Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод для самост БЕ, БОФ, МЕ.docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
25.02.2016
Размер:
470.44 Кб
Скачать

3.2. Рекомендації щодо самостійного вивчення дисципліни для студентів денної форми навчання

При виконанні самостійної роботи слід кожну тему аналізувати, користуючись кількома запропонованими джерелами із списку рекомендованої літератури й намагатись викласти стисло і точно суть кожної теми, робити узагальнення у вигляді схем, таблиць та обов’язкове підсумкове узагальнення кожної теми, тобто чіткий та конкретний висновок.

Опис послідовності дій студента при вивченні дисципліни:

● відвідування занять, опрацювання конспекту лекцій;

● отримання індивідуального науково-дослідного завдання, теми наукової роботи;

● виконання індивідуального завдання та наукової роботи, оформлення відповідно до вимог;

● відвідування бібліотеки, робота з літературою;

● робота з методичними рекомендаціями до практичних та семінарських занять;

● захист практичних та семінарських занять;

● підготовка до контрольного опитування, розв’язування тестових завдань, опрацювання конспекту лекції і літератури за певний період навчання. Відповіді на питання підсумкового поточного контролю. Підготовка до іспиту. Складання іспиту.

3.3. Рекомендації щодо самостійного вивчення дисципліни для студентів заочної форми навчання

Послідовність вивчення дисципліни слід проводити відповідно розділу 1 "Програма навчальної дисципліни "". Вивчення дисципліни проводиться у три періоди. Цими періодами є: настановна сесія, міжсесійний період, екзаменаційна сесія.

Настановна сесія. Період настановної сесії є вступом до вивчення предмету. Під час сесії, студент відвідує лекції та практичні заняття, які заплановано відповідно до робочої програми. Під час настановної сесії студентам подається інформація про основні поняття з дисципліни відповідно до змістових модулів.

Перша екзаменаційна сесія. У цей період студент відвідує лекції та практичні заняття, які допомагають йому поглибити і узага­льнити самостійно опрацьований матеріал, проводиться оцінювання знань студентів.

Міжсесійний період. Цей період є одним з найвідповідальні­ших, оскільки студент повинен виконати основний обсяг робіт: самостійно вивчити курс, написати контрольну роботу та підготувати індивідуальні науково-дослідні завдання та виконати за бажанням наукову роботи. Вивчення дисципліни "Гігієна та санітарія" здійснюється за допомогою підруч­ників, посібників та іншої додаткової літератури, які додаються в посібнику окремим списком. Для виконання індивідуальних науково-дослідних завдань та наукових робіт студентам пропонуються орієнтовний перелік тем та вимоги щодо їхнього виконання та оформлення, які подано в методичних рекомендаціях.

Згідно з навчальним планом, студент до екзаменаційної сесії повинен виконати та представити на кафедру контрольну, індивідуальну та наукову роботи.

Друга екзаменаційна сесія. У цей період студент відвідує лекції та практичні заняття, які допомагають йому поглибити та узага­льнити самостійно опрацьований матеріал. Після цього здійснюється підсумковий модульний контроль, оцінюються контрольна, індивідуальна та наукова роботи. Сумарне оцінювання знань студентів здійснюється згідно робочої програми дисципліни.

Контроль та самоконтроль знань із самостійного вивчення дисципліни проводитиметься під час підсумкового поточного контролю за питаннями різного рівня складності та тестовими завданнями.

Завдання до тем і загальна кількість годин для виконання самостійної роботи студентів наведена в табл. 2.5 (розділ 2 цього посібника).

Результати виконання робіт за окремими темами можуть бути оформлені згідно наступного порядку виконання самостійних робіт, визначеного в п. 3.3.1.