Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KL2UA.DOC
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать

4. Запис теми:

БОГ ОБ’ЯВЛЯЄ СВОЄ ІМ’Я

5. Розповідь про спасенне послання:

а) Ідолопоклонство.

Був час, коли багато людей не знало Єдиного Правдивого Бога. Але вони відчували, що є Хтось - якась могутня Сила, яка керує і править світом, законами природи, Хтось, Хто дає початок всьому, що існує. Вони шанували цю силу в рослинах, тваринах, в природі. Вони також робили подобу того, кого шанували - вирізбляли фігури тварин, птахів, плазунів, виливали їх з бронзи і поклонялися їм, поклоняючись в них своєму богові - ідолу. Також приносили їм жертви з тварин, рослин, а навіть з людей. Будували для них храми. Сьогодні, хоча вже люди не вірять в таких ідолів, але вони часто поклоняються, так званим, фальшивим ідолам. Для багатьох людей богом являються гроші, кар’єра, слава, багатство, телевізор і т.д.

б) Вірую в Єдиного Бога.

Господь Бог змилувався над людьми. Об’явився нам, як Єдиний, Правдивий Бог. Вчинив це через свій вибраний Ізраїльський народ. Господь сказав: „Слухай, Ізраїлю, Господь Бог наш, Господь єдиний. Любитимеш Господа, Бога твого, всім серцем твоїм і всією душею твоєю, і всією силою твоєю” (Втр 6, 4-5). Господь Бог прагне, щоб всі шанували і любили тільки Його, Єдиного Бога, адже іншого бога крім Нього немає: „Оберніться до мене і спасетеся, всі кінці світу, бо я Бог, і іншого немає!” (Іс 45, 22). Ісус Христос, прийшовши на світ, сказав, що Бог - це „Єдиний господь”, і що „лише Бога потрібно любити цілим серцем, цілою душею, цілим розумом і цілою своєю міццю”.

Ми щасливі, що з цілого серця можемо вірити і визнавати, що Один, Правдивий, Нескінченний, Незмінний, Незрозумілий, Всемогутній і Милосердний Отець, Син і Святий Дух - в Трьох Особах - це Один Єдиний Бог.

в) Бог об’являє своє Ім’я.

Господь Бог, об’являючись Ізраїлеві - вибраному народові, дозволив йому пізнати своє Ім’я. Бог об’являвся своєму народові поступово і під різними Іменами. Об’явлення Божого Імені, яке Господь дав Мойсеєві, було основним об’явленням для Старого і Нового Союзу. Бог говорив до Мойсея з палаючого куща. В розмові Бог об’явив йому Своє Ім’я: Я ТОЙ, ХТО Є - ЯГВЕ. Це Боже Ім’я таємниче, так як і сам Бог є таємницею. Господь є Богом невидимим, укритим, а разом з тим дуже близьким для людей. Його Ім’я говорить, що Він є завжди поруч своїх людей, щоб спасти їх.

Бог Милосердний, Ласкавий, Терпеливий, багатий на благодаті і вірність. Ісус Христос - Син Божий - який віддав своє життя за нас, щоб визволити нас від гріха, об’явив, що Він сам носить Боже Ім’я: Коли прославите Людського Сина, тоді пізнаєте, що Я Є. Бог є Тим, хто Є. Лише Він без початку і без кінця, Він є повнотою всіх досконалостей. Господь Бог в усіх своїх ділах показує свою доброзичливість, ласку і любов, правду і вірність. Бог є Правдою - бо Він Світло і не має в Ньому жодної темряви. Бог є самою Любов’ю. Любов Бога до людини сильніша ніж любов матері до дитини. Ісус Христос каже нам звертатися до Бога найкращим іменем: „Отче наш”. Бог великий, хоч незнаний. Тому перед усім потрібно любити Його цілим серцем. Бог, об’являючись нам, залишається великою Таємницею: „Якби ти Його зрозумів, то Він не був би Богом” (св. Августин).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]