Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KL2UA.DOC
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать

5. Розповідь про спасенне послання:

а) Церква - спільнота віри.

В Бога віримо не лише особисто, але в спільноті - в Церкві. Дуже важливо, що я вірю, але також дуже важливим є те, що віримо ми. „Тебе по всій землі визнає Свята Церква”. Якщо Церква - свята, то людська спільнота, що вірить в Христа і з Ним з’єднана через Хрещення - в Ньому отримала благодать віри, вона включена також до спільноти Божих дітей, тобто до Церкви. Ніхто не може сам вірити, так як ніхто не може сам жити. Ніхто не дав віри сам собі. Щоб дитина могла з’явитися на світ - повинна мати батьків, так само, щоб могла вірити має бути хтось, хто передасть віру, навчить її вірити.

- Хто вас навчив вірити? (батьки)

- А батьків хто? ( їхні батьки)

Коли батьки прагнуть, щоб їх дитина отримала віру і була прийнята в Родину Віруючих, то приносять її до церкви, щоб охрестити. Під час Хрещення священик питає:

- Що просите в Божої Церкви для своєї дитини?

- Батьки відповідають: Віри.

Завдяки Церкві, через Хрещення, отримуємо віру і нове життя в Ісусі Христі. Це власне в Церкві і через Церкву наша віра зростає і зміцнюється. Церква - як матір для віруючих людей.

б) В Кого вірить спільнота Церкви?

Говорячи про віру, маємо відповісти собі на запитання: „В Кого віримо?” Відповісте: „В Бога!” І добре. Але чи ми віримо в Правдивого Бога, тобто такого, яким Він є насправді?

Господь Бог сам об’явив нам Себе - об’явився яким Він є - Прекрасним, Всемогутнім, а передусім Люблячим. Бог є любов’ю. І в такого Бога прагнемо вірити. Ісус Христос, Син Божий прийшов на світ. Своїм життям, прикладом і навчанням показав нам Бога, нашого милосердного Отця, який милостиво ставиться до бідного грішника. Ісус прийшов на світ, щоб нас спасти, відкупити. Об’явив нам, що Бог Один, але в Трьох Особах, тобто що є Свята Трійця. Говорив про небо, пекло, про ангелів...

в) Визнання віри, тобто символ віри.

Всі правди віри, зібрані разом, називаємо символом віри. Маємо два символи віри (довший і коротший). Коротший називаємо „Склад Апостольський” („Вірую в Бога...”). Його відмовляємо в щоденних молитвах, на початку молитви розарієм. „Склад Апостольський” містить в собі правди, які проголошував Ісус Христос Апостолам і учням, а також всім, хто Його слухав. Апостоли переказали нам ці правди, в які самі вірили.

Другий символ віри розпочинається словами: „Вірую в Єдиного Бога...”, відмовляємо його під час Святої Меси. Коли з вірою відмовляємо ”Вірую”, тобто „Кредо”, коли визнаємо нашу віру, тоді, як одна спільнота, що раз сильніше з’єднуємося з Богом Отцем, Сином і Святим Духом.

г) Одна віра.

Ісус Христос дав апостолам завдання, щоб йшли на цілий світ і навчали всі народи, а хто увірує і охреститься - буде спасенний. Апостоли виконали завдання Ісуса. Проголошували Євангеліє всім народам. Сьогодні, по цілому світі є люди, які вірують так як ми в Єдиного, Правдивого Бога, і в Ісуса Христа Спасителя, і в Святого Духа, і в Святу Церкву, в спілкування святих, відпущення гріхів і вічне життя. Всіх віруючих єднає віра в Одного Бога і Отця всіх людей, в Ісуса Христа і в Святого Духа, який діє в віруючих.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]