Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KL2UA.DOC
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать

103

ВИЗНАЄМО НАШУ ВІРУ

МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК ДО КАТЕХЕЗИ

ДЛЯ ДРУГОГО КЛАСУ

АБО

ДЛЯ ДІТЕЙ ВІД 8 – 10 РОКІВ (Ч. 1)

АБО

Для дітей, які готуються до першої сповіді і святого причастя (ч. 1)

Опрацьовано на підставі нового Катехізису Католицької Церкви

і основної Програми катехізації дітей та молоді для єпархій

Римо-Католицької Церкви на Україні

ad experimentum

ГОРОДОК - КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ 1999

2 КЛАС

ВИЗНАЄМО НАШУ ВІРУ

1. Пізнаємо Божу любов до нас

2. В Ісусі Христі в повноті пізнаємо Бога

3. Переказування Божого Об'явлення

4. В Святому Письмі Бог говорить до нас

5. Моя віра

6. В спільноті визнаємо віру в Бога

7. Бог взиває мене до радості

8. Бог об’являє своє Ім’я

9. Свята Трійця

10. Бог Сотворитель

11. Створіння видимі та невидимі

12. Людина створена Богом

13. Боже Провидіння

14. Первородний гріх і обітниця Спасителя

15. Ісус - Син Божий і наш Господь

16. Син Божий став людиною

17. Край, де жив Ісус Христос

18. Дитинство та укрите життя Ісуса

19. Громадське життя Ісуса

20. Син Божий помер на Хресті для нашого спасіння

21. Ісус жертвує самого себе за наші гріхи

22. Пасха Ісуса Христа

23. Ісус засідає по правиці Бога

24. Очікуємо на другий прихід Ісуса

25. Ісус посилає Святого Духа

1. Пізнаємо божу любов до нас

А. Хід катехези:

1. Вступна молитва:

Віримо, що Господь Бог є з нами, хоча ми Його не бачимо. Дивиться на кожного з нас і має нам щось дуже важливе сказати. Просимо Тебе, Господи, відкрий наші вуха, щоб ми прийняли і охоче вислухали Твої слова. Відкрий наше серце, щоб ми прийняли Твоє слово, і нехай воно, як зерно, впаде на добру землю і дасть стократний урожай.

„Слава Отцю”...

Привітання учнів з навчальним роком.

2. Життєвий досвід:

На одній з вулиць великого міста стояв великий прекрасний будинок. У ньому жило молоде подружжя - вони мали все, але не могли мати дітей. Це для них було найбільшим нещастям, бо і Сергій і Оля дуже любили дітей.

Оля, йдучи на роботу, проходила поруч сирітського притулку і часто заглядала через паркан, за яким бавилися маленькі сирітки. Їй хотілося пригорнути їх усіх.

Одного разу вона зайшла до них на подвір’я та побачили маленьку дівчинку, яка сиділа сама й плакала. Щось здригнулося в серці жінки - вона підійшла, присіла поруч. Дівчинка подивилася на неї великими голубими очима, в яких відбивалося небо. „Як тебе звати?” - запитала жінка. „Катя”, - несміливо прошепотіла дівчинка і плакала далі. Пригадалося цій молодій жінці її дитинство. Завжди, коли їй було смутно, коли вона плакала, - бігла до мами. А до кого ця маленька сирітка могла піти? І сльози виступили на її очах. Вона погладила Катю по голівці, дівчинка заспокоїлася, підвела свої прекрасні очі та відповіла усмішкою на усмішку. Дівчинку покликали. Оля встигла тільки запитати: „Хочеш, щоб я вранці прийшла до тебе?” Дівчинка не відповіла, тільки покивала голівкою. І так було протягом багатьох днів. Оля розмовляла з Катею і гралася з нею, і вже жодна з них не уявляла собі, що такої зустрічі може не бути.

Одного дня Оля прийшла якась заклопотана, не знала з чого почати розмову, аж нарешті запитала: „Катю, чи ти хотіла б мати маму?” „Так, але таку, як ти, бо я тебе люблю”, - відповіла дівчинка. „А хочеш, щоб я була твоєю мамою?” „Так, - з радістю крикнула Катя. - Мамо!” - і кинулася їй на шию. „Моя донечка”, - прошепотіла Оля, і сльози текли по її обличчю. Це були сльози радості, щастя, яких вона не могла стримати. Тулила до серця свою дитину. І з того дня Катя має свій дім, має маму і татка, які її дуже люблять. В її маленькому сердечку загостило щастя. А в домі так часто можна почути слова: „Татусю, я тебе дуже люблю, мамуню, я тебе також дуже люблю”.

Бачите, дорогі діти, що спочатку Катя була дуже нещаслива, - чому? Бо її ніхто не любив, а вона, так як і кожний з вас, хотіла щоб її любили. Як пізніше вона зверталася до тих людей, що її полюбили? (Тато, мамо).

Ви також маєте батьків і звертаєтеся до них: мамо, тату. Чи ви їх любите? - А чи ваші батьки вас люблять? - А звідки ви знаєте, що вони люблять вас?

Подумайте, чи маємо тільки люблячого татуся і люблячу маму, а можливо знаєте ще Когось, хто вас дуже любить? Дуже добре, маємо Отця в Небі. Бог є нашим люблячим Отцем в Небі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]