Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розробки уроків і позакласних заходів.docx
Скачиваний:
125
Добавлен:
24.03.2016
Размер:
1.14 Mб
Скачать

VI. Підсумок уроку

- Шлях до доброти - нелегкий, довгий шлях, на якому людину чекають зльоти і падіння, спуски і підйоми, чергування добра і зла. Навчитися бути по- справжньому добрим нелегко. Справжня людина, за глибоким переконанням, -

31

це людина добра і мудра, щира і сердечна, щедра і світла, яка вміє любити і співчувати, захистити і приголубити, поважати і порадити, людина з добрим серцем і світлою душею.

Доброта – це слово, яке зігріває, огортає теплом душу живої істоти, робить життя світлим і радісним.

Ви – молодці, добрі, чуйні діти. Завжди лишайтеся такими. Будьте завжди веселими, життєлюбними, поважайте людей, творіть добро незалежно від того, помітять його чи ні.

Список використаних джерел

  1. Володарська М.О. Години спілкування 2 клас / М.О. Володарська, Т.Б. Рябова. – Х.: Вид. група «Основа», 2013. – 57 с.

  2. Куріпта В.І. Сценарії позакласних заходів для 1-4 класів / В.І. Куріпта. – Х.: Вид. група «Основа», 2006 : Вип. 5 (29). – 368 с. (Б-ка журн. «Початкове навчання».)

  3. Лопаткіна О.О., Скребцова М.В. 50 уроків про чесноти для занять з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку/ О.О. Лопатіна, М.В. Скребцова. – Х.: Вид. група «Основа», 2009. – 238 с.

Н. М. Зеленяк,

учитель початкових класів НВК «Кіровоградський колегіум – спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – центр естетичного виховання» Кіровоградської міської ради

«Віддай людині крихітку себе. За це душа поповнюється світлом» (урок-композиція для учнів 3-го класу)

Мета: формувати вміння вчитися – самоорганізовуватися до навчальної діяльності у взаємодії, працювати у відповідності з правилами роботи в групі; брати на себе відповідальність за ефективне здійснення презентації результатів роботи групи; дотримуватись норм мовленнєвої культури, зв’язно

висловлюватись у контексті змісту самостійно опрацьованого матеріалу; виховувати толерантність у взаємодії з учителем, учнями; виховувати почуття гордості і любові до Батьківщини.

Обладнання: плакати із зображенням Державного Прапора України, Державного Герба України, запис Державного Гімну України; малюнок чарівної скриньки, картки із завданням для роботи в групах, аркуші паперу, різнокольорові пелюстки.

32

Хід уроку

I. Організація учнів до уроку

(Учитель вітає дітей із початком нового навчального року, висловлює побажання здоров’я, успіхів у навчанні, гарного настрою.) Учні читають вірші: Увага! Увага! Скінчилось літо! А скільки пригод неймовірних прожито! Поїздки до моря, веселі походи, Ігри та сонце, дарунки природи!

Від серпня я пройшов місток, У вересень ступив лиш тільки – Сухий березовий листок Спурхнув метеликом із гілки.

І другий крутиться млинком…

А я біжу на шум і галас,

Де першим радісним дзвінком

До мене школа обізвалась!

Учитель. Пограймо в гру «Інтерв’ю» і дізнаємось, чи добре ви відпочили.

(Підготовлений учень задає питання учням класу.)

– Чи гарно ти відпочив улітку?

– Як ти допомагав своїм близьким?

– Як спілкувався з однокласниками протягом літа?

– Хто із задоволенням йшов сьогодні до школи?

– Хто скучив за товаришами?

– Про що думав по дорозі до школи?

Учитель. Давайте привітаємо один одного словами:

«Привіт, привіт, тобі, мій друже!

Я радий бачить тебе дуже.»