Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KL2UA.DOC
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать

3. Життєвий досвід:

Толик був дуже щасливий. У нього були люблячі батьки і сам він їх дуже любив. Батько Толика був відомим науковцем, якого знали не тільки в його країні, але й за її межами. Батько багато подорожував. Толик намагався у всьому його наслідувати, любив бувати з ним разом, слухав його розповіді, ходив з ним на прогулянки. Минали дні, Толик зростав, був дуже добрим хлопцем, старанно навчався в школі, був завжди усміхнений і готовий допомагати іншим.

Одного дня Толик прибіг додому і вже від дверей почав кричати:

- Мамо, сьогодні вчителька в школі мені сказала, що я нагадую їй мого батька, що я дуже схожий на нього. Чи це правда? Чи справді я дуже схожий з батьком?

Мама притулила сина і за хвилину сказала:

- Синку, так, ти дуже схожий на нього: в тебе також великі очі, подібна усмішка, темне волосся і схожі риси обличчя. Але це не найважливіше, найбільше мене радує те, що ти подібний до свого отця в чомусь іншому.

- Як це? - здивувався Толик.

- Бо ти, Толику, такий добрий, такий сумлінний, чуйний, як і твій батько, і тому нагадуєш його.

Толик від радощів аж сяяв, адже він схожий на свого батька і це для нього велике щастя.

Учителька, дивлячись на Толика, пригадала собі його батька, бо Толик був дуже схожий на нього. А хто показав нам, яким є Бог, наш Отець? Це зробив Той, хто Його знає найкраще, бо сам є Богом, - це вчинив Ісус Христос, Божий Син.

Пропонується діалог з дітьми.

4. Запис теми:

В ІСУСІ ХРИСТІ В ПОВНОТІ ПІЗНАЄМО БОГА

5. Розповідь про спасенне послання:

а) Бог дозволяв пізнати себе від початку.

Господь Бог „неодноразово по-різному промовляв до людей”, тобто давав їм Себе пізнати. Люди могли Його пізнати через:

- створені речі;

- турботу Господа Бога про людину;

- союз, укладений з людьми (Ной, Авраам, вибраний народ);

- слова пророків;

  • різні події.

(Пропонується інсценізація фрагменту з Біблії, напр.: Ной, Авраам.)

б) Ісус Христос, Син Живого Бога, найповніше показує нам Бога Отця.

Господа Бога ніхто ніколи з людей не бачив. Те, що люди вже знали про Бога, було неповним, не цілковитим. Тільки Божий Син - Ісус Христос, котрий став Людиною, приходячи у світ, показав нам Бога - Свого Отця.

Показав, тобто об’явив нам Бога своєю наукою, яку проголошував - Євангелієм - Доброю Новиною про Спасіння. Казав, що ця наука не Його, але Отця, який Його послав. Ісус показав нам Бога Отця також своїм життям, виконуючи волю Отця.

Ісус проголошував, що:

- Бог - це любов;

„Бог бо так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, а жив життям вічним” (Йн 3, 16).

- ми Божі діти;

Ісус проголошував, що Бог є Отцем, а ми його дітьми, що Бог любить нас усіх, любить нас такими, які ми є. Хоче, щоб ми належали Йому. Обдаровує нас своїм життям.

- Бог Милосердний

Він не чекає, щоб нас любити тільки тоді, коли ми навернемося, але любить нас завжди, навіть коли про Нього забуваємо або від Нього відходимо.

Господь Ісус показав нам Бога Отця, котрий любить грішників, бо ж людина залишається завжди Його дитиною. Тому, якщо через гріх вона розірвала з Ним єдність, Бог, як добрий Отець, очікує на її повернення (пор. напр. „Про блудного сина”) і радіє поверненню грішника до дому Отця - тобто до Бога. Господь не тільки чекає на повернення заблукалих дітей, але сам їх шукає (пор. напр. притчу „Про загублену вівцю”).

- Бог хоче, щоб усі люди були спасенні.

Господь Бог чинить це через свого Сина Ісуса Христа. Діло спасіння найвищою мірою - це діло любові Бога, котрий задарма спасає людину.

Господь прагне, щоб людина повірила Богові та навернулася: „Віруй у Господа Ісуса, і спасешся ти і твій дім” (Ді 16, 31).

- Господь Бог прагне, щоб ми любили Його, виконуючи Його волю так, як Ісус.

Господь Ісус своїм життям показав, як Він сильно любить Отця. Завжди виконував Його волю: „Я завжди роблю те, що хоче мій Отець”, „Отче, не моя, але Твоя нехай буде воля”. Господь Ісус заохочує: „Отож будьте досконалі, як досконалим є Отець ваш Небесний”.

Бог прагне мати усіх своїх діти в своєму домі - в Небі. Ісус казав: „В домі Отця мого є багато помешкань, йду приготувати вам місце”. Щоб ми могли зайняти місце, приготовлене для кожної людини в Небі, ми повинні дотримуватися найбільших заповідей - любити Бога й ближнього.

- „Я і Отець – одне”.

Дивлячись на Ісуса, слухаючи Його вчення, спостерігаючи за Його вчинками, можемо пізнати, який Бог добрий. „Він - ОБРАЗ невидимого Бога” (Кол 1, 15). Кожний, хто пізнав і полюбив Ісуса, Божого Сина, - насправді пізнав і полюбив Бога, котрий з Ісусом становить Одне.

(Пропонується використати форму бесіди)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]