Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KL2UA.DOC
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать

3. Життєвий досвід:

Розповідь про подію, котра сталася в одній школі. Це була найбільша школа в місті. Недалеко від неї було озеро. В ній навчався Саша, який ходив у 7 клас. Це був спокійний і скромний хлопець, вчився він добре. Однак товариші не звертали на нього уваги, аж до певного дня. Сталося це на початку весни. Всі прийшли до школи, крім Саші, однак цього ніхто не зауважив. В цей самий час хлопець врятував життя малої дівчинки. Вона йшла по замерзлому озері і під її ногами провалився лід. Саша, був неподалік та почув крик. Довго не думаючи, кинувся на допомогу. Йому вдалося врятувати дівчинку, витягти її з води. Звістка про це швидко рознеслася - люди розповідали один одному про те, що сталося. Ім’я Саші - малого героя - було на устах всіх вчителів, учнів і людей цілого міста.

Так часто буває з людьми - ми не знаємо їх, не цікавимось ними, хіба лише тоді коли вони зроблять щось виняткове. Так часто буває з артистами, зірками музики чи кіно. До публічного виступу (олімпіада, концерт, кіно) їх знає не багато людей.

Ісус Христос, Син Божий, коли прийшов на землю - жив у Назареті і люди вважали його простою людиною. Всі, хто Його знав, думали, що Він син Йосифа і Марії. Після тридцяти років укритого життя Ісус, приймаючи Хрещення з рук Йоана Хрестителя, розпочинає публічну діяльність.

Сьогодні розповім вам про публічне життя Ісуса Христа.

4. Запис теми:

  1. Громадське життя ісуса

5. Розповідь про спасенне послання:

а) Початок громадської діяльності.

Ісус Христос розпочав свою громадську діяльність з хвилини, коли показав людям ким Він є. Все почалося від хрещення в Йордані. Йоан Хреститель проголошував хрещення, навернення для відпущення гріхів. Натовпи грішників приходили, щоб прийняти від нього хрещення. З’явився також Ісус і попросив щоб і Його охрестили. Йоан знав, що перед ним стоїть „Хтось Великий”, кому він навіть негідний розв’язати ремінця сандалів. Тому св. Йоан Хреститель відмовлявся виконати прохання Ісуса. Однак Син Божий наполягав, і Йоан охрестив Його. Після хрещення в Йордані на Ісуса Христа зійшов Святий Дух під виглядом голуба, і з неба пролунав голос: „Це Син мій любий, що його я вподобав” (Мт 3, 17). Бог об’явив Ісуса - свого Сина улюбленого як Месію, Божого Сина і нашого Спасителя. Тому Йоан вказав на Ісуса, говорячи : „Ось Агнець Божий, який світу гріх забирає„ (Ів 1, 29). Хрещення Ісуса - це початок послання - завдання спасіння людей.

б) Спокушення Ісуса.

Відразу після хрещення, Ісус відправився на пустиню, на цілковитий пустир, який був наповнений лише піском і спаленими сонцем скелями. Там, після сорокаденної молитви і посту (протягом цього часу Ісус не їв і не пив) Його три рази спокушував диявол. Прочитаймо фрагмент Євангелії, в якому сказано про цю подію (Лк. 4, 18 н). Ісус відбиває атаку диявола, не піддається спокусі.

в) Проголошення Божого Царства.

Ісус проголошував Боже Євангеліє протягом трьох років. Говорив, що „надійшов час і близько Боже Царство”. Закликав: „Навертайтеся і віруйте в Євангеліє„ (Мк 1, 14-15). До Божого Царства покликані всі люди. Ісус Христос на початку проголошував Царство Боже лише Вибраному Народу, але учням наказав щоб вони проголошували його всім народам. Ісус був посланий, щоб „нести Добру Новину бідним” (Лк 4, 18н). До бідних належить Боже Царство. Ісус Христос від ясел аж до хреста поділяє життя убогих, знає голод, прагнення і недостаток. Грішників, яких Він прийшов спасти, Він обдаровує особливою любов’ю. Він запрошує їх навернутися, бо без цього не можна ввійти в Боже Царство. Ісус Христос притчами навчає про Боже Царство. Він вимагає робити вчинки з любов’ю, бо самих слів недостатньо. Ісус хоче мати справжніх учнів, готових віддати і залишити все, щоб піти за Ним.

г) Знаки Божого Царства.

Словам Ісуса Христа товаришували Його діла, чуда і знаки, які підтверджували, що Ісус - це Месія, якого заповідали пророки. Ісус робив чуда для тих, хто з вірою звертався до Нього. Ісус переміг царство диявола, своєю міццю виганяв його з людей. Однак остаточну перемогу над дияволом Ісус одержав на Хресті: „Бог царює з Хреста”.

д) Преображення Господнє.

Ісус Христос вже від початку своєї діяльності вибрав дванадцять учнів, щоб були разом з ним і брали участь в Його посланництві. Він дав їм участь в своїй владі і послав, щоб вони проголошували Боже Царство і оздоровляли хворих. Щоб Апостоли ніколи не зневірились в свого учителя, Ісус взяв з собою Петра, Якова і Йоана на гору Табор. Там Він преобразився на їх очах (урочисте читання Святого Письма: Лк 9, 28-36).

е) Дорога Ісуса до Єрусалиму і урочистий в’їзд.

Ісус Христос прийшов на світ, щоб віддати за нас своє життя. „Коли надійшов час забрати Його з цього світу, Ісус вирішив піти в Єрусалим, щоб там виконати до кінця волю Отця”. Перед своїм Стражданням Він урочисто в’їхав на ослиці в Єрусалим, Його як Царя вітали словами „Осанна” - що означає „дай спасіння”. Люди, а особливо діти, раділи, що бачать Ісуса в оточенні учнів. Вони вітали Його як Царя і Спасителя, стелили Йому на дорозі свою одіж і пальмові листки. Ісус, урочисто в’їзджаючи в Єрусалим, вже знав, що Його чекають страшні страждання і смерть.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]