюнками. Але є одна, єдина книжка - найважливіша з усіх, незвичайна книга - Святе Письмо, що також називається Біблією. (Дітям показується екземпляр св. Письма, хвилину пізніше - інші екземпляри св. Письма: „Біблія для молоді”, „Біблія для дітей”).

Ця книга відрізняється від інших книг, тому що в ній Слова Бога - Святе Письмо.

б) Господь Бог - Автор Святого Письма.

Знаєте, що кожну книжку хтось мусить написати, кожна книжка має свого автора або декількох авторів. А хто автор Святого Письма? Звідки воно взялося?

Автором Святого Письма є Господь Бог. Скільки разів читаємо в костьолі Святого Письмо, то після закінчення читання лектор (той, хто читає Боже Слово під час св. Меси) каже: „Це є Слово Боже”, а ми відповідаємо: „Богу нехай буде подяка”. Усі дякуємо Богові або Господу Христу за Його Слово, бо це ж насправді Боже Слово. Коли слухаємо слова Святого Письма, до нас промовляє сам Бог.

(Пропонується дидактична гра “Діаграма”.)

в) Як з’явилося Святе Письмо - звідки воно взялося?

Усе те, що Господь Бог хотів сказати людям про себе, про свою любов до усіх людей, говорив устами пророків (особливо вибраних людей) і подіями, вчинками, турботою й опікою над своїм людом. Спочатку люди, що мали добру пам’ять, передавали один одному з покоління в покоління Божі Слова і те, що чинив Бог. Лише згодом вибрані Богом обдаровані люди завдяки дії Святого Духа, мали можливість записати їх для нас і для всіх людей.

г) Святе Письмо Старого і Нового Завіту.

Святе Письмо складається з 46 Книг Старого і 27 Книг Нового Завіту. І Старий, і Новий Завіт складають єдине - ціле св. Письмо. Старий Завіт - це старий союз - любов і приязнь Господа Бога з ізраїльським народом, з якого народився Ісус Христос. Новий Завіт - це історія нашого спасіння - життя, наука, вчинки, смерть і воскресіння нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа, а також діяльність апостолів і життя перших послідовників Христа.

д) Євангеліє - найважливіші книги Святе Письма.

Євангеліє (від св. Матея, св. Марка, св. Луки і св. Йоана) – це серце усього св. Письма. Це саме вони головні свідки життя і науки Ісуса Христа, Божого Сина, нашого Спасителя. Святі автори передали нам щиру правду про Ісуса. Читаючи або слухаючи слова Євангелія - Добру Новину, ми слухаємо слова самого Господа Ісуса, який промовляє до нас. Це Ісус у своєму Євангелієві вчить нас, як жити, вірити і любити.

Коли в костьолі під час св. Меси слухаємо слова Євангелія, на знак пошани й віри, що це Ісус до нас говорить - встаємо, перед слуханням робимо потрійний знак хреста - на чолі, вустах і серці, тому що прагнемо, щоб слова Доброї Новини були зрозумілі і запам’яталися, щоб ми могли проголошувати їх іншим, а передусім - виконувати.

ж) Значення Святого Письма.

Псалмист говорить: „Слово Твоє - світильник перед ногами в мене, світло на моїй стежці” (Пс 119, 105). Саме Святе Письмо є для нас дороговказом і лампою, яка показує, як йти крізь життя, щоб осягнути вічне життя, як жити, щоб бути щасливим. Кожний, хто читає св. Письмо, живиться Божим Словом, зустрічається з живим Богом і Його Сином Ісусом Христом.

Багато людей, котрих запитали, яку єдину книжку вони врятували б з пожежі чи яку єдину книжку забрали б із собою на безлюдний острів, відповідають: Біблію.

Біблію перекладено на всі мови світу. До слів Біблії найкращі композитори писали музику, біблійні сюжети ставали темою для всіх найбільших художників та скульпторів світу, знято багато нових кінофільмів на біблійну тему.

Святе Письмо люблять, поважають і читають майже всі віруючі люди. Священик й монахині навіть мають той прекрасний обов’язок живитися Божим Словом, як і Євхаристією - щоденно. На світі існує багато „Біблійних Кругів” - груп людей, котрі разом читають Св. Письмо, а потім діляться почутим Божим Словом.

Святе Письмо - найкраща молитва, бо найчастіше ми промовляємо до Бога, а коли читаємо св. Письмо - Бог промовляє до нас.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]