Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KL2UA.DOC
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать

17. Країна, де жив ісус христос

А. Хід катехези:

1. Вступна молитва:

Віримо, що Ісус присутній серед нас, тому звернемося разом з Ним до нашого Небесного Отця: „Отче наш...”

2. Повторення попередньої катехези:

а) Пригадування змісту запису в зошиті.

б) Повторення змісту розповіді за допомогою запитань:

1. Хто нам дав Спасителя Ісуса Христа? - Спасителя Ісуса Христа дав Господь Бог.

2. Чому Ісус Христос прийшов на світ? - Ісус Христос прийшов на світ щоб спасти людей від гріха.

3. Ким став Син Божий, коли прийшов на світ? - Син Божий, коли прийшов на світ, став людиною.

4. Кого вибрав Бог Матір’ю Спасителя? – Бог вибрав Марію.

в) Перевірка домашнього завдання.

3. Життєвий досвід:

Після трьох років праці за кордоном, батько Катрусі повертався додому. Він не міг дочекатися коли вже переїде кордон, їдучи машиною - виглядав у вікно, дивився на годинник, аж нарешті він був на своїй землі. Був на Батьківщині. Вийшовши з машини, впав на коліна і поцілував землю. Так сильно прагнув побачити дім, родину, Батьківщину. Все, що його оточувало, було таке знайоме, таке рідне, близьке, кохане. Батько Катрусі, коли був за кордоном, дуже часто згадував свою Батьківщину, дуже хотів повернутися. “Нарешті я вдома” - сказав він з посмішкою на обличчі.

Кожна людина народилася в якійсь країні, яку потім називає Батьківщиною. Сьогодні я розповім вам про край Ісуса Христа, про землю, на якій Він народився, працював і віддав за нас своє життя.

( Пропонується роздум над картиною, де зображена Свята Земля.)

4. Запис теми:

КРАЇНА, ДЕ ЖИВ ІСУС ХРИСТОС

5. Розповідь про спасенне послання:

а) Опис країни.

Край, в якому народився і навчав Ісус, називається Ізраїль, Палестина, або Свята Земля. Палестина розташована між Єгиптом, Аравією, Азією і Європою. Якщо комусь потрібно перейти з Азії до Єгипту (Африка), або з Азії до Європи, має проходити через Святу Землю. Палестинська земля - багата і урожайна - це край „що тече молоком і медом”. Палестина - це та сама земля, яку Бог обіцяв Авраамові і його потомству. Найбільша річка - Йордан. Саме в цій річці Йоан Хреститель охрестив Ісуса.

Палестина - це дуже жарка країна. Там не має такої сильної зими, як у нас - з сильними морозами і великим снігом - є лише невеликі заморозки і холодні вітри. Літня пора характеризується сильною спекою і сухим повітрям. В цей час сонце все спалює. Важко навіть дихати. Можете собі уявити, як важко було Ісусові, коли Він в такі дні ходив з села до села, щоб навчати людей.

На території Святої Землі дощ іде лише тоді, коли в нас зима і весна. В той час опади бувають кожного дня. Земля, спалена сонцем оживає, виростає трава і квіти, а цілий край стає великим, красивим садом. Тоді люди обробляють землю.

б) Населення країни.

Мешканців Святої Землі раніше називали ізраїльтянами. Сьогодні їх називають юдеями, євреями або жидами. Ізраїльтяни - це Вибраний Богом Народ, потомство Авраама, Ісаака і Якова. Ізраїльтяни походять з 12 поколінь - синів Якова (Ізраїля). Ісус Христос - це обіцяний Потомок Авраама („Син Авраама”). Син Божий народився в Ізраїльському народі. Його Батьки - Пресвята Марія і святий Йосиф - Його Опікун - походили з роду царя Давида. Ісус народився в Давидовому містечку - Вифлеєм, а жив до 30 років в Назареті.

Коли Ісус прийшов на світ, євреї не мали власної держави, вона була під владою Риму. Кругом можна було зустріти римських солдатів, а особливо в Єрусалимі - найбільшому палестинському місті. Радістю і славою цілого єврейського народу був прекрасний храм, розташований на горі. До нього потрібно було підійматися по багатьох сходах і проходити через багато брам. Недалеко від Єрусалиму знаходиться невелике містечко Вифлеєм, в якому саме і народився Ісус Христос.

В горах люди займалися скотарством (пастирством), тому Ісус так часто в своїх проповідях згадував пастиря. На той час, коли всі народи навкруг поклонялися ідолам і різним богам, лише єврейський народ поклонявся єдиному і правдивому Господу Богу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]