Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KL2UA.DOC
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать

3. Життєвий досвід:

В певному великому місті був завод, на якому випускали різні сільськогосподарські машини. Там на заводі працювало дуже багато людей. Директором цього заводу була людина, яка дбала про те, щоб роботу виконували добре; щоб машини були якісними і довго служили робітникам.

Нажаль, не всі добре виконували свої обов’язки, не раз сам директор робив зауваження, а навіть карав за погану працю, погрожував, що за погану працю буде звільняти.

Одного разу приїхала комісія, і саме тоді, коли її ніхто не сподівався. Вона перевірила всю продукцію. І нажаль, тих людей, які погано виконували свою роботу - звільнили, деякі навіть заплатили кару за марнотратство. Лише ті працівники, які працювали добре - отримали нагороду.

Так часто буває в нашому житті і так буде на кінці світу, коли Ісус Христос - Син Божий прийде зі славою судити живих і мертвих.

  1. Запис теми:

ОЧІКУЄМО ДРУГОГО ПРИХОДУ ІСУСА

5. Розповідь про спасенне послання:

а) Бог передав Синові увесь суд.

Знаємо правду віри, що Господь Бог, наш найкращий Отець є справедливим суддею, який за добро винагороджує, а за зло карає. Господь Бог увесь суд передав Синові (под. Йн 5, 22). „На це бо Христос умер і воскрес, щоб і над мертвими, і над живими панувати” (Рм 14, 9). Бог усе підкорив під ноги Ісуса (пор. Еф 1, 20-22). Ісус має повну владу на Небі і на землі, Він Господь цілого всесвіту і історії. Ісус живе і царює в своєму царстві.

б) Ісус живе і царює в своїй Церкві.

Ісус Христос - це Господь і Голова Церкви. Ісус живе і царює на землі, в суспільстві, в серцях тих, хто вірить в Нього і живе любов’ю.

в) Ісус прийде в славі судити живих і мертвих.

Царство Ісуса це: справедливість, мир і любов в Святому Дусі. Всі ми знаємо, як сильно нам цього не вистачає. Це царство на землі настане тоді, коли Ісус вдруге прийде на світ. Син Божий, Ісус Христос перший раз прийшов на землю, як невинне Немовля. Другий Його прихід буде в славі. Ісус прийде як Цар, сповнений слави і влади.

Ісус Христос в своєму навчанні заповідав суд, який буде останнього дня. Тоді будуть виявлені вчинки кожної людини і стануть явними таємниці сердець. Тоді буде осудження невіри, яка легковажила благодать, яку давав Бог (хтось міг вірити, мав можливість але не хотів). Ісус буде нас судити з любові - „Усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших - ви мені зробили” (Мт 25, 40). Ісус Христос - це Господь вічного життя, Він, як Відкупитель, має повне право остаточно судити людські вчинки і серця. (Так часто ми осуджуємо людей з чогось зовнішнього, а Ісус дивиться в серце людини, дивиться чи цей добрий вчинок був зроблений з любові).

Ісус отримав право судити через свій Хрест, однак Ісус не прийшов на світ, щоб нас осудити, але щоб нас спасти і дати нам життя яким є Він сам - вчинити нас Божими Дітьми. Людина, коли відкидає Божу благодать, не виконуючи Божі Заповіді осуджує саму себе, отримує по заслузі і якщо не навернеться, може бути осуджена навіки.

До кінця світу добрі і злі люди будуть жити разом. Ісус, коли прийде на кінці світу, розділить їх так як пастух відлучує овець від козлів, так і Він відділить добрих людей від злих і скаже останнім: Ідіть геть від Мене прокляті в вічний вогонь, бо ви не робили добра тим, хто його потребував, а з ними і Мені (пор. Мт 25, 31-46).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]