Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KL2UA.DOC
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
1.13 Mб
Скачать

3. Життєвий досвід:

Зима. Батько повертається з роботи додому. В дверях його чекає п’ятирічна донька. Вона чекає батька завжди, бо його дуже любить. Кожного вечора коли Аня сідає в нього на колінах, він їй щось розповідає. І цього вечора також було так. Батько ро

зповідав про зиму: „Знаєш, донечко, зараз зима, бачиш скільки на дворі снігу, сьогодні дуже сильний мороз і великий вітер”. Аня задумалась. Сніг вона бачила, брала в руки, кидалася ним. А мороз? Морозу ще не бачила.

“Татку, я хочу побачити мороз, хочу побачити вітер! Давай підемо на двір”. “Бачиш, Анічко, не все можна побачити, не все можна потрогати, понюхати, попробувати. На світі багато речей, які ми не можемо побачити, але вони нам потрібні. Подумай, чим ми зараз дихаємо?”. „Повітрям” - з посмішкою відповіла дівчинка. „Так, але його ми також не бачимо, хоча знаємо, що воно є.” Це Господь Бог так чудово сотворив цей світ, створив те, що ми можемо бачити і те, що не можемо побачити. Господа Бога ми також не бачимо, але віримо, що Він є і це найкращий довід того, що може існувати щось, чого ми не бачимо. Аня думала, що все можна побачити, але це не так.

Отже сьогодні розповім вам про видимий світ, який створив Бог (напевно про нього ви самі вже багато знаєте), але також будемо говорити про невидимий світ, який також створив Бог.

  1. Запис теми:

СТВОРІННЯ ВИДИМІ ТА НЕВИДИМІ

5. Розповідь про спасенне послання:

а) Видимий світ.

Сам Бог сотворив видимий світ, все те, що ми можемо побачити, до чого можемо доторкнутися. Це підтверджує нам Святе Письмо (Бт 1,1-2.4). Все, що існує на світі - створив Бог. Про все, що Він створив сказано в Святому Письмі: „І бачив Бог, що було добре”. Сонце і місяць, дерева і малі квіти, орел і горобець: незмірна різноманітність створінь означає, що жодне створіння не вистачає саме собі. Вони існують лише в залежності один від одного, щоб доповнюватись, служити один одному. Всі створіння спрямовані до Божої слави. Нескінченна краса Бога відбивається в їх красі. Все свідчить про його доброту, мудрість і все створене для добра людини, для її щастя. Кожне створіння говорить нам про Бога. Не можемо про Нього забути, дивлячись на цей прекрасний світ.

б) Невидимі створіння: ангели.

Крім цього видимого світу існує ще інший світ - невидимий, світ ангелів. Хто такі ангели? Це духи, які мають розум і вільну волю, це особові і несмертельні створіння. Вони перевищують своєю досконалістю всі видимі створіння. Ангели - це слуги і посланці Бога: „Хіба ж не всі вони служебні духи, що їх посилають до послуг тим, які мають успадкувати спасіння?” (Євр 1, 14). Ви напевно пам’ятаєте благовіщення - Архангел Гавриїл сповіщає народження Ісуса. Ангели оберігали Ісуса в дитинстві, служили Йому на пустині. Вони належать Йому тому, що були створенні для Нього.

в) Ангел - Охоронець

Наше життя оточене опікою і посередництвом Ангела, який опікується і оберігає нас, який допомагає нам відрізняти добро від зла, підказує, що нам потрібно вибрати, стримує нас від зла. Ангел - Охоронець з нами завжди і кругом, коли ми спимо і коли граємося, коли їмо і коли молимося, він біля нас кожної хвилини. Він наш Приятель: і хоча ми його не побачимо, але можемо з ним розмовляти, дякувати йому і просити в нього допомоги.

г) Злі духи.

Кожному з нас необхідний Ангел - Охоронець і ми повинні його слухати тому, що на кожному місці нас підстерігає диявол, який хоче нас звести з доброї дороги. Вас напевно цікавить звідки взявся диявол? Господь Бог не створив нічого злого. Так, все створив Бог, але по своїй природі всі духи були добрі, але потім самі стали злими, використовуючи свою вільну волю. Ангели згрішили тим, що не послухали Бога. Диявола називають „батьком обману”. Це він обманув перших людей: „... станете, як Бог” (Бт 3, 5); він також хотів відвернути Ісуса від місії, яку Йому доручив Отець. „Син Божий з’явився для того, щоб знищити диявола” (пор. 1Йн 3,8). Але міць диявола ще не скінчилася. Знаєте, скільки на світі зла, скільки зла в наших родинах - це все діла диявола, лише він цьому радіє. Він там де ненависть, гнів, заздрість, обман – там диявол. Те, що Господь Бог допускає діяння диявола - це для нас велика таємниця, але „знаємо, що Бог з тими, хто Його любить, Він співпрацює в усьому для їхнього добра”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]